LENKA ŠÍPOVÁ HLÁSÍ NÁVRAT

LENKA ŠÍPOVÁ HLÁSÍ NÁVRAT

„Potřeboval jsem pivotku, která má sílu, je dostatečně vysoká a umí vystřelit za tři body,“ říká o druhé posile do týmu trenér Kurucz. Jeho představy splňuje Lenka Šípová - středočeská rodačka, dlouholetá hráčka Peček, která hostovala do Slovanky a do Nymburka přichází z Valosunu Brno.

Lenka Šípová je podkošová hráčka na pozici vyššího křídla, která se nebojí vystřelit i za tři body. V nejvyšší soutěži ŽBL nastřílela celkem 98 trojek se solidní úspěšností 37%. „Schopnost vystřelit za tři body je u hráčky na pozici čtyři vždy velice zajímavé,“ pochvaluje si trenér Kurucz a přidal ještě jednu zkušenost z loňska: „Týmy, které nás nakonec v play-off porazily, měly na pivotech hráčky, které uměly vystřelit za tři body: Hartigová, Pochobradská, Křížová, Pazderová. My jsme na to neměli odpověď.“

 
Lenka Šípová #12 - nestíhá Waltii Rolle

Lenka pochází z Českého Brodu, ale žádný význam to pro nabídku podle trenéra Kurucze nemělo. „To, že bydlí v Českém Brodu, nebyla primární myšlenka a vliv na mou nabídku nemělo ani to, že jsem s jejím tátou hrál basket v jednom týmu,“ usmíval se kouč Nymburka, ale v návratu do rodného kraje přeci jen vidí jednu souvislost: „Věřím, že Lence zůstal v Pečkách silný fanklub z doby jejího úspěšného působení v tomto týmu v první lize, který nám pomůže zvýšit počet diváků v nymburské hale a ani její přátelé z Brodu to nebudou mít do Nymburka daleko.“  

  

Připravili jsme pro vás rozhovor i s Lenkou Šípovou, který si můžete přečíst zde.

 

Lenko, co Vás vedlo k rozhodnutí stát se pro následující sezonu členkou nymburské družiny?

Ačkoliv jsem byla v minulém působišti spokojená, chtěla jsem se vrátit blíže k domovu. A když mě oslovil pan Kurucz, přijala jsem nymburskou nabídku, kde mě navíc zaujala možnost si zahrát Eurocup.

Informovala jste se o způsobech přípravy, vedení zápasů a vůbec o atmosféře v Nymburce nebo to pro vás bude „překvapení“?

Pár informací jsem dostala od hráčky, která v Nymburce dříve působila a další jsme dostala taky přímo od trenéra… ale i tak to bude pro mě svým způsobem „překvapení“.

S jakými osobními cíli jdete do Nymburka?

Doufám v úspěšnou sezónu s umístěním do 3. místa v lize.  

Co o trenérské dvojici Kurucz-Havran víte?

Vím, že tato dvojce dala dohromady takové hráčky, s kterými mají za sebou úspěšnou sezónu. Proto věřím, že letos tomu bude také tak.

Je pro Vás velké plus start Nymburka v Eurocupu?

Je to určitě plus poměřit síly s Top kluby v Evropě.

Týmová příprava začíná ve druhé polovině srpna, jaký máte plán přípravy do té doby?

Přiznám se, že zatím jsem té individuální přípravě moc nedala. Spíše si jen tak rekreačně zasportuji (úsměv). Mám v plánu se začít intenzivně připravovat v dalším týdnu, kdy se vrátím z dovolené.

 

Kariéra Lenky Šípové

Lenka Šípová v dresu Slovanky

Lenka první zkušenosti v nejvyšší soutěži získala v necelých dvaceti letech v dresu Slovanky v sezoně 2008/09, kam hostovala z prvoligového týmu TJ Sokol Pečky. A hned v prvním roce patřila ke stavebním kmenům Slovanky. Ve 34 zápasech odehrála v průměru 32,5 minuty a nastřílela 476 bodů. S průměrem 14 bodů na zápas byla dvanáctou nejlepší hráčkou ligy. Na doskoku to „dotáhla“ ještě výše, když s průměrem 8,41 doskoků na zápas skončila třetí za Petrou Reisingerovou a Britany Millerovou. O rok později ve Slovance sice nastupovala o dvě minuty na utkání kratší dobu, ale 14,5 bodů na zápas jí opět vyneslo na 12.místo ligových střelkyň a 8,04 doskoků na zápas znamenalo 5.místo v ligovém pořadí. V sezoně 2011/12 se opět dostala v počtu nastřílených bodů na zápas (13,5) a doskocích (7,36) do první dvacítky nejlepších hráček ligy (devatenácté resp. třinácté místo).

 
Lenka Šípová v dresu Valosunu

Až do této sezony byla Lenka kmenovou hráčkou Peček a hostovala do Slovanky. V sezoně  2012/13 se stala hráčkou BLK VŠE Praha a do Peček hostovala. Tato sezona tak úspěšná nebyla, klesly minuty na utkání, body i doskoky. V uplynulých dvou letech se Lenka upsala brněnskému Valosunu. Sice se ve vytížení ani počtu bodů a doskoků nevyrovnala svému působení ve Slovance, ale pomáhala svému týmu solidními 9,5 body na zápas a 4,5 doskoky s minutáží kolem 23 minut.

 

Celkové statistiky v ŽBL:

  • Zápasy: 213
  • Minuty: 5595 | 26,3 min/zápas
  • Trojky: 265/98 | 37%
  • Doskoky: 1350 | 6,34 doskoků/zápas
  • Body: 2416 | 11,34 bodů/zápas
 
vloženo: 22.06.2015 02:37 / přečteno: 32735x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.