POSLEDNÍCH 13 MINUT = 38:14

POSLEDNÍCH 13 MINUT = 38:14

Smrtícím úsekem nadějí Karlových Varů na přijatelný výsledek byl přelom třetí a čtvrté čtvrtiny, který jsme vyhráli 21:0, konečné skóre se vyšplhalo na 86:64.

Poslední přípravné měření sil našich děvčat začalo později, protože velká část týmu z Karlových Varů a dvě nymburské hráčky uvěznila dopravní nehoda na dálnici.
 

První body zápasu padly ze vzdálenosti vyšší než šest a tři čtvrtě metru a padly do našeho koše. Autorem trojky byla Kušlitová. Na druhé straně však kapitánka Bortelová ze stejné vzdálenosti pálila úspěšně dvakrát a pak přidala Taylor dvoubodový koš. Vary se téměř dotáhly, ale třetí trojkou Bortelové a dvěma koši Rolle se náskok natáhl až na osm bodů. Koš s faulem Jacinty Monroe ukončil první čtvrtinu s naším desetibodovým náskokem.

 

Ve druhé části nechal trenér Kurucz sedět trojici Američanek a na palubovku postupně poslal všechny hráčky, které měl k dispozici. Bez dlouhých a fyzicky dobře disponovaných podkošových hráček jsme propadli na doskoku a místo deseti útočných doskoků z první čtvrtiny jsme ve druhé zaznamenali jen dva. Až do deváté minuty druhého dějství dotahovaly Vary většinou z čáry trestných hodů a navíc ještě dost nepřesných, a tak číslovky na ukazateli skóre jejich týmu se měnily po malých krůčcích. Naše ženy v rozmezí třetí a sedmé minuty daly pouze jeden koš díky Verlíkové (29:28). Aža Skokanová s Evou Horákovou třemi slepenými koši upravily průběžné skóre na 35:28. Pak se ale opět probudila malá a velice šikovná rozehrávačka hostů Ramires. Kromě rozehrávky dala rychle 4 body a hosté vyrovnali skóre. Díky trestným hodům Ramires byly Vary v poločase v nepatrném vedení (38:36).

 

Po změně stran jsme sice šli do vedení my, ale jen na krátko. Nezadržitelná Ramires po trojce a dvojce v polovině třetí čtvrtiny vypružila ze střídačky trenéra Kurucze, který si v oddechovém čase dokázal své hráčky srovnat. Protočil sestavou a v sedmé minutě zasadila Veronika Rybová první smrtící trojkovou ránu. Hostující hráčky se na šest minut bodově odmlčely, zatímco my nashromáždili celkem 21 bodů!!! Na konci 32.minuty byl stav luxusních 69:50. Ramires chtěla svými dvěma trojkami oddálit totální prohru, ale jejich význam brzy pohasl. Naše děvčata se nenechala rozhodit a zcela bez problémů svůj náskok vypiplala na skvělých 22 bodů. „Zápas se povedl, mohli jsme vyhrát klidně skoro o třicet, kdybychom nezahodili tři zcela jasné nájezdy,“ litoval trochu trenér Kurucz.

 

„Po většinu zápasu jsme dokázali eliminovat silné stránky hry Karlových Varů – agresivitu a střelbu z dálky,“ všiml si Kurucz. „Na příkladu druhé čtvrtiny jsme si dokázali, jakou roli měl doskok ve vývoji zápasu,“ naznačil, kde byla naše Achillova pata druhého dějství, a zdůvodnil: „Zatímco jsme v první čtvrtině měli deset útočných doskoků, ve druhé byly jen dva.“ Na prohře ve čtvrtině se podepsala kromě doskoků i zónová obrana. Tu trenér Kurucz naordinoval hráčkám, i když zcela nenesla své ovoce, změněna nebyla. „Sice mě mrzí, že jsme čtvrtinu prohráli, ale zónovou obranu jsem si potřeboval zkusit,“ doufal v pochopení trenér Kurucz.    

 

„Myslím, že jsme dnes byli lepším týmem pod košem a to rozhodlo. Ve třetí čtvrtině jsme přitlačili na pilu a ukázali, že když rotuje nejlepších sedm, osm hráček, tak soupeři nemají moc šancí proti nám hrát,“ uzavřel Dan Kurucz.

 

Body: Bortelová, Taylor a Monroe po 13, Rybová 10, Rolle 8, Mišurová a Verlíková 7, Horáková a Huňková 4, Salačová 3, Skokanová a Peklová 2 – Ramires 23, Halasz 11, Kušlitová a Sedláčková 10, Blažejevská 8, Eisnerová 2, trojky 9:8, fauly: 17:17, TH 13/12 : 20/14, čtvrtiny: 22:12, 14:26, 14:12, 26:13

 
 
vloženo: 16.10.2014 06:21 / přečteno: 28615x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.