SLOVANKU JSME PORAZILI

SLOVANKU JSME PORAZILI

Utkání proti Slovance MB v Mladé Boleslavi skončilo nakonec naším vítězstvím 83:68, ale nadšeně hrající domácí hráčky nebyly tak úplně snadným soustem.

Možná až bohorovný klid opanoval naše hráčky v zápase s desátým týmem tabulky. Naopak Slovanka bojovala a dlouhou dobu držela vyrovnaný stav. Dokonce ještě před začátkem poslední čtvrtiny ztrácela jen tři body. „Na domácích hráčkách bylo vidět, že opravdu hodně chtějí minimálně sehrát vyrovnaný zápas,“ pochválil soupeře trenér Kurucz. Svým hráčkám po zápase poděkoval i trenér Devátý: „Dnes musím týmu poděkovat za statečný a velice bojovný výkon.“

 

Náš trenér od začátku pravidelně střídal, aby v oslabeném kádru udržel energii na co nejvyšší úrovni co nejdelší dobu. Chyběly nám Lenka Bartáková, Saša Chomenčuk a Katka Křížová. Jen necelých 24 hodin před zápasem přiletěla z Ukrajiny, kde čekala na víza, Taisiia Udoděnko. Právě nad touto hráčkou se trochu vznášel otazník, jak zvládne čtrnáctidenní pauzu. „Byla odpočatá a hrála dobře,“ chválil trenér Kurucz Taisiiu, která byla nejpilnějším střelcem a za 23 minut dala 17 bodů, z toho 3 trojky. Dobře zahrála i Soňa Ursu, která takřka neminula z kratší vzdálenosti a dokázala získat pod oběma koši 8 míčů, nejvíce v našem týmu.

 

Slovanka se po většinu zápasu snažila najíždět do koše, čímž si nakonec vykoledovala více než dvakrát tolik trestných hodů než my. Domácí využili pro skórování i několika našich ztrát. V počtu ztracených míčů byl soupeř o dva lepší než my.

 

V první čtvrtině byly většinou ve vedení domácí hráčky, až na dva úseky. Nejprve v 4.minutě za stavu 5:6 a poté na konci hracího období. V deváté minutě byl stav 20:15, ale dvě naše trojky Hamplové a Mircové nakonec otočily skóre na 20:21. Poslední koš z ruky Elišky Mircové byl trochu lucky shot, ale počítal se. Do konce čtvrtiny už zbývaly jen sekundy, když jsme pod košem získali míč a rychlý protiútok zakončila z jedné nohy právě Eliška. První poločas skončil za stavu 20:23.

 

Jako jsme my skončili první poločas šňůrou 8:0, podobnou šňůru natáhly i domácí hráčky. Od stavu 21:26 se skóre posunulo na 29:26, když domácí poměrně snadno atakovali koš a dostávali od naší obrany příliš mnoho prostoru. I když Slovanka hrála nadšeně, na vedení to proti našim hráčkám už nestačilo. V prvním poločase hrály hlavní roli ztráty. Skoro polovina nastřílených bodů obou týmů padla po ztrátě soupeře.

 

Ve třetí čtvrtině bylo stále skóre velice vyrovnané. Sice jsme byli stále malinko ve vedení. Maximálně to však bylo čtyři pět bodů a domácí ale dokázali vždy dát dva koše v řadě, aby nás dohnali. S téměř vyrovnaným skóre 55:58 se šlo i do poslední čtvrtiny. V ní jsme se však po dvou minutách definitivně odpoutali. V obraně jsme se více lepili na útočící hráčky, které pak neměli tolik času jako v první půli. Pravidelnější střídání začalo nést své ovoce. Domácí hráčky byly unavenější a během chvíle byl náskok dvouciferný.

 

Body: Gallasová 20, Novotná K. 15, Harapesová 9, Opočenská 7, Motyčáková 6, Wilson 4, Ješkeová T. a Novotná S.po 3, Ješkeová K. 1 - Udoděnko 17, Ursu 12, Pavel 11, Zavázalová 9, Huňková 8, Hamplová a Mircová 7, Šípová a Bakajsová 6, střelba za 2 body: 43/18:44/26, trojky: 13/4, 21/8, TH: 25/20:11/7, doskoky: 24:37, ztráty: 14:16, čtvrtiny: 20:23, 15:14, 20:21, 13:25

 
vloženo: 13.02.2017 07:46 / přečteno: 31249x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.