J.KAJDACSI, PRVNÍ PODKOŠOVÁ VĚŽ

J.KAJDACSI, PRVNÍ PODKOŠOVÁ VĚŽ

Nymburský eurocupový tým žen získal pod koš mezinárodními soutěžemi protřelou, bez osmi centimetrů dvoumetrovou Maďarku Judit Kajdacsi.

„Tak jako máme zkušenost na rozehrávce v podobě Véry Bortelové, tak jsme chtěli mít zkušenost a obratnost i na pivotu. Také bylo třeba najít dobře doskakující hráčku, protože v našem středu nebude už nastupovat "mašina na doskoky", Waltiea Rolle, jelikož extrémně zvýšené požadavky jejího agenta na odměnu Waltie byly pro náš klub neúnosné,“ popsal trenér Daniel Kurucz myšlenkové pochody, které ho vedly k oslovení hráčky, která nedávno oslavila 36. narozeniny. Za poledních deset let své kariéry má Judit více než dobrý průměr doskoků na zápas – bez několika desetin deset doskoků na utkání a to jen potvrzuje slova trenéra.  

 
Judit Kajdacsi v rumunském dresu

„Myslíme si, že požadavky na zkušenost, obratnost i doskakování  a také realistický budget, který si můžeme dovolit, splní právě veteránka Kajdacsi, která má zkušenosti nejen z rumunské a maďarské ligy či reprezentace, ale také z evropských pohárů,“ domnívá se kouč Kurucz. „Judit je stále ve skvělé fyzické kondici, což bude pro náročný zápasový program potřeba,“ dodal ještě trenér našeho týmu.

 

Svou kvalitu dokazovala Kajdacsi mimo jiné během svého působení v Rumunsku, kde ligová soutěž patří k těm evropsky významnějším destinacím. V roce 2009, při svém působení v CSS LMK Sf. Gheorghe, byla vyhlášena nejlepším pivotem i nejlepším defenzivním hráčem Rumunska. V tomto roce a v roce 2014 byla zařazena do nejlepší pětky rumunské ligy.

 

Prvním týmem, kde zakusila Judit profesionální chlebíček, byl FTC Diego Budapešť. S tímto klubem zůstala spojená až do roku 2003 a v sezoně 1997/98 si zahrála FIBA EuroLeague Women. V deseti zápasech odehrála 93 minut, dala 20 bodů a získala 17 doskoků. V dalších dvou letech Judit získávala mezinárodní ostruhy v poháru Ronchetti (předchůdci Eurocupu). V roce 2003 poprvé nastoupila za maďarskou reprezentaci na ME a také ohlásila přestup do týmu  Szeviep Szeged, kde zůstala až do roku 2008. V dresu tohoto klubu nastupovala pravidelně v základní pětce a s týmem si zahrála i pět sezon Eurocup. V březnu 2008 Judit na 6 zápasů přestoupila do italského týmu Banco di Sicilia Ribera.

 
Judit Kajdacsi v dresu maďarské reprezentace

V Eurocupu startovala Judit i v dalším roce, ale to už bylo v týmu rumunské ligy CSS LMK Sf. Gheorghe, kde se stala mimo jiné i druhou nejlépe doskakující hráčkou rumunské ligy. Sezonu 2009/10 zahájila Kajdacsi v Turecku v týmu Adana Botas Spor Kulübü, kde opět hrála Eurocup, ale dokončila ji v Szegedu. Další tři roky (2011 – 2014) strávila Judit v Rumunsku. První rok v klubu BC Galactica Olimpia Brasov, druhý v BC Sepsi SIC Sfantu Gheorghe a třetí v CS Universitatea Cluj Napoca. V první a třetí sezoně v Rumunsku byla nejlepší hráčkou na doskoku (2012 – 14,0 doskoků/zápas, 2014 – 15,2 doskoků/zápas).

 

V minulé sezoně byla první štací Judit Kajdacsi bulharská Montana 2003. Po pěti zápasech s průměrem 11,6 bodů/zápas a 15,2 doskoků na zápas odešla a závěr sezony odehrála za MTK Budapest.

 

Po boku Judit bude v našem družstvu nastupovat o dvanáct let mladší hráčka z Litvy, která bude po boku zkušené hráčky z Maďarska sbírat cenné zkušenosti, chybět však možná bude Naďa Salačová, čímž opravujeme minulou zprávu o pokračování Nadi v našem klubu. Novou posilu z Litvy vám představíme blíže zítra.  

 
vloženo: 08.07.2015 11:02 / přečteno: 30980x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.