PREMIÉRA V BRNĚ

PREMIÉRA V BRNĚ

Předehrávané první kolo Ženské basketbalové ligy svede náš tým a jedno ze tří brněnských družstev. Zápas začíná v Brně v 17:30.

První kolo ŽBL čítá šest zápasů, ale odehrány budou v pěti termínech. První na palubovku vstoupí náš tým a KP Brno. Pro neznalé brněnských rošád, je to stejný tým, který vloni vystupoval pod názvem Valosun Brno.


Zajímavé je, že se stejným soupeřem jsme před dvěma roky, poprvé, když DSK startoval pod hlavičkou Nymburka, ligu začínali také. V září 2014 jsme první zápas v Brně vyhráli 81:72. Celkově máme s tímto týmem aktivní bilanci, i když odvetný zápas s Brnem v sezoně 2014/15 jsme na domácí palubovce výrazně prohráli (81:65). V minulé sezoně dopadla obě utkání vítězně pro nás (86:68 doma a 74:63 v Brně). S KP Brno jsme sehráli také přípravný zápas během turnaje v Brně. Sice jsme vyhráli, ale ve značně okleštěné sestavě jsme urvali výhru až v závěru.


Náš tým odcestuje do Brna s deseti bojeschopnými hráčkami. Chybět bude Elisabeth Pavel, která léčí zraněnou nohu, s kolenem laboruje Petra Bakajsová a zatím se nepodařilo dotáhnout vízovou válku s další cizinkou do podkošového prostoru.


Co před prvním zápasem říká náš kouč Daniel Kurucz.

KP Brno je silný tým, i když se zdálo, že tomu tak nebude, protože v květnu a červnu byl ochuzován sousedními Žabinami (nyní Handicap Brno – pozn.). Se situací se dokázal vyrovnat a zdá se, že nové posily budou lepší než ty, které ztratil.


Hraje roli, že jsme KP Brno dokázali v přípravě porazit?

Po mentální stránce pro hráčky ano, ale my trenéři víme, že příprava je něco jiného a že každý zápas je jiný. Ze spotovního, myšleno technického, hlediska tomu žádnou váhu přikládat nemůžeme, z psychologického hlediska je to vzpruha hlavně do začátku utkání.


A možná i do vyrovnané koncovky?

Ano, věřím, že bychom ji zvládli. Děvčata vědí, že KP Brno dokázala porazit o tři body v koncovce a mohlo by to pomoci.


Je náš desetičlenný kádr dostatečný pro utkání proti KP Brno?

Pro jedno utkání je to dostatečný počet. Kdybychom ale v tomto počtu li hrát celou sezonu , tak to není dobré. Sezona je dlouhá, hráčky bývají zraněné, někdy se „nepotkají“ v formou


Myslím, že je nejhorší, že budou chybět tři hráčky v podkošovém prostoru?

Přesně tak, to je vážná věc a musíme tomu přizpůsobit způsob naší hry. 

 
vloženo: 21.09.2016 10:58 / přečteno: 29331x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.