POSTŘEHY TRENÉRŮ PO ZÁPASE

POSTŘEHY TRENÉRŮ PO ZÁPASE

Nálada obou trenérů byla poplatná průběhu zápasu.Zatímco úvod se líbil našemu trenérovi, s druhou polovinou zápasu byla spokojená trenérka hostů. 

Romana Ptáčková - trenérka Sokola

Začali jsme velmi vlažně až laxně. Nevím, jestli nás zastavilo větší množství faulů, ale v každém případě jsme pak couvli a nebyli jsme dostatečně agresivní v obraně. Nejvíce mě mrzí, že jsme vůbec nešli do útočného ani obranného doskoku. Soupeř toho využil a v prvním poločase byl jednoznačně lepší. Zlepšení výkonu na doskoku a být dostatečně tvrdí bez ohledu na to, co se bude pískat, to byly naše hlavní úkoly do druhého poločasu. Snížili jsme také počet ztrát a tím vším jsme se dostali zpátky do zápasu. Škoda některých trojkových střel, které těsně nepadly. Jsem ale ráda, že jsme dokázali za nepříznivého stavu po prvním poločase ještě zabojovat a dostat se zpátky.


Na Hradec, který je pověstný svými trojkami, jste v první půli moc z perimetru nepálili. Byl to i důvod, proč jste v prvním poločase tolik ztráceli?

Možná nás mohly trojky držet ve větším kontaktu s domácími, ale naším největším problémem byla špatná obrana a až doslova ignorace útočných doskoků.

 

Co jste kromě doskoku ve druhém poločase zlepšili?

Celkovou bojovnost. Dneska je Nymburk velice kvalitní tým, který má i kvalitní hráčky na střídání a my si nemůžeme dovolit hrát s takovým nasazením, jako v prvním poločase.


Jak moc mrzí porážka o tři body?

Mrzí, zvlášť když jsme půl minuty před koncem měli míč a mohli jsme trojkovou střelou dostat zápas minimálně do prodloužení.

  


Daniel Kurucz – trenér Nymburka

Měli jsme skvostný začátek zápasu, dávali jsme hodně bodů a vypadalo to, že by to mohl být lehký zápas. Jenže s loňskými vicemistryněmi nemůže být žádný zápas lehký. My jsme na konci první půlky trochu ztratili koncentraci, měli jsme několik zbytečných ztrát, neproměněných košů a Hradec se prosadil svými silnými stránkami jako je rychlý protiútok a stáhl ztrátu na 11 bodů. To byl sice ještě příjemný náskok, ale my jsme dvěma minutami ukázali Hradci, že se s námi dá hrát. Ve třetí čtvrtině soupeř výrazně přitvrdil na doskoku a v obraně a začal se rychle přibližovat. Asi nejdůležitější pro konečné vítězství bylo, že jsme soupeře ani jednou nepustili do vedení.  V této souvislosti bych chtěl vyzdvihnout trojku Aleny Huňkové.

 

Kdy vám v zápase nebylo příjemně na duši?

Zatrnulo mě, když Véra Bortelová na konci nedala dvě šestky. To jsem si říkal, že nám Hradec dá ještě trojku a půjde se do prodloužení.

 
Co vás v zápase překvapilo?

Pasivita Hradce na začátku utkání. Myslel jsem si, že do toho vlítnou po hlavě. Zdá se, že poslední vyhraný zápas v přípravě mohl být pro úvod dnešního zápasu důležitý. Možná mě trochu překvapilo, že dnes neskórovala Lenka Šípová ani Tee Taylor, dvě hráčky základní pětky. Zase se probudila Alena Huňková s deseti body a výborně dnes zahrála Saša Chomenčuk, která dobře bránila, doskakovala.

 

Ještě bych chtěl poznamenat, že dnešní vítězství má velký význam i před nadcházejícím zápasem Eurocupu. Holky vědí, že se dá vyhrávat i v případě, když se hráčkám základní rotace tolik nedaří.  

 
vloženo: 25.10.2015 20:23 / přečteno: 28578x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.