SOUBOJ O BRONZ ZAČÍNÁ

SOUBOJ O BRONZ ZAČÍNÁ

Naše hráčky vstoupí dnes v Brně do souboje, z něhož jeden tým vyjde jako držitel bronzové medaile, druhý se bude muset spokojit s medailí bramborovou.

Připomeňme, že se jedná o souboj dvou týmů, které v základní části odehrály velice vyrovnané utkání. My jsme vyhráli v Brně 79:73, tedy o 6 bodů, KP zase vyhrálo v Nymburce 62:55, tedy o sedm bodů a právě rozdíl jediného bodu ze vzájemných zápasů rozhodl, že my jsme skončili na čtvrtém místě a KP Brno na třetím.

 

Dnešní utkání začíná v 17:30 v hale na Vodově a sledovat ho můžete na serveru TVCOM.cz.

 

Sérii i první zápas jsme krátce rozebrali s trenérem Danielem Kuruczem.

 

O souboji o třetí místo se říká, že je to souboj zklamaných. Co si o tom myslíte Vy?

Je to souboj zklamaných, ale u každého z týmů je to trochu z jiného úhlu pohledu. U nás je to zklamání z hlediska umístění po základní části, kdy nám chyběl bod ze vzájemných zápasů. Z hlediska KP Brno je to zklamání z nepostupu do finále ze semifinále proti Hradci Králové možná trochu větší. Podařilo se jim umístěním na třetím místě vyhnout USK Praha, ale Brno určitě neočekávalo, že by v semifinále neuhrálo ani jeden zápas a neočekával jsem to ani já.


Naše vzájemné zápasy s KP jsou velice vyrovnané. Vypovídá to něco o možném průběhu série o třetí místo?

Byly to vyrovnané zápasy, paradoxní je, že my jsme vyhráli v Brně, Brno zase u nás. I podle toho očekávám, že se série protáhne na více než tři zápasy. Samozřejmě bych chtěl na konci vyhrát, protože čtvrté místo už máme a bronzová medaile nám chybí. Brno je silný tým, bude hrát vícekrát doma a v lize skončilo před námi. Váhy jsou trochu převáženy na jeho stranu.


Jakou odchylku od rovnovážného stavu v tom vidíte?

Po prvním zápase se to může srovnat nebo ještě více nachýlit…. teď to vidím 60 na 40 z pohledu Brna. Ale my víme, že se dá v Brně vyhrávat, ovšem to samé jen v opačném gardu si určitě říkají i v Brně.


Co je v souboji o třetí místo důležitější – fyzická stránka, psychologická nebo taktická složka hry?

Je to hodně o chuti se o dobrý výsledek poprat, takže je to o psychologické přípravě. Fyzicky jsou na tom oba týmy stejně. Brno mělo menší rotaci, ale my vinou zranění také. Taktická příprava na konci sezony, kdy se oba trenéři dlouhodobě sledují má také menší vliv. Já si myslím, že na nás Brno zkusí zónu a uvidíme, co se stane. Týmy se znají, hráčky se znají a dá se říct, že se nějak výrazně překvapit nemohou.


Hlavní hybnou silou tedy bude motivace?

Přesně tak. Vyhraje ten, kdo bude chtít ještě na konci sezonu dát do série více energie, protože v maximálně pěti zápasech se musí jít na maximum.


Jak v tomto ohledu mohou vadit zranění?

Bohužel zranění patří ke sportu a svůj čas si většinou volí v době, kdy to je nejméně vhodné. My máme zraněné hráčky a to je fakt, který mě mrzí, ale se kterým nic nemůžeme dělat.


Jaký zápas v Brně očekáváte? Bude se riskovat, aby se zápas co nejdříve rozhodl nebo se půjde v klidu s důrazem na minimalizování ztrát?

Myslím si, že půjde především o to neudělat chybu. Žádný tým určitě nepohrdne rychlým protiútokem, ale půjde hodně o hlídání počtu ztrát, o hlídání doskoků.


Které hráčky považujete za stěžejní pro výkon Brna?
Moussa, Kopecká, Pecková, Solopova, Madden a pak Beránková a poslední dobou hodně hraje Satoranská. Bude důležité, jak se zapojí hráčky z lavičky. První pětka Brna je opravdu silná a uvidíme, jak se chytnou střídající hráčky. Může záležet i na detailech jako kdo dá první koš, jaká bude cesta do Brna, každá maličkost může rozhodnout. 

 
vloženo: 11.04.2017 07:13 / přečteno: 29824x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.