TERMÍNOVÁ LISTINA

TERMÍNOVÁ LISTINA

Stejně jako muži, mají i ženy rozepsané termíny svých zápasů v nejvyšší soutěži ŽBL. Na rozdíl od NBL je nečeká žádná podstatná změna v hracím systému.

Jedinou změnou oproti loňskému ročníku je počet účastníků Mistrovství České republiky žen pro sezonu 2018/19. Vzhledem k odhlášení družstva Karlových Varů a tomu, že se nepodařilo zajistit tým, který bych chtěl na uvolněné místo přijít, odehraje se tento ročník s jedenácti účastníky. Pro týmy to znamená jen to, že v každém hracím dnu vypadne jeden zápas a příslušný tým bude mít delší volno.


Liga žen začíná tentokrát o jeden termín později než mužů a to 3.října. Základní část končí 2.března. Za tuto dobu odehraje každý tým deset domácích a deset venkovních zápasů. Play-off (týmy na 1. - 8. místě) a play-out (týmů na 9. – 11. místě) zahájí vyřazovací boje 9 března a poslední zápas semifinále je naplánován na 6. dubna. Zatímco zápasy play-off se budou hrát i o pracovních dnech, play-out se bude hrát jen o víkendech. Malé finále o třetí místo začíná 9.dubna, velké finále 13.dubna. Sice jsou obě série na tři vítězné zápasy, ale všichni víme, jak v posledních letech vypadá série s USK Praha… Poslední zápas série o bronz se odehraje 23.dubna a třetí finále je na programu o den později. Kdyby se hrálo na více zápasů, je páté finále v plánu na 1.května.


Nymburské ženy začínají s Technikem Brno na jejich palubovce a hned následující zápas přivítáme na nymburské palubovce KP Brno. Tento zápas může být i pikantní v tom, že to bude zápas dvou eurocupových družstev a navíc, vzhledem k letošním restrikcím FIBA pro ECW mohou být oba týmy dokonce v jedné základní skupině. Regulations totiž pro letošní rok připouští nejvýše dva týmy z jedné země. Důvodem je možných 6 týmů z Ruska nebo Turecka. Zda se bude při losování přihlížet k tomu, aby u těch zemí, kde není šest družstev, nebyly ze stejné země nalosovány do jedné skupiny, uvidíme zítra po poledni.


Právě utkání s KP Brno je jedním z těch, které se v oficiální termínové listině posune na neděli, v sobotu není Sportovní centrum k dispozici. Změna pořadatelství nás také čeká při zápase s Hradcem Králové. Třináctého října odjedeme do Hradce a v neděli 20.ledna bude na programu odveta. Zápas s mistrem USK Praha nás čeká doma až 26. ledna a další třaskavý zápas proti Slavii 8. prosince. Pohledem na termínovou listinu optikou minulé sezony nás čekají zápasy lehčí a těžší na střídačku.


Časy utkání budou podobné jako u mužů. Tedy ve všední den od 18:30 a o víkendech od 17:00 hodin. Během základní části však dojde na několik kolizí se zápasem mužů, v tom případě se bude posouvat začátek utkání na 13:00 hodin. K těmto situacím dojde hned v polovině případů: 20.10., 8.12. ,15.12., 12.01. a 26.01.


Všechny informace výše uvedené vychází ze stavu k dnešnímu dni. Změny mohou přicházet a budeme Vás s nimi seznamovat na našich stránkách nebo na facebooku.


 
vloženo: 04.07.2018 15:47 / přečteno: 26774x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.