PRVNÍM SOUPEŘEM BUDE VŠ PRAHA

PRVNÍM SOUPEŘEM BUDE VŠ PRAHA

Úplně první zápas letošní sezony absolvujeme s týmem VŠ Praha, který se pod vedením nové trenérské dvojice Beneš-Blažek připravuje už měsíc.

Družstvo VŠ Praha začalo přípravu na začátku srpna, absolvovalo soustředění v Klatovech, o jehož programu referovala na stránkách klubu Renata Pudláková: „Soustředění už bylo více zaměřené na taktiku než na kondici, ale i ta měla v tomto týdnu své místo. Jelikož se nám blíží přípravné zápasy, máme natrénované nové herní systémy, které budeme chtít hrát v nadcházející sezoně."

 

Hráčky VŠ Praha jsou na tom o dva přípravné zápasy lépe než my. V minulém týdnu si zahrály zápasy proti kadetům Sokola Pražského a USK Praha. Ani po bedlivém brouzdání po internetu jsme výsledky zápasů nezjistili, ale trenér Ivan Beneš se pro klubový web nechal slyšet: „Bylo to trošku něco jiného - hráli jsme s dorostenci, takže zápasy byly rychlejší, běhavější, skákavější. Soupeři hráli nátlakové obrany, museli jsme se ohánět, ale myslím si, že v této fázi přípravy to pro nás bylo hodně přínosné. Z mé strany panovala celkem spokojenost.“

 
Pavel Kubálek

V týmu, který si chce v letošní sezoně zahrát kromě ŽBL také Středoevropskou ligu CEWL, nedošlo, kromě obou trenérů, k výraznějším změnám. Kontinuitu trenérského staffu zajišťuje Pavel Kubálek, bývalý hráč Nymburka. Z týmu VŠ, který dohrál minulou sezonu, odešla jen Karolina Elhotová (do ZVVZ USK Praha). Novými hráčkami jsou Michaela Krejzová (*1998) na pozici křídla a Aneta Mainclová (*1996) do podkošového prostoru. Aneta přestoupila z brněnských Žabin a v anketě Basketbalista roku 2015 se stala nejlepší mladou basketbalistkou.       

 

Krátce o soupeři pohovořil také náš trenér Daniel Kurucz:

 

Začínáte s VŠ Praha, kde došlo k výrazné změně na pozici trenéra. Ivan Beneš a Lubor Blažek, alespoň podle jmen, přináší kvalitu. Bude už rukopis těchto dvou trenérů vidět v prvním zápase?

Myslím, že kvalitní trenéry měl tým VŠ i předtím, Petr Treml je rozhodně dobrý trenér. Je ale jasné, že Ivan s Luborem přinesou do družstva některé nové impulsy.  Protože je oba dobře znám, řekl bych, že si umím změny ve hře VŠ představit. Například se zcela jistě přitvrdí v obraně na maximum. Bude se dbát na individuality, aby VŠ plnily svůj primární úkol, kvůli němuž hrají v ŽBL - práce pro USK.

 

Na druhou stranu – tým VŠ se mnoho nezměnil, takže sehranost týmu asi bude poměrně vysoká…

Určitě bude a myslím, že se to projeví našem prvním zápase 1.9. na Královce. Budou sehraní, již hráčky již spolu hrály přípravné zápasy, zatímco pro nás to bude premiéra a v nekompletním složení. Nebude to jednoduché.

 

Jak už jste zmínil, VŠ má za sebou už dva přípravné zápasy, pro nás je to první utkání. Může to mít zásadní vliv na průběh a výsledek utkání?

Myslím, že v této fázi přípravy to opravdu může mít zásadní vliv na výsledek tohoto přípravného utkání. My budeme hrát to, co jsme zatím dokázali nacvičit a je jasné, že bez 3-4 klíčových hráček budeme o něco slabší, než budeme potom v sezoně. Ale to nevadí: příležitost se ukázat dostanou další hráčky. Myslím, že i tak máme kvalitní sestavu a můžeme se poprat o výhru.

 

Bude Egle Šikšniute připravena nastoupit už do prvního zápasu proti VŠ?

Egle přijede v pondělí 31.8. a letí jen z Litvy. Fyzicky na místě bude. Jestli ale bude připravena, to v tento okamžik nedokážu říct. Nebude znát žádné naše akce ani obranný systém, takže do zápasu zřejmě nastoupí, ale upřímně řečeno, neslibuji si od její hry v tomto utkání vůbec nic... V dalších zápasech by to mělo být lepší a lepší. 

 
vloženo: 31.08.2015 22:26 / přečteno: 29897x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.