TŘETÍ ČTVRTINA NEJLEPŠÍ

TŘETÍ ČTVRTINA NEJLEPŠÍ

Utkání proti úřadujícím mistryním byl těžkou zkouškou a konečným skóre 58:101 s rozdílem o 43 jsme se zařadili do průměru ostatních týmů.

V utkání jsme vyhráli úvodní rozskok a také jsme zaznamenali první koš. Bylo to však naposledy, co jsme vedli. V prvních pěti minutách se hosté zatím tolik neprosazovali a skóre bylo přijatelné (5:11). Pak se ale USK rozjelo jako válec a pevně zašlapalo naše naděje na úspěch. Hosté se prosazovali především v vymezeného území, odkud doručili na první čtvrtinu polovinu bodů, zatímco obránci USK nás k úspěšnému zakončení „z bedny“ nepustili ani jednou. Obrovský rozdíl byl v úspěšnosti střelby. Zatímco hosté stříleli s 67% účinností střelby z pole, naše hráčky jen s 24%. USK nás bohužel nepustilo ani k útočnému doskoku, a tak rozdíl ve skóre narůstal velkou rychlostí a zastavil se až na poměru 11:33. V plusových bodech rankingu byla jen Bortelová (+6) a Taylor (+2), tým jako celek měl valorizaci -1. Přitom hostující hráčky posbíraly 53 bodů, nejvíce Vaughn, dvouciferné byly ještě Petrović a Vyoralová.

 

V podobném tempu pokračovala i druhá čtvrtina. Střelba USK z pole se sice trochu propadla, ale stále se držela nad 60%, bohužel se propadla i naše už tak nízká na 21%. Na vině byly především trojky, dali jsme jen dvě z jedenácti pokusů. Sice jsme zlepšili doskok, ale z vymezeného území nám to úspěch nepřineslo. Ve 14.minutě jsme prohrávali 15:49. Do konce čtvrtiny jsme nedokázali z bedny ani jednou zavěsit, zatímco hosté ze stejného prostoru kolem koše nasázeli 26 bodů. Velký rozdíl byl také počtu bodů dosažených po rychlém protiútoku – USK 14, Nymburk 0. Valorizace se v našem týmu posunula na 5 a u hostujícího týmu na 89.

 

Třetí čtvrtina byla z naší strany nejpovedenější a dokonce jsme USK v této části hry porazili. Konečně jsme se dokázali prosadit z bezprostřední vzdálenosti od koše, omezili jsme ztráty na 2 a čtyřikrát jsme dokázali USK sebrat míč. Z rychlého protiútoku jsme sice dali stále jen dva body, ale v každém případě jsme se k tomuto hernímu prostředku odhodlali. Úvodní čtyřminutovku jsme zásluhou dvojice Rolle-Taylor vyhráli 12:4, bohužel však Wal už hrála se třemi fauly a druhá pivotka při absenci Jacinty Iva Peklová se dokonce vyfaulovala. Především její pátý faul byl ukázkou necitlivého posuzování jednoho z rozhodčích. Jednak byl odpískán až několik vteřin po údajném kontaktu a za druhé ke kontaktu došlo při vzájemném souboji a faul byl na naši stranu odpískán jen proto, že rozehrávačka Palau se chytla na levé koleno. USK na naši sérii 12:4 odpovědělo řadou 12:0 a skóre se posunulo na 34:75. Pak ale opět naše hráčky zabraly a po šňůře 8:0 za posledních pět minut jsme opravili, vzhledem k vývoji skóre v prvním poločase, na přijatelnějších 42:75.

 

V poslední čtvrtině jsme si pomohli třemi trojkami ze šesti pokusů, hosté ale pokračovali hrou z podkošového prostoru, především proto, že rozhodčí poslal na střídačku po dvou a půl minutách pro pět faulů i Waltii Rolle. Právě střelba z podkošového prostoru byla rozhodujícím faktorem pro výrazné vítězství USK Praha. Za dva body vsítili hosté dvojnásobný počet bodů (30:60), z trojek byla střelba v počtu úspěšných zásahů vyrovnaná (5:6) ale v úspěšnosti byl rozdíl výrazný 24%:67%. Hostům se také dařila střelba trestných hodů, když ze dvou tuctů netrefili jen jednou.

 

Po tragickém úvodu zápasu jsme ve druhém poločase podstatně hru zlepšili a druhý poločas prohráli jen o deset bodů.

 
 
 
 
vloženo: 20.03.2015 10:20 / přečteno: 31270x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.