KOMU SKONČÍ SEZONA V BŘEZNU?

KOMU SKONČÍ SEZONA V BŘEZNU?

Zítra začíná série „o konec sezony“. Jeden týmů, Nymburk nebo Hradec Králové, zakončí svou letošní pouť nejpozději 24.3. v 20:30 hodin a nejlépe na pátém místě ligy.

Pro Hradec by to bylo oproti minulé sezoně pohoršení o jednu příčku, pro nás o dvě. Oba dva týmy se totiž v loňské sezoně utkaly o třetí místo v ŽBL. V minulé sezoně nám však Hradec připravil jednu nepříjemnou porážku a to v semifinále Českého poháru. Nakonec obsadil druhé místo, když prohrál s KP Brno.


Umístění Hradce v ŽBL je v posledních šesti letech vyvážené. Dvakrát skončily Lvice druhé (2015, 2017), dvakrát třetí (2013, 2014) a dvakrát čtvrté (2016, 2018). „Hradec je dlouhodobě součástí nejužší špičky českého ženského basketbalu, což před pár dny potvrdil ziskem historického titulu v Českém poháru žen, když nejprve jasně přehrál BLK Slavii Praha v semifinále a ve finále si poradil i s favorizovaným KP Brno,“ připomněl trenér Kurucz historii starou jen pár dní.


„Hradec hraje rychlý basket s aktivním doskokem, rychlým protiútokem a střelou za tři body. To jsou jeho nejsilnější stránky. Letos trochu více vyztužil i podkošový prostor angažováním Kulichové a Vojtíkové. Čímž se Hradec stal velmi vyrovnaný na všech postech. Hradecký tým má vlastně všechny pozice zdvojeny až ztrojeny, takže se dá hovořit o velmi široké rotaci, která je pro play-off, kde je hodně zápasů v rychlém sledu, hodně důležitá,“ soudí o našem soupeři trenér Kurucz.


V současném týmu Hradce jsou klíčovými hráčkami Matušková, Minarovičová, Lichtarevič, Marečková (za svobodna Rosenbaumová), Kulichová. Podíváme-li se na střídající hráčky: Zavázalová, Kloudová (Ovsíková), Effangová, Bura nebo Vojtíková působí i další pětka impozantně. Především bychom se mohli zastavit u Pamely Effangové, která má aktuálně životní formu. I když ve Slavii byla „na odpis“, v Hradci se dostala do velké pohody a potvrdila to při Final 4 Českého poháru ve Varech, kde se stala MVP turnaje. V obou zápasech Hradce byla nejužitečnější hráčkou zápasu, nastřílela 38 bodů z 155 celého týmu.


„Je v podstatě jedno, kdo z těchto 10 hráček nastoupí v základu a kdo bude dostřídávat. V týmu je též Karolina Šotolová, vloni naše hráčka, kterou pro letošek zlákal náš soupeř a také další mladá naděje, obrovská pivotka Isnelle Natabou,“ doplnil trenér Kurucz další hráčky Lvic.


Zatímco soupiska Hradce je kompletní a v dobré formě, my se budeme opět potýkat s absencí obou rozehrávaček, Chloe Wells i Elišky Mircové. „Zranění se nám v této sezoně opravdu nevyhýbala a tohle je asi vrchol nepřízně osudu, být na play-off bez rozehry,“ pokrčil odevzdaně rameny náš trenér, protože mu nic jiného nezbývá. Ovšem v Českém poháru jsme nasadili na pozici číslo jedna křídla Reynolds a Delič a obě dvě zahrály velmi dobře. Proti KP Brnu ještě se ztrátami, ale bojovně a na maximum a s BLK Slavií už to bylo opravdu dobré. V utkání se Slavii v Českém poháru se dobře prezentovala i poslední posila Kristi Bellock.


„Pro nás bude důležité dobře doskakovat a neztrácet míče, aby hradecké hráčky nedávaly lehké koše z protiútoku,“ plánuje trenér Kurucz. Pro potvrzení nemusíme chodit nijak daleko. Stačí se podívat na oba zápasy Českého poháru. V prvním jsme měli 29 ztrát, ve druhém 18 (z toho 3 za první poločas) a obě utkání dopadla odlišně. I když ani s 29 ztrátami se Brno nebránilo prodloužení!


„Věřím, že pokud už nedojde k dalším zraněním, máme šanci hrát s Hradcem výbornou sérii, i když v ní, vzhledem k absenci rozehrávaček, za favorita rozhodně považovat nemůžeme. Překvapit ale můžeme a určitě to zkusíme,“ uzavřel s odhodláním Dan Kurucz.


Přidejme poslední informace, že utkání se hraje ve středu 13. března od 19:00 hodin v Nymburce. Utkání na palubovce v Hradci Králové je na programu v sobotu 16.3. v 16:00 a s největší pravděpodobností vypravíme pro fanoušky autobus (společně s hráčkami). Třetí utkání odehrajeme opět ve středu 20.3. od 19:00 hodin v Nymburce a další dva zápasy by se případně hrály 22.3. v Hradci a 24.3. od 18:30 v Nymburce.  

 
vloženo: 12.03.2019 21:35 / přečteno: 24343x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.