PYRRHOVO VÍTĚZSTVÍ RAGUSY

PYRRHOVO VÍTĚZSTVÍ RAGUSY

Výhra ve vyrovnaném zápase přinesla hostujícího týmu vítězství ve skupině E, nám druhé místo a stejně tak jako Ragusa jsme postoupili do fáze vyřazovacích bojů. A proč to bylo pro Ragusu Pyrrhovo vítězství?

Nejdříve definice: "Pyrrhovo vítězství je slovní spojení, které vyjadřuje formální vítězství či úspěch, které ve skutečnosti ve svých důsledcích žádným vítězstvím či úspěchem není." Tak charakterizuje tento pojem wikipedie na internetu.
 

Ano Ragusa vyhrála a v celkovém pořadí mezi 16 postupujícími týmy se zařadila na 6.místo. Nymburk, jako tým, který prohrál, na tom byl hůře a zařadil se na 11.místo. Ale při systému, který nás čeká, to znamená, že prvním, soupeřem bude právě tým Virtus Einere Ragusa. Když se tuto zprávu při večeři dozvěděl trenér Ragusy, řekl zklamaně: "Já myslel, že si zahrajeme zase proti jinému týmu," a z družstva Ragusy se ozvalo: "Proč jsme sem vlastně jezdili, když sem pojedeme znovu?“

 

Jak už v úvodu zaznělo, utkání bylo velice vyrovnané. Ani jeden tým nevedl rozdílem vyšším než osm bodů a tedy nevybudoval si náskok, který by se dal označit jako rozhodující. Utkání začali hosté dvěma ztrátami, a tak první body byly na nás. Dala je z čáry trestných hodů Lenka Bartáková, kterou při zranění Mircové a nemoci Zavázalové čekala velká šichta. Pak se díky třem bodům španělské hráčky senegalského původu Ndour dostali do vedení hosté a koš s faulem Huňkové opět měnil lídra zápasu. Před koncem první čtvrtiny jsme se i díky výborně hrající Petře Bakajsové dostali do vedení 13:8. Poslední zápis do střelecké listiny však provedla opět Ndour, když proměnila dvě šestky. Na konci první čtvrtiny bylo na straně domácích pět střelců, nejvíce Bakajsová 4. Ragusa našla jen tři střelce, z toho však Ndour dala sedm z deseti bodů hostů. Skončila čtvrtina, kde hlavní roli hrály obrany. Hosté měli střelbu pod dvaceti procenty, ale vytvořili si o šest střeleckých příležitostí více. Na vině byly jednak útočné doskoky, za druhé 6 našich ztrát.

 

Druhá čtvrtina byla na poměry zápasů s Ragusou střeleckými dostihy. Skončila vítězstvím hostů 21:19. První body druhé čtvrtiny zaznamenala Saša Chomenčuk, která potrestala faul a technickou chybu za protesty hostující hráčky Ndour třemi body. Po třech minutách se skóre vyšplhalo na 20:13, ale první trojku v utkání vůbec dala rozehrávačka hostů Vanloo. Na naší straně odpověděla Elisabeth Pavel dvěma koši, když si poradila s dobrými přihrávkami pod koš. Vedli jsme o osm bodů, což bylo do té doby nejvyšší vedení. Hosté se vzali oddechový čas a po něm se hrálo systémem všechno na Ndour. Pivotka Ragusy tak dala dalších 9 bodů v řadě a jako jediný střelec držela akcie hostů. Pak se zapojily i další hráčky a minutu před koncem se Ragusa dostala do vedení 31:30. Poslední koš však zaznamenala Saša Chomenčuk. Závěrečnou akci hostů zazdila ztráta Vanloo, ale na poslední střelu z kratší vzdálenosti nám už nezbyl čas.

 

Třetí čtvrtina opět padla do tradiční zákopové války s minimem bodů. Teprve po dvou minutách druhého poločasu se, z nedostatku možností přihrát blíže ke koši, za tři trefila Udoděnko a pak díky nájezdům Soni Ursu a Lenky Bartákové jsme se utrhli do sedmibodového vedení 43:36. Opět si trenér hostů vzal oddechový čas a opět to zabralo. Ndour dala kontaktní trojku a deset sekund před koncem Spreafico vyrovnala na 43:43. Do závěrečné čtvrtiny jsme ale přesto šli s náskokem my. Výborný nájezd a dva body v poslední sekundě dala Bartáková.

 

Začátek čtvrté čtvrtiny rozčísla trojkou Monika Hamplová, ale hosté šesti body v řadě odmítli naši snahu vybudovat si rozhodující náskok. Bohužel jsme se v této části nedokázali prosadit ani z dálky ani z nájezdu. Tři minuty před koncem se opět za tři body prosadila Udoděnko a upravila na 53:51. Jenže pak to byl z naší strany festival neproměněných příležitostí zpod koše. Ani hosté nebyli příliš produktivní a teprve 90 sekund před koncem zápasu se prosadila Spreafico trojkou (53:54). Minutu před koncem se přidala dva body Consolini (53:56) a dílo zkázy dovršila vypíchnutá přihrávka a samostatný nájezd Ndour. Ani závěrečné snahy nevedly k žádnému bodovému vyjádření, a tak domácí odveta skončila naší porážkou.  

 
vloženo: 17.12.2016 00:28 / přečteno: 30793x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.