USK OPĚT DOMINOVALO

USK OPĚT DOMINOVALO

Zápas mezi našimi děvčaty a USK Praha měl jednoznačného favorita. Ten svou úlohu vyjma druhé čtvrtiny beze zbytku splnil a potřetí v historii překonal na naší palubovce stovku. BS DSK Basketball Nymburk KV vs. ZVVZ USK Prah 59:105.

Nejmarkantnější rozdíl mezi oběma týmy byl v úspěšnosti střelby z pole. Při přibližně stejném počtu pokusů byly Pražanky dvojnásobně úspěšnější. Oba týmy daly zhruba polovinu bodů z vymezeného území, velice často po rychlých protiútocích po zisku míče. Lepší než USK jsme byli ve dvou ukazatelích - v úspěšnosti střelby trestných hodů, kdy jsme minuli jen jeden z dvanácti a také v bodech z druhé šance. S tím pochopitelně souvisí i vyšší počet útočných doskoků. USK při úspěšnosti 58% moc míčů pod naším košem k dispozici nemělo.

 

V utkání jsme se ani jednou nedostali do vedení, protože USK začalo ve velkém stylu a po pěti minutách vedlo 20:5. „Po návratu z Bourges a náročné cestě jsem očekávala, že to bude ještě kostrbatější utkání, než nakonec bylo,“ potěšilo trenérku Hejkovou. Jako záchrannou brzdu stále se zvětšujícímu rozdílu jsme v 8.minutě za stavu 5:26 použili dvě trojky, které alespoň opticky zlepšili pohled na tabuli skóre. Velkým našim problémem byly i osobních chyby. Za první čtvrtinu byl poměr faulů 9:4 a hosté dostali možnost k 15 trestným hodů - to je číslo, které někdy bývá až na konci zápasu.

 

„Část první poloviny nebyla z naší strany špatná. Napadali jsme soupeře po celém hřišti a USK z toho mělo i nějaké ztráty. Vypadalo to chvíli i na docela zajímavý zápas,“ řekl po utkání trenér Kurucz a to částí myslel bezesporu úvod druhé čtvrtiny, ve které jsme po ztrátách soupeře zaznamenali 14 bodů!! Svou příležitost na hřišti využily dvě střídající hráčky Bittar a Delić, které netrpěly žádným syndromem USK. „Nespokojená jsem byla na začátku druhé čtvrtiny. Vyhrávali jsme o dvacet bodů, střídající hráčky nehrály, jak jsem si představovala,“ zlobila se trenérka Hejková, která obvykle sedí během ligových zápasů v klidu na střídačce. Tentokrát vstala a musela situaci řešit oddechovým časem. Její slova potvrdila po utkání také Kateřina Elhotová: „Jen ve druhé čtvrtině jsme trochu polevily. Více jsme vystřídaly a nehrály jsme úplně koncentrovaně.“ Po time outu se hostující hráčky vzpamatovaly a ze stavu 26:38 udělaly za chvíli 28:48. Hlavním tahounem tohoto úseku byla Maria Režan. Odměnou za naši nebojácnou a agresivní hru bylo vítězství ve druhé čtvrtině o tři body.

 

Bohužel druhý poločas už naše hráčky jen paběrkovaly. USK nepřipustilo už v podstatě žádný výpadek a navyšování rozdílu ve skóre bylo kontinuální. „Ve druhém poločase už jsme se vrátily koncentrované a udělaly jsme si velký náskok,“ popsala Katka Elhotová. „Ve druhé polovině jsme začali zbytečně střílet, vymýšlet akce, ze kterých měla být už první přihrávka finální, a z toho vyplynuly ztráty. Celkem jsme ztratili šestadvacetkrát míč a zrovna USK je ten tým, který dokáže každou ztrátu potrestat,“ zhodnotil trenér Kurucz druhých dvacet minut utkání.

 

Trenér Kurucz pochválil za výkony Crystel Bittar a také Nikolinu Delić. „Byla to pro mě osobně a asi i pro všechny hráčky velká zkušenost hrát proti euroligovému týmu. Myslím si ale, že jsme mohly hrát lépe. Měly jsme hodně ztrát a to byla naše největší překážka k vyrovnanějšímu průběhu zápasu,“ řekl nejužitečnější hráčka našeho týmu Nina Delić. Ještě jedna skutečnost vždy potěší každého trenéra. Všechny naše hráčky, které nastoupily do zápasu, skórovaly.

 

Body: Wells 12, Krejzová 8, Paris, Delić a Bittar po 7, Sklenářová 5, Chomenčuk 4, Huňková 3, Krakovičová, Mircová a Hošková po 2 - Thomas 20, Elhotová Kat. 15, Elhotová Kar. 13, Hanušová 12, Režan 11, Ayayi a Vyoralová 9, Březinová a Oblak 8, Romero 0, střelba za 2 body: 47/13:53/34, trojky: 23/7:14/5, TH: 1/11:31/22, doskoky: 37:44, asistence: 11:17, ztráty: 26:12, zisky: 7:15, fauly: 22:14, čtvrtiny: 11:32, 22:19, 14:31, 12:23

 
vloženo: 27.01.2019 00:32 / přečteno: 25201x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.