PŘIJĎTE PODPOŘIT NÁŠ TÝM

PŘIJĎTE PODPOŘIT NÁŠ TÝM

Naše ženy odehrají zítra 17.listopadu od 14:00 hodin svůj druhý letošní zápas Českého poháru. Los jim přidělil atraktivního a zároveň ale těžkého soupeře Sokol Hradec Králové.

Klub z východočeské metropole Sokol Hradec Králové si první ligu zahrál poprvé v roce 1963 a od té doby má za sebou 19 ligových sezon. Největších úspěchů dosáhl klub až v posledních letech, kdy skončil třikrát na třetím místě. V minulém a předminulém roce to bylo vždy pod vedením současné trenérky Romany Ptáčkové.


Charakteristickým rysem Lvic je rychlá hra a střelba z trojkové vzdálenosti a to mohly naše hráčky poznat na vlastní kůži ve třetím kole ŽBL. „Mně osobně se zápas v Hradci moc nevyvedl a ani týmově to nebylo dobré utkání. Hradec nás přeběhal a pokud to v tomto utkání nezastavíme, bude to průšvih,“ vzpomíná a plánuje kapitánka Veronika Bortelová.


Utkání proti Hradci nebude rozhodně jednoduché, je to tým, který stejně jako vloni atakuje přední příčky ligového pořadí a má stejně jako my jednu prohru. „Podle aktuálního vývoje ligy může být Sokol jedním z týmů, se kterým se budeme bít o pozice před play-off,“ myslí si náš trenér Daniel Kurucz.


Pohár je specifická soutěž. Jeden zápas rozhoduje o dalším osudu. Prohra = vyřazení. Každý tým chce pochopitelně zvítězit a trenér Kurucz vidí vítězství ve dvou rovinách: „Jednak chceme postoupit do dalšího kola a jednak si chceme dokázat, že Hradec jsme schopni porazit. Vítězství nad Hradcem v jakékoliv soutěži nám může zvednout sebevědomí.“


Nymburk se veze na vítězné vlně několika jednoznačných zápasů. Veroniku Bortelovou však ani taková série neuchlácholí. „To nehraje roli, možná naopak, abychom nelétali někde na oblačných vlnách,“ říká Véra s lehkým úsměvem na tváři.


Hradec před nedávnou dobou posílil, když angažoval běloruskou reprezentantku Lichtarovič. „Budou ještě o trochu silnější na perimetru,“ předpokládá trenér Kurucz. „Hlavně je hodně zkušená, znám jí z nároďáku. Myslím, že do Hradce svou hrou zapadne,“ doplnila Veronika Bortelová.


Utkání v Nymburce bude jednak zajímavé přímo na palubovce,ale také v hledišti. Hradečtí fanoušci jsou jedni z těch, které cestují se svými hráčkami a při blízkosti obou měst se dá předpokládat, že své holky pojedou podpořit. Naše hráčky a celý realizační tým však věří, že se ani nově vznikající fanouškovská obec našeho týmu nenechá zahanbit a přijde co nejlépe podpořit naše holky. 

 
vloženo: 16.11.2014 15:56 / přečteno: 35544x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.