PŘÍPRAVNÝ KEMP SE POVEDL

PŘÍPRAVNÝ KEMP SE POVEDL

Nymburské hráčky se po pěti dnech přípravy strávených především na atletickém oválu nechaly více zavřít do tělocvičny ve Starých Splavech a začaly pilovat basketbalové dovednosti.

Družstvo trenéra Kurucze a také družstvo U19 a žen z klubu Sadské Vosy strávilo pět dní od pondělí do pátku u Máchova jezera ve Starých Splavech. „Zatímco v minulém týdnu jsme především běhali a posilovali, na soustředění ve Starých Splavech jsme měli dvě tréninkové jednotky basketbalu a jen jednu atletickou,“ nastínil hrubý program Daniel Kurucz. Více nebasketbalových částí nebylo nutné, protože hráčky podle slov trenéra přišly dobře připravené z období před začátkem společných tréninků. V basketbalových jednotkách se hráčky pod vedením trenéra Kurucze věnovaly zpočátku především střelbě a individuálním herním činnostem. Protože ale mistrovská sezóna začíná tentokrát už 19. září, postupně se hráčky dostávaly i ke specifickým kombinacím a některým akcím postupného útoku, které chce kouč implementovat do hry družstva.  
 

I přesto, že účastnice kempu byly po fyzické stránce připraveny dobře, posilovna byla součástí programu každý den. Hráčky si mohly přidat i nad rámec povinností. „Když ještě zbyla nějaké energie…“ podotkla Veronika Rybová a naznačila tak, že nezůstalo jen u možnosti. Kromě relaxační vířivky byla s týmem také paní Alexandra Nezbedová, fyzioterapeutka družstva, takže děvčata mohla využít jejích masérských služeb.        

 

„Byla to příjemná změna prostředí, dlouhou dobu jsme takhle nikde společně nebyli,“ pochvalovala si Veronika, hráčka, která už s trenérem Kuruczem nějakou tu letní přípravu absolvovala. Hraje pod ním totiž od sezony 2011/12. „V areálu jsme mohly do posilovny i do vířivky, skvěle se o nás starali. Atmosféra během celého soustředění byla výborná. Trávily jsme se spoluhráčkami podstatně více času než v sezoně, kdy se po tréninku nebo zápasech rozprchneme domů. Večer se sedělo, dozvěděly jsme co, kdo dělal o prázdninách... Bylo to fajn,“ vyjmenovala plusy Veronika. Kde jsou plusy, mohou být ale i mínusy. „Asi jen to, že nespíme ve své posteli,“ odpověděla po delším přemýšlení Veronika Rybová.

  

I když je náplň předsezonních soustředění především sportovní, budování vztahů v družstvu, tzv teambuilding, je nedílnou součástí, která přichází tak nějak mimochodem, ale její význam je nemalý. „Sice s námi ještě nebyly zahraniční hráčky, ale řekl bych, že dvě nové české Lenky (Bartáková a Šípová) se zapracovaly do týmu  naprosto skvěle. To je pro spolupráci při zápase velmi důležité!“ potvrdil trenér Kurucz.

 

Jak jsme už poznamenali na začátku článku, na soustředění byly ženy A-týmu také s družstvem dorostenek U19 a žen ze Sadské, tedy s hráčkami klubu, se kterým začal Nymburk od této sezóny úzce spolupracovat. Některé hráčky z vosího výběru, konkrétně Lenka Hojková, Kája Žampová, Míša Mocová a Kačka Kulíšková potrénovaly pár jednotek i s áčkem. „Takto budeme fungovat i v další části přípravy. Například Káju si chceme vyzkoušet v nejbližším přípravném zápase proti VŠ,“ doplnil Daniel Kurucz. 

 

Na závěr ještě dvě otázky na trenéra Kurucze.

 
Splnilo soustředění vaše očekávání?

Ano, dá se říci, že splnilo. Nehráli jsme zatím žádná přípravná utkání, takže nemůžeme ještě posoudit naši výkonnost v přímé konfrontaci se soupeři, ale všechno, co bylo v plánu provést, jsme zvládli a zároveň nedošlo k žádným vážnějším zraněním hráček. Drobné bolístky samozřejmě byly, ale ty se teď přes volný víkend uzdraví a v pondělí naskočíme do finální fáze předsezónní přípravy. Z technického pohledu byla organizace skvělá, měli jsme opravdu všechno perfektně zajištěno. Chválím ty, kteří se  o to postarali: místní obsluhu penzionu paní Martinu a Zdeňku a dvojici baskeťáků ze Sadské, paní Žánovou a pana Hojku. 

 
Jak jste byl spokojený s přístupem děvčat?

Naprosto. Opravdu všechno fungovalo, jak mělo, "na kurtu" i  mimo něj: holky šlapaly vždycky naplno, nešetřily se, zároveň byly dochvilné a přesné. Žádné potíže. Hlásím do světa: PŘÍPRAVA SE POVEDLA!!

 
vloženo: 29.08.2015 12:35 / přečteno: 29760x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.