DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ Z OSTRAVY

DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ Z OSTRAVY

K dalšímu měření předsezonních ambicí odjely ženy A-týmu do Ostravy, kde se utkaly s proměněným týmem SBŠ a dílčími vítězstvími ve všech čtvrtinách nakonec porazily domácí vysoko 80:57.

Našim hráčkám se povedl vstup do utkání. Po třech minutách to bylo 6:0, po sedmi 15:4 a první čtvrtinu končily naše ženy dvouciferným vedením 23:12. Vybudovaný náskok jsme si pak už po celé utkání stále nejen udržovali, ale i navyšovali. Ve druhé o šest, ve třetí o jeden a poslední o dalších pět bodů. Kromě dobrého herního projevu bylo velkým pozitivem, že se do střelecké listiny zapsaly všechny hráčky, které do Ostravy odjely.  

 

„Soupeř se snažil hrát agresivně v obraně, my jsme ale dobře kombinovali a vytvářeli dobré střelecké pozice,“ vysvětlil solidní počet nastřílených bodů trenér Kurucz a pochválil i některé hráčky jmenovitě: „Dařilo se oběma rozehrávačkám Mišurové a Bortelové, pod košem se se svým úkolem dobře popasovaly Rolle a Peklové. Opravdu výborný výkon v obraně předvedla Monika Hamplová, která se dokázala prosadit i střelecky.“

 

Do svého prvního zápasu naskočila i Jacinta Monroe. Svoje první body dala už v desáté minutě první čtvrtiny, když navyšovala vedení našich hráček na 19:10. „Přestože hrála jen den po svém příletu do Česka, určitě se neztratila,“ řekl spokojeně trenér Kurucz.

 

Střelecky se nejvíce dařilo Rolle. Z šestnácti bodů dala naše podkošová hráčka v úvodní desetiminutovce hned devět. Z dvouciferných rozehrávaček byla bodově lepší Bortelová 13 a Mišurová zaznamenala o tři méně. Za devítibodovou Monroe byla Horáková se šesti a trojice pětibodových hráčem Skokanová, Hamplová a Peklová, čtyři body přidala Rybová a ex-ostravská Verlíková a do osmdesátky je doplnila Huňková dvěma a Taylor jedním bodem.

 

Další a poslední přípravní utkání před startem ŽBL odehrají naše hráčky ve středu od šesti večer v nymburském Sportovním centru s účastníkem ŽBL Karlovými Vary.

 
 
vloženo: 13.10.2014 11:01 / přečteno: 30805x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.