POLABSKÉ DERBY

POLABSKÉ DERBY

O tomto víkendu bude v Nymburce k vidění kvalitní souboj dvou týmů, které pro letošní sezonu míří opět hodně vysoko. V sobotu 24.října od dvou hodin odpoledne se utkají Basketball Nymburk a Sokol Hradec Králové.

Hradec i Nymburk vyšplhaly na žebříčku svých klubových úspěchů v minulém roce na zatím nejvyšší příčku. Náš sobotní host na stříbrnou, což při účasti ZVVZ USK Praha, vítěze Euroligy, je v podstatě nejvýše dosažitelné umístění. Náš tým zůstal na čtvrtém místě nakonec bez medaile.
 

V letošní sezoně se podle dosavadního průběhu zdá, že karty jsou rozdány podobně, i když v našich rukách je nyní list o trochu lepší. Jsme se šesti vítězstvími a žádnou prohrou v ligové tabulce na prvním místě, Hradec je čtvrtý, když klopýtl na své cestě do osmého kola dvakrát. Prohra s USK Praha byla očekávaná, s Trutnovem prohrál Hradec v sedmém kole po boji. To však je v okamžiku začátku zápasu zapomenuto a při nesporných kvalitách našeho sobotního soupeře je zápas otevřený.

  

Oba dva týmy proti sobě sehrály celkem osm zápasů. I když jsme ve dvou z nich zvítězili, na výhru před domácími fanoušky stále čekáme. Jedno vítězství v minulé sezoně jsme získali v hradecké sokolovně v semifinále ŽBL a druhé vítězství jsme mohli slavit letos v posledním přípravném zápase rovněž o pár kilometrů proti proudu Labe. Na domácí palubovce jsme však do této chvíle na silného soupeře nestačili. Kromě prohry v základní části ŽBL i v obou semifinálových zápasech, nás Hradec vyřadil i z Českého poháru.

 

Na soupisce Hradce došlo před touto sezonou k několika změnám. Předně hradecké Lvice zdvojnásobili počet zahraničních hráček v týmu, což ale v jejich případě znamená na dvě. Místo velice nebezpečné Bělorusky Lichtarovič, přišla z Finska Linda Lehtoranta (24 let) a z Chorvatska Josipa Bura (30 let). Z českých hráčů odešla z Hradce Andrea Andělová do Karlových Varů. Trenérka Ptáčková se musí obejít také bez jedné z opor podkošového prostou Klárou Pochobradskou. Ta zamířila do druhé italské ligy v Empoli. Do pozice aktivní hráčky se před sezonou vrátila po roční odmlce zaviněné zraněním Michaela Stará (25), ale po operaci kolena je zatím mimo hru zkušená Michala Hartigová (35 let).

 

V sobotu v klasickém čase víkendového odpoledne (od 14:00) nás tedy čeká doposud pravděpodobně nejtěžší zápas letošní sezony Bonver ŽBL. Bude to však výborná příprava pro ještě těžší zápas v poháru FIBA Eurocup, který se hraje ve čtvrtek od 19:00 hodin.   

 
 
vloženo: 22.10.2015 00:54 / přečteno: 28678x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.