DEFINITIVNĚ DRUHÉ

DEFINITIVNĚ DRUHÉ

V Sadské se hrál útočný basketbal, který musel fanoušky bavit. Možná to bylo horší s naším trenérem, který by rozhodně viděl raději lepší obranu. Nicméně zápas splnil očekávané, přinesl dva body a definitivně zajistil druhé místo v tabulce po základní části. DSK B.Nymburk - Technic Brno 114:76.

„Já jsem hrozně rád, že jsme zápas odehráli v Sadské, kde trénuje stovka dětí a hodně jich bylo na zápase. Pro ně to musel být velký zážitek a věřím, že i inspirace do dalšího tréninku,“ kvitoval po společné fotografii s malými hráčkami Školního basketbalového klubu Sadská trenér Dan Kurucz. 

 

Do zápasu jsme vstoupili plně koncentrovaní a hostující hráčky se na útočné polovině trápily. Velké těžkosti jim dělaly dlouhé paže našich podkošových hráček, které si připsaly hned v úvodních minutách několik zblokovaných střel a také dvě ztráty mimo bloky. Ze ztrát nebo doskoků jsme pak vyráželi do rychlých protiútoků. Občas došlo na naší straně k chybám v komunikaci a po jedné takové se hosté prosadili svým prvním košem. Už po třech minutách jsme vedli rozdílem devíti bodů. Desítka v rozdílu na sebe nenechala dlouho čekat. Stalo se po  trestných hodech Patricie Gallasové ještě před půlkou první čtvrtiny. Trenér Kurucz už v této části začal obměňovat kádr hráček. Do druhé poloviny první čtvrtiny zbyla ze základní sestavy jen Kiki, ale i ta po chvíli zamířila na střídačku. Za stavu 18:4 v šesté minutě už byla na palubovce kompletně jiná sestava než na začátku. Ani trenérka hostů Zítková nečekala na únavu a svou devítku hráčů také často protáčela. Absence našich nejvyšších hráček posílila odvahu Techniku v podkošovém prostoru a Brňanky začaly trochu zlobit. I přes time out našeho trenéra se trend zápasu v posledních třech minutách první čtvrtiny nezměnil. Nedařilo se nám hráčky soupeře presovat a Technic se stále prosazoval z blízkosti koše. Díky nájezdům Žanety Duškové a jejím trestným hodům jsme si stále udržovali desetibodový náskok.     

 

Na úvod druhé čtvrtiny přišel z naší strany mix dvou hráček základní pětky a tři střídajících, ale v takovém složení trochu vázla komunikace a nedařilo se nám zakončovat ani z rychlých protiútoků. Hosté se přiblížili na 29:21 a ještě v dalších třech minutách se skóre většinou udržovalo pod deseti body rozdílu. Na naší straně ukázala zlatou ručičku Kája Šotolová, která na každou snahu hostů odpovídala střelou ze střední vzdálenosti. Technic se snažil stále prosazovat z nájezdu a vytěžil z toho několik trestných hodů. Po trestných hodech na druhé straně Kiki Linskens byl stav v začínající 16.minutě 38:27 a trenér Kurucz si vzal další oddechový čas. Na palubovku se vrátila téměř kompletní základní pětka, jen na dvojce zůstala Kája Šotolová. Naše dvě podkošové hráčky Kiki a Saša ovládly prostor pod košem, míče směřovaly v útoku především na Kiki a rozdíl se začal rychle zvětšovat. Druhou pětiminutovku druhé čtvrtiny jsme ovládli 19:4.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a rozdíl po chvíli přelezl přes třicítku. Dokázali jsme opět využít převahu centimetrů pod košem ke skórování i útočnému doskakování. Jenže ani hosté nehráli nic složitého. Po některých našich nepovedených střelách rychle přešli půlku a nic nevymýšleli, a pokud byli volní, zvedli míč ke střele. „Ve druhém poločase jsme nastříleli poměrně dost bodů, protože jsme si řekli o přestávce, že ve druhém poločase nebudeme přecházet pozice a kdo bude volný, vystřelí, i s tím rizikem, že dlouhé podkošové hráčky soupeře si nepovedené střely doskočí,“ prozradila taktiku z poločasové přestávky trenérka Technicu Lucie Zítková. Protože nebyli hosté nepřesní, nasypali do našeho koše 24 bodů za třetí čtvrtinu. Protože i my jsme se solidně trefovali, skóre rychle narostlo na obou stranách. Po třiceti minutách svítilo na ukazateli 93:55.

 

Svižný bodový příděl se zastavil mezi 31. a 36.minutou. Tento úsek skončil 6:6, ale protože další pětiminutovka, k nelibosti našeho trenéra, se moc nebránila, skončila 15:15 a oba týmy se tak v poslední čtvrtině rozešly smírně 21:21. „Myslím, že nám hodně pomohla velká výšková převaha a možná pod vlivem očekávaného vítězství jsme obraně tolik nedali,“ lamentoval po utkání trenér Kurucz, ale na druhou stranu ocenil i snahu soupeře slovy: „Technic Brno nehrál vůbec špatně. Dobře si pouštěli míč, rychle z ruky, měli slušnou střelbu. Jsou sice poslední, ale docela mě to překvapuje.“

 

Body: Linskens 18 (11 doskoků), Chomenčuk 16 (12 doskoků, 2 bloky), Gallasová a Wells po 15, Vaughn 14 (2 bloky, 9 doskoků), Dušková 11 (TH 7/8), Šotolová 9, Huňková a Mircová 5, Mocová, Žampová a Bakajsová 2 - Zítková 20, Půlpánová 13, Stehlíková a R. Zrůstová po 10, Gašicová 9, Selucká 8, Titzová 4, Číhalová 2, střelba za 2 body: 73/37:57/26, trojky: 13/4:21/3, TH: 32/28, doskoky: 64:35, asistence 29:13, ztráty: 12:12, zisky: 6:6, bloky 6:0, fauly: 19:23, čtvrtiny: 29:17, 28:14, 36:24, 21:21

 
vloženo: 10.03.2018 00:23 / přečteno: 27053x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.