A-TÝM JE KOMPLETNÍ

A-TÝM JE KOMPLETNÍ

Náš tým má od pátku kompletní soupisku hráček. Jako poslední přiletěla z USA Jacinta Monroe, která nabrala čtyři dny zpoždění.

Jacinta přiletěla v pátek ráno a hned večer byla na svém prvním tréninku. „Byla jsem trochu unavená, měla jsem trochu hlad, ale chápu, že když je mým zaměstnáním hrát basketbal, tak musím přijít na každý trénink. Proto jsem teď tady,“ řekla Jacinta hned po tréninku a dodala: „Ale do postele se už těším hodně.“

 

Jak jsme na úvod naznačili, Američanka měla přiletět o čtyři dny dříve, ale těžkosti na letištním check-inu způsobily několikadenní zpoždění. „Měla jsem elektronickou letenku a nějak jsem údaje na ní špatně pochopila. Přišla jsem sice ve správný den, ale k jiné letecké společnosti a než jsem se správně zorientovala, letadlo bylo pryč,“ popsala den původního odletu sama Jacinta. „Bohužel jsme letenku na dřívější termín nesehnali, všechny lety byly vyprodané,“ doplnil Dan Kurucz.

 

Jacinta Monroe odehrála dva roky ve Španělsku za Zaragozu a Gironu a minulém roce oblékala dres Charleville ve Francii. Cesta z NCAA nevedla přímo na evropský kontinent, ale prvním angažmá bylo Beijing Chinese Wall v sezoně 2010/11. Jacinta také v roce 2010 a 2011 odehrála zápasy v ženské NBA a to za Washington Mystics a Tulsa Shock. Ve sbírce svých úspěchů má také zlatou medaili ze světové univerziády v roce 2009 v Bělehradě.

 

„Dlouho jsem hledal silnou podkošovou dvojici, protože si myslím, že zápasy se rozhodují pod košem. Dbal jsem na to, aby hráčky měly dobré statistiky na doskoku. Mým cílem bylo přivést do týmu k Rolle, kterou jsem znal od loňska, levorukou hráčku. Po prohlédnutí celé řady videí a po diskuzích s agenty padla volba právě na Jacintu. Pozitivem je i to, že má zkušenosti z Evropy i WMBA,“ řekl k proceduře výběru trenér Daniel Kurucz a dodal, jaké vlastnosti se mu u Jacinty nejvíce líbí: „Je velmi pohyblivá, umí vystřelit ze střední i delší vzdálenosti, nebojí se doskoků.  Společně s Waltieí a dalšími pivotkami vytvoří velice silnou dvojici.“

 

A co očekává sama hráčka od sezony? „Očekávám úspěšnou sezonu. Slyšela jsem, že je tu dobrá úroveň ligy a solidní konkurence. Vím, že v minulé sezoně tým nehrál play-off a já jsem tady proto, abych pomohla družstvu v cestě do vyřazovacích bojů,“ nastínila plány Jacinta… a pak už jsme jí nezdržovali a poslali na kutě.

 
 
 
 
 
vloženo: 11.10.2014 15:31 / přečteno: 32926x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.