TURNAJ VE WROCLAWI

TURNAJ VE WROCLAWI

Nymburské hráčky těsně po poledni vyrazily směr polská Wroclaw, kde už dnes v šest večer rozehrají dobře obsazený turnaj Wrocławska Iglica.

Polští organizátoři z týmu Ślęza Wroclaw (8.tým loňského mistrovství Polska) kromě našeho týmu pozvali úřadujícího mistra Polska Wisłu Krakow a vicemistra Artego Bydgoszcz. Tedy konkurence jako hrom.  „My se ale zlepšujeme zápas od zápasu a příprava je koncipována tak, že na nejtěžší možné soupeře je čas právě teď. Známe sílu polských týmů a víme, jak jejich hráčky rozmetaly třeba Trutnov anebo Euroligové "Good Angels" z Košic,“ nechává trenéra Kurucze klidným. Přehnané obavy nemá ani Lenka Bartáková: „Určitě je dobré se potkat v přípravě se silnějšími soupeři. Vzhledem k zatím odehraným zápasům to ale bude těžké,“ odpověděla opatrně Lenka.

 

Kromě kvality turnajových soupeřů může hrát důležitou roli i únava. Po pěti domácích přípravných zápasech hraných obden, náš čekají tři zápasy ve třech dnech. Navíc mezi druhým a třetím bude na odpočinek jen 15 hodin! Dá se taková porce minut vůbec zvládnout v plném nasazení? „Měli jsme tři týdny individuální přípravy a poté ještě s týmem takže si myslím, že fyzicky jsme připravené dobře,“ nebojí se fyzické únavy Lenka Bartáková.

 

Tak jako vždy v této části sezony, více než čísla v počtu nastřílených a obdržených bodů zajímají trenéra jiné aspekty přípravných zápasů. „Pro mě je důležité, jak se nové posily zapracují do našeho týmu. I když bych pochopitelně nářez o padesát dostat nechtěl,“ přemítá Dan Kurucz

 

Polská liga je sama o sobě o trochu zajímavější než česká. Přeci jen o titul mistra soupeří tři až pět týmů a to má pak větší náboj jak pro diváky, tak pro samotné týmy. „U nás se v posledních letech hraje prakticky o druhé místo za vítězným a bohatým klubem USK Praha,“ podotkl Kurucz.

 
Pane trenére, co bude podle vás největším benefitem účasti na turnaji?

Bezesporu zapracování našich amerických posil Taylor a Kuster do týmu. Zatím hrály jen proti Ostravě. Také bude dobré vidět, jak naše systémy fungují proti týmům z TOP třídy. Na utkání s námi jede také Míša Mocová, která bude standardně nastupovat v B-týmu, ale třeba proti Ostravě zahrála za áčko velmi dobře. 

 
Na co se během zápasů nejvíce zaměříte?

Jednoznačně na spolupráci v obraně - výpomoc ze slabé strany a různé řešení pick&rollu. Také si ověříme některé nacvičené útočné akce. 

 
Dělal jsi nějaký skauting soupeřů?

Speciální skauting jsme nedělali. Spíš jsme si sehnali soupisky a podívali se na statistiky soupeřek. Pro mě bude nejpodstatnější výkon našeho týmu. Budeme zkoušet nejrůznější sestavy, byť už začínám mít o sestavě pomalu jasno


 
Teresa

Turnaj Wroclawska Iglica 2015 je memoriálem polské basketbalistky Teresy Kępki-Swędrowskiej (zemřela 2012), která byla nejlepší basketbalistkou domácího klubu všech dob. Teresa hrála v Polsku pouze za tým z Wroclawi, odehrála téměř 300 zápasů, nastřílela více než 5000 bodů. V roce 1987 vyhrála s týmem Śleza jediný titul v historii. Kromě Ślezy oblékala Teresa dres francouzského Bourges. V reprezentaci odehrála Teresa 120 zápasů. Během turnaje bude slavnostně vyřazeno její číslo 7 navždy ze sady dresů týmu Śleza a přidá se tak k číslu 8 další legendy místního klubu Śleza Marioly Pawlak-Marzec.




 
 

Program turnaje:

11.09.2015 (pátek)
18:00 - Wisła - Nymburk
20:15 - Ślęza - Artego
 
12.09.2015 (sobota)
16:00 - Artego - Wisła
18:15 - Ślęza - Nymburk
 
13.09.2015 (neděle)
11:00 - Artego - Nymburk
13:15 - Ślęza - Wisła
 
 
 
vloženo: 11.09.2015 16:29 / přečteno: 30311x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.