NEVYPADALO TO JAKO PRVNÍ S POSLEDNÍM

NEVYPADALO TO JAKO PRVNÍ S POSLEDNÍM

Přečtěte si názory obou trenérů Petra Martínka a Dana Kurucze a také hráček Moniky Hamplové, Tee Taylor a Jitky Musilové, se kterými se podělili po utkání 7.kola Bonver ŽBL Nymburk - Strakonice.   

Daniel Kurucz – trenér Nymburka

Mohli jsme možná očekávat vyšší vítězství, ale nutno uznat, že soupeř hrál dobře v útoku, naopak my jsme v útoku hráli trochu ležérně. Nedali jsme několik jasných košů. V obraně se nám někdy nepovedlo účinně blokovat nájezdy malých hráček soupeře. Kdybychom někdy lépe přečetli některé akce soupeře, udrželi bychom Strakonice pod šedesáti body. Ovšem vítězství se počítá a já jsem za něj rád. Snažil jsem se pochopitelně rozložit minuty na všechny hráčky, zvlášť proto, že nás zanedlouho čeká náročný program. Ať je to ligový zápas proti Sokolu Hradec Králové nebo start do poháru Eurocup.

 

Proč nehrála Lenka Šípová?

Lenka má drobný zdravotní problém a vzhledem k již zmiňovaném programu jsem ji šetřil. Také Saša nehrála tolik minut, protože i ona laboruje s lehkým zraněním. Trochu mě mrzí, že jsem nemohl využít více Moniku Verlíkovou, která se zapojila dobře, ale vyfaulovala se poměrně brzy.

Rekordy Ály Huňkové
 

Dnes to byl zápas plný rekordů…

Přesně tak, sešlo se toho více. Svůj 181 zápas za DSK Basketball (Karlín i Nymburk) odehrála Alena Huňková a tím se stala klubovou rekordmankou. Protože v zápase nastřílela deset bodů, překonala metu 1704 nastřílených bodů, stala se historicky nejlepším střelcem týmu žen. Svůj osobní rekord v počtu bodů v jednom zápase navýšila z osmi na jedenáct Monika Hamplová, která dnes odehrála výborný zápas i na obranné polovině.   


Petr Martínek - trenér U19 Chance

Petr Martínek - trenér Strakonic

Odcházíme z palubovky vedoucího týmu tabulky se zdviženou hlavou. Mám radost z výkonu svých hráček, které podaly velmi koncentrovaný výkon proti dobře složenému družstvu domácích. Škoda jen druhé čtvrtiny, kdy se zranila Míša Drachovská, protože rotace byla v ten moment zase o jednu zkušenou hráčku menší. Na konci se navíc vyfaulovala Jitka Musilová i Linda Svobodová a pak jsme museli sestavu lepit. V takovém složení hráček, ke kterému mě donutily okolnosti, nezkoušíme ani na tréninku.

 

Co vás nejvíce limitovalo?

Limitovala nás úspěšnost střelby, která mohla být vyšší. O výsledku zápasu rozhodovalo, že jsme dali jen 62 bodů. I přesto si myslím, že výsledek o 15 bodů je pro nás lichotivý.

 

Nasadil jste do hry Lídu Dudáčkovou, hráčku ročníku 2000…

Ano, odehrála 16 minut. Je to pro ní velká zkušenost  a také velká výzva, aby se zlepšovala. Věřím, že postupem času její výkon poroste.

 

Monika Hamplová – hráčka Nymburka

I když jsme hráli proti poslednímu týmu, zápas to nebyl jednoduchý. Strakonické pivotky jsou dobře stavěné a nebylo snadné se proti nim prosadit. Po snadném vedení v úvodu utkání jsme možná trochu podcenili schopnosti soupeře a nechali jsme je snadno střílet. V dalším průběhu jsme už hráli koncentrovaněji.

 

Budeš teď častěji zařazovat střelbu z perimetru do svého repertoáru?

Na tréninku se snažím daleko častěji střílet z dlouhé vzdálenosti a díky tomu si více věřím. Pokud mám šanci, nepřemýšlím a vystřelím.

 
Theairra Taylor

Byl to docela fyzicky náročný zápas, ale zároveň dobrý i pro hráčky z lavičky, aby ukázali svůj talent.


Ty jsi také nastupovala z lavičky…

To bylo fajn, protože jsem si mohla na lavičce v klidu užít výborné výkonů svých spoluhráček (smích).

 

Připadalo Ti, že hrál první s posledním?

Ne, bylo to, jako kdybychom hráli s jiným soupeřem letos. Jestli to byl nejlehčí zápas, nemohu posoudit, protože jsme letos nehráli proti všem družstvům.

  

Jitka Musilová – hráčka Strakonic

Jitka Musilová v souboji se Sašou Chomenčuk

Myslela jsem si, že bude rozdíl vyšší, zvlášť když se zranila Míša Drachovská. I v takto limitované sestavě jsme vydrželi, rvali jsme se o každý míč a snažili najíždět pod koš i přes velkou výškovou převahu domácích. Myslím, že v konečném výsledku jsme odehráli dobrý zápas.

 

Byla vaším hendikepem jen výška v podkošovém prostoru?

Nebyla, myslím, že naše podkošové hráčky si s dlouhými soupeře poradily. Máme ale málo lidí na střídání a málo zkušeností u mladých hráček, které pendlují do staršího i mladšího dorostu.

 

Byla jste hodně limitovaná fauly?

Nebyla a doufám, že to tak nevypadalo (úsměv). Snažila jsem se hrát v obraně naplno.
 
vloženo: 18.10.2015 10:25 / přečteno: 27835x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.