PŘÍPRAVA ZAHÁJENA

PŘÍPRAVA ZAHÁJENA

V tomto týdnu se naplno rozběhla příprava českých hráček nymburského áčka před druhou ligovou sezonou. Zahraniční posily budou dojíždět na začátku září.

První týden je tradičně zaměřený na fyzický objem, který zpestřil ve středu trénink v hale v Nymburce. Hráčky dostaly před prázdninami plán individuální přípravy. „Myslím, že ho holky plnily pečlivě. Vstup do tréninkového procesu se mi zdá lepší než vloni,“ říká trenér Kurucz.

 
fotografie z úterního a středečního tréninku najdete ve fotogalerii
 

Oproti minulé sezoně se ženy vydají na pětidenní soustředění do Starých Splavů u Máchova jezera. Jak to bývá na takových akcích běžné, žádná rekreace na pláži hráčky nečeká. Dopoledne i odpoledne stráví hráčky tréninky v hale, celkem tři a půl hodiny. K tomu necelá hodina atletiky venku a večer střelecký trénink v hale. „Kromě času, kdy budeme mít atletický blok, z haly nevylezu,“ naznačuje svůj program Dan Kurucz. Ve Starých Splavech totiž bude na soustředění i družstvo juniorek Sadské, na které bude náš kouč také dohlížet. „Chci zjistit, zda mají děvčata předpoklady po čase nastoupit do ženské ligy,“ plánuje kouč Kurucz.

 

Proč se vedení týmu rozhodlo pro letní soustředění? „Příprava je kratší, proto musí být intenzivnější,“ vysvětlil trenér Kurucz a nastínil i jeho rámcový program: „Budeme hodně pilovat individuální herní činnosti a vzhledem ke krátkému času přípravy budeme nacvičovat nové akce a systémy obrany.“

 

Do týmu je třeba začlenit nové české hráčky Lenku Bartákovou a Lenku Šípovou, s A-týmem se bude připravovat minimálně také Alena Klokočníková a Katka Kulíšková. Zahraniční hráčky se připojí na začátku září a hned vpadnou do maratonu přípravných zápasů. Těch je na tři týdny naplánováno celkem osm.

 

První přípravný zápas čeká na hráčky první školní den, kdy se na Královce utkají s VŠ Praha, odveta je v plánu o dva dny později v Nymburce. V rytmu ob den se pokračuje i dál. V sobotu ve dvě odpoledne změří na Tyršáku síly v utkání proti Slovance a odveta bude v pondělí v Boleslavi. Ve středu 9.září přivítáme od čtyř odpoledne hráčky Ostravy. V pátek 11.září odjede tým do Wroclawi, která bude hostit kvalitní víkendový turnaj čtyř týmů. Poslední přípravný zápas má trenér Kurucz v plánu na úterý 15.září a bude reprízou loňského semifinále proti Hradci Králové. V tento okamžik není jasné, zda se bude hrát v Hradci nebo Nymburce.   

 

Na počátku bloku přípravných zápasů máme družstva, která bychom měli porážet, postupem času se kvalita zvyšuje. Stále je třeba mít na paměti, že se jedná o přípravné zápasy, ve kterých trenéři hledají zpravidla jiné hodnoty než je konečný výsledek. „Neříkám, že mi nejde o výsledek, ale jde mi o něj výrazně méně než o zjištění, kdo s kým může hrát. Předem říkám, ať se diváci neděsí, když některé zápasy nevyhrajeme,“ dodal Daniel Kurucz.

 

Přehled přípravných zápasů:

ÚT – 01.09. – VŠ Praha : Nymburk

ČT – 03.09. – Nymburk : VŠ Praha – 15:30 h

SO – 05.09. – Nymburk : Slovanka – 14:00 h

PO – 07.09. – Slovanka : Nymburk

ST – 09.09. – Nymburk : Ostrava – 16:00 h

SO+NE – 12/13.09. – turnaj v Polsku

ÚT – 15.09. – Hradec Králové : Nymburk

 

NE – 20.09. – první zápas ŽBL v Karlových Varech

 

Kompletní rozlosování najdete zde (upozorňujeme, že pravděpodobně dojde k prohození pořadatelství u dvojic: Nymburk – Slovanka a Nymburk – Valosun)

 
 
 
vloženo: 21.08.2015 10:57 / přečteno: 30171x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.