ÚSPĚŠNÝ START DO SÉRIE

ÚSPĚŠNÝ START DO SÉRIE

Očekávané první utkání série o bronz se Sokolem Hradec Králové dopadlo možná lépe, než mnozí očekávali. Hosté se nedokázali prosadit a od druhé čtvrtiny ztráceli kolem deseti bodů. Nakonec jsme zvítězili 88:68.

Po utkání přiznala určitou obavu naše nejlepší hráčka Saša Chomenčuk: „Nebyly jsme s týmem zrovna v dobrém rozpoložení, prohrály jsme v semifinále a ani s Hradcem se nám v Českém poháru moc nevedlo.“ Nicméně do prvních minut jsme šlápli dobře a právě Saša byla jednou z klíčových hráček. Proměnila tři pokusy ze tří a velkou měrou se podílela na úvodním trháku 13:6. Nepomohl ani time out trenérky Ptáčkové, Hradec stále prohrával o sedm až devět bodů a nepomohl si ani střelbou z dálky. Nám nevyšly zcela poslední dvě minuty první čtvrtiny, kdy střídající Matušková nejprve proměnila nájezd po ukázkovém crossoveru a pak proměnila i dlouhou trojku. Stav byl 19:15, ale povedený útok si připsala i Kiki, která košem s faulem upravila na 22:17. Po celou první čtvrtinu měl Hradec velké problémy se prosadit do naší postavené obrany.

 

Na začátku druhé čtvrtiny se prosazovaly na straně Hradce menší hráčky z rychlých protiútoků. Matušková a především Effangová, která stála i u snížení na rozdíl jednoho bodu 30:29. Tím však krasojízda Hradce ve druhé čtvrtině skončila. Náskok jsme ještě do poloviny druhé čtvrtiny vytáhli na deset bodů i přesto, že hosté zkoušeli zónu a různě měnit obranu. Saša po své trojce vytáhla skóre na 37:29 a na svém na kontě měla už 13 bodů. „Věděli jsme, kde je síla Nymburka, ale přesto je velice složité jejich hru zastavit. Na každém postu pod košem i na pozici tři máme velký výškový deficit. Navíc si naše podkošové hráčky udělaly fauly, nemohly pak být tak agresivní, jak bychom potřebovali. Bylo to znát ve hře jedna na jedna podkošových hráček i na doskoku,“ postěžovala si po utkání trenérka Ptáčková.

 

Povedenou akci s rychlým přihrávkami zakončila Krystal 39.bodem a ještě před půlkou druhé čtvrtiny jsme vedli o deset bodů. Po akci Chloe se náskok vyhoupl až na 12 bodů. Když Ovsíková proměnila trojkový pokus, byl rozdíl ve skóre naposledy v zápase jednociferný. Závěr prvního poločasu byl plně v naší režii. Po dvou bodech Paty a Saši přidala dalších šest Krystal a vytáhli jsme počet nastřílených bodů na 53. „Za první poločas jsme dali 37 bodů, což není tak málo a domácí dali přes padesát. To ukazuje, že náš největší problém byl v obraně,“ potvrdila Kristýna Minarovičová.

 

Ve druhém poločase, pokud chtěl Hradec myslet na zdramatizování zápasu, musel začít lépe bránit. „Museli jsme daleko více riskovat v obraně i za cenu, že to bude faul. Po přestávce jsme bránili lépe i pozičně. Bohužel se nám hra zadrhla i na útočné polovině, takže přínos nebyl v konečném výsledku tak velký,“ okomentovala druhých dvacet minut trenérka Ptáčková. Ve druhém poločase poklesl výkon našeho útoku o 18 bodů na 35, ale Hradec zaznamenal jen 31.

 

Na úvod třetí čtvrtiny to vypadalo, že Hradec přišel na to, jak se dostat zpátky do zápasu. Po sedmi bodech v řadě, kde hosté využili rychlých protiútoků a průběžné skóre se upravili na 55:44. Blíž se ale hosté nedostali. Naopak po dvou efektních blocích se rozdíl ustálil na patnácti bodech. Na straně hostů se ve třetí čtvrtině prosazovala především Ovsíková.

 

První akci posledního hracího období sehrála výborně Kája Šotolová, která hned po vyhazování z půlky zamířila ke koši a upravila na 71:52, a když proměnila Krystal dva trestné hody za nesportovní faul Matuškové, vedli jsme o 21 bodů. V posledním dějství měl Hradec jen dvě střelkyně - Minarovičová nasbírala 12 bodů a Effangová čtyři. Naše hráčky předváděly pěkné akce a vývoj utkání držely plně ve svých rukách.

 

Teprve na konci utkání dostala volno Krystal Vaughn, hlavní bodový tahoun družstva. Krystal byla v laufu a trenér si ji bál vystřídat. „Je to starší tělo a jak zatuhne, jde se špatně vrátit do rytmu. Po celý zápas jsme byli v kontaktu. Jsem rád, že jsem ji nemusel vystřídat,“ řekl trenér Kurucz. Druhým nejlepším střelcem byla Saša Chomenčuk s 19 body, která navíc ještě přidala 17 doskoků. „Jsem ráda, že jsem mohla svými centimetry pomoci svému týmu pod oběma koši,“ smála se šťastná Saša po utkání. Na straně hostů se na dvacet bodů prostřílela Minarovičová, vidět byla především v poslední čtvrtině. „Náš největší problém byl v obraně, domácí dali skoro devadesát bodů,“ pojmenovala hlavní příčinu neúspěchu Minarovičová.

 

Body: Vaughn 27, Chomenčuk 19 (17 doskoků), Wells 17, Linskens 15 (11 doskoků), Gallasová 8 (7 doskoků), Šotolová 2 - Minarovičová 20, Ovsíková 16, Effangová 14, Matušková 8, Rosenbaumová a Bura 4, Bartoňová 2, střelba za 2 body: 77/35:53/21, trojky: 6/2:22/6, TH: 17/12:11/8, doskoky: 55:42, asistence: 22:16, ztráty: 8:10, zisky: 7:4, fauly: 14:20, čtvrtiny: 22:17, 31:20, 16:15, 19:16

 
vloženo: 21.04.2018 08:35 / přečteno: 24842x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.