ÁLA: SNAD BUDOU HERNĚ PŘÍJEMNÉ

ÁLA: SNAD BUDOU HERNĚ PŘÍJEMNÉ

V čem vidí trenér Dan Kurucz cestu k postupu ze základní skupiny Eurocupu, zda je skupina podle asistenta Jiřího Havrana hratelná, do jaké míry zná Lenka Bartáková belgický basketbal a co podle Aleny Huňkové trochu zvyšuje tlak na hráčky...  to jsou témata, kterých se dotkly krátké rozhovory po losování Eurocupu.  

Daniel Kurucz

Naše skupina se mi zdá ze všech nejvíce vyrovnaná, jiná skupiny mají vyhraněného favorita. Řekl bych, že vyhrát může každý nad každým. Proto budou hodně důležité domácí zápasy, ve kterých zkrátka uspět musíme, pokud chceme myslet na postup. K tomu přidat aspoň jedno, ale nejlépe dvě vítězství u soupeřů. S tím souvisí i komfort, který bychom měli hráčkám zajistit, aby na venkovní utkání nebyly unavené z dlouhé cesty autem.

 
Jiří Havran

To není zase tak hrozné, až na tu dalekou cestu na Sicílii. Podle mě, je to hratelná skupina, která nevypadá jako silnější než loňské Landes nebo Pécs. Bude záležet, jakou formu naladíme. Jen těžko se tipuje před sezonou, když nevíme, jaké hráčky budou za soupeře hrát. Až budeme vědět, jaké hráčky se na příští sezonu našim soupeřům upsaly, dá něco odvodit o stylu jejich hry.

Já osobně se těším, protože soupeři jsou jiní než vloni, a tak budeme moci poznat další herní styly. V nadcházející sezoně nejdeme do neznáma, už máme v Eurocupu něco odehráno. Pokud chceme postoupit dál než v minulém roce, je to velká výzva.

 
Lenka Bartáková

Asi to bude těžké, i když nejhorší skupina to není. Namur bude určitě těžký. Znám belgické hráčky z juniorských reprezentací. Nebyli v té TOP úrovni jako Španělsko nebo Francie, ale vždy to byl houževnatý soupeř. Italskou Ragusu neznám vůbec, ale je třetí tým ligy, a tak asi špatní nebudou. Na samotný jih Sicílie to bude také zajímavé cestování. V kvalifikaci více věřím Nantes, možná i proto, že Amsterdam neznám vůbec. Jaká šance na postup? Pokud by žádná nebyla, tak do toho nejdeme. Uvidíme, jak si sedne náš obměněný tým a jaké hráčky budou v družstvech našich soupeřek.

 
Alena Huňková

Slyšela jsem, že je to po „Valosunské“ skupině druhá nejtěžší, ale nepřijde mi tak hrozná, myslím, že je srovnatelná s tou loňskou. Pokud bychom to vzali i z jiného hlediska, jsou to země na podívanou pěkné, doufejme, že budou i herně příjemné.

Jaká je pravděpodobnost postupu? Musí to být náš cíl. Bude záležet, jak se náš tým složí a jak na tom budeme herně. Chceme-li postoupit, musíme prostě porazit všechny. Na rozdíl od loňska už přeci jen víme, do čeho jdeme. Paradoxně může úspěch v minulé sezoně trochu zvýšit tlak. V sezonách před tím se od nás nic nečekalo, vloni jsme byli úspěšní a tím se očekávání pro nadcházející sezonu trochu navýšilo. První zápas hrajeme venku proti vítězi kvalifikace. Měl by to být teoreticky nejlehčí soupeř, ale kdo teď může vědět. V každém případě budou o dva zápasy rozehranější. 
 
vloženo: 28.06.2016 14:04 / přečteno: 31973x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.