DALŠÍ PECH SEZONY

DALŠÍ PECH SEZONY

Jen několik dní po smolné porážce v semifinále Českého poháru, navštívilo Štěstí opět našeho soupeře. Tentokrát byl poctěn Sokol Hradec Králové, který o vítězství 69:67 rozhodl střelou v poslední sekundě čtvrté čtvrtiny.

Utkání mělo jednu výraznou vlnu v prvním poločase, pak už to byl extrémně vyrovnaný zápas. Hosté ovládli úvodní čtvrtinu 21:10, když jsme měli problémy především na obranném doskoku a nechali jsme Hradec snadno skórovat ze druhé nebo i čtvrté příležitosti. Už to vypadalo, že má Hradec zápas plně pod kontrolou. „Byli jsme na zápas dobře připravení, ale v úvodní čtvrtině jsme nebránili dostatečně těsně a především jsme nedokázali vytlačit hráčky soupeře při doskoku,“ sypala si popel na hlavu za celý tým Saša Chomenčuk. „Do utkání jsme nastoupili hodně vlažně, stejně jako na Slavii,“ srovnával trenér Kurucz. Trenérka soupeřek Ptáčková však tušila ještě nějakou zradu: „Po první čtvrtině to vypadalo velice nadějně, i když jsem si neříkala, že to bude jednoduché. Myslím, že jsme do utkání vstoupili více nahecovaní, byli jsme aktivnější.“


Na její slova došlo. Naše hráčky se vzpamatovaly. Dvěma koši je probrala Saša a když Nina Delić hrající s obrovskou energií dala další koš, stáhli jsme rozdíl na polovinu. Míče začaly ztrácet i hostující hráčky a z jednoznačného zápasu se začalo rýsovat drama. „Druhou čtvrtinu jsme ale absolutně nezvládli,“ neměla více slov k špatnému hracímu období Kristýna Minarovičová. Její trenérka se pokusila najít příčinu, ale bezprostředně po zápase plném závěrečných emocí to bylo těžké. „Kupily se nám chyby, s tím šlo sebevědomí dolů a začali jsme neproměňovat úplně jasné pozice. Dělali jsme chyby obraně… prostě do druhé čtvrtiny nastoupil úplně jiný tým,“ řekla Ptáčková. Našim se podařilo vyrovnat ještě v průběhu druhé čtvrtiny, ale do druhého poločasu šly s náskokem dvou bodů hostující hráčky.


Po čtyřech minutách třetí čtvrtiny jsme šli poprvé do vedení a skóre se pak pět minut přetáčelo z jedné strany na druhou, žádný tým si ale nevybudoval vedení větší než dva body. Až v poslední minutě třetí čtvrtiny se hostů,m podařilo znovu utrhnout na sedm bodů. Předcházela tomu ztráty Saši Chomenčuk, ale pokud by rozhodčí odpískal nedovolený zákrok na pronikající Sašu, mohlo to být všechno jinak. Takhle z následného útoku dala Klaudová trojku a najednou jsme prohrávali o šest bodů. Trn z paty nám vytrhla Nikola Dvořáková, nejmladší hráčka utkání, která dostala možná nečekaně velký prostor v zápase. Nebála se střely za tři body z levého rohu hřiště. Tím bodově skončila třetí čtvrtina.


Vstup do poslední čtvrtiny měly lepší hostující hráčky, i když první koš jsme dali my. Saša trojkou vyrovnala. Za stavu 47:52 se prezentovala košem Reynolds, která svou roli rozehrávačky zvládla s jedinou ztrátou. V polovině čtvrté čtvrtiny jsme se dostali do tříbodového vedení. „Za našeho vedení 59:56 se zdálo, že bychom mohli utkání „utrhnout“, ale opět jsme nebyli důslední v odstavování hráček na doskoku,“ mrzelo trenéra Kurucze. Hostům se podařilo opět vyrovnat a pak šli hosté až do šestibodového vedení. To už do konce zápasu chybělo jen 150 sekund. Pak si vzala hlavní slovo Kamila Hošková, která ve druhém poločase podnikala důrazné výlety do podkošového prostoru. Nejprve snížila a 22 sekund před koncem po zisku a sólu vyrovnala. Po oddechovém čase Hradec velkou parádu nepředvedl, míč se ale po ose Effangová – Minarovičová dostal k Bura a ta těsně před koncem z rohu rozhodla. Nymburku zbývalo na odpověď ještě pět desetin sekundy, Tereza Krakovičová už včas vystřelit nestihla.


Body: Chomenčuk 19 (9 doskoků), Hošková 12, Krakovičová a Reynolds po 10, Bellock 8, Dvořáková 3, Krejzová a Delić 2, Sklenářová 1 - Minarovičová 17, Bura, Vojtíková a Klaudová po 11, Effangová Zavázalová 3, Kulichová, Marečková, Šotolová 2, střelba: 51/25:40/21, trojky: 19/2:25/5, TH: 15/11:19/12, doskoky: 42:43, asistence 16:15, ztráty: 13:16, čtvrtiny: 10:21, 16:7, 18:19, 23:22.  

 
vloženo: 14.03.2019 10:57 / přečteno: 25358x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.