V KLIDU A POHODĚ

V KLIDU A POHODĚ

Zápas Nymburka se Slovankou připomínal klidně plynoucí řeku. Bez velkých peřejí, jezů a zákrut si naše hráčky šly za jednoznačným vítězstvím, o kterém nebylo pochyb už po první čtvrtině (doplněny fotografie).

Trenér Kurucz poslal na palubovku nejsilnější sestavu se dvěma Američankami Taylor a Monroe, Waltií Rolle a hbitými rozehrávačkami Mišurovou a Bortelovou. Ještě v první čtvrtině se ale na palubovce vystřídalo osm hráček. Se stejným promícháváním sestavy kontrovala i trenérka Slovanky Michaela Uhrová. Důvod však byly pravděpodobně jiné. Zatímco domácí trenér chtěl zapojit všechny hráčky, hostující trenérka hledala sestavu, která by dokázala klást odpor.

 

Už po první čtvrtině byl mezi oběma týmy velký bodový rozdílů šestnácti bodů (31:15), který vycházel z výrazně lepší střelby z pole našich hráček. Bodou akceleraci přinesly také tři trojky – dvě dala Bortelová a jednu si připsala Huňková, která po necelých čtyřech minutách střídala Mišurovou s lehkým krvavým zraněním obočí. Svou roli sehrálo i sedm ztrát Slovanky oproti dvěma vlastním, po kterých jsme nastříleli osm bodů. Nejpilnější střelkyní byla Waltia Rolle, která sama dala jen o dva body méně než celý tým Slovanky.    

 

Úvodní pětiminutovka druhé čtvrtiny byla opět plně pod naší kontrolou. V útoku jsme se lehce prosazovali a vrátka v obraně byla pevně zamčená na deset západů. Dan Kurucz poslal na palubovku úplně všechny hráčky a to i v sestavách, ve kterých testoval dvojice či trojice, jak spolu mohou hrát. Náskok našich, po všech stránkách lepších, se vyšplhal až na 27 bodů. Rozdíl v účinnosti střelby sice zůstával stále stejný, s tím, že úspěšnost našich trojek byla 63%, hostující hráčky daly jen jednu z jedenácti pokusů. Slovanku srážely také neproměněné trestné hody. Za první poločas jich bylo osm, ve druhém přidaly hostující hráčky dalších pět. Na naší straně už se na palubovce objevily v prvním poločase všechny hráčky.

 

Vstup do druhého poločasu se sestavou stejnou jako na úvod zápasu byl stejně koncentrovaný. Převaha nebyla možná tak výrazná, dokonce se úspěšnost střelby sobě přibližovala, ale trenér Kurucz stále zkoušel trochu netradiční sestavy. V jeden čas poslal i ryze českou sestavu. I když se rozdíl ve skóre nijak výrazně nezvyšoval, utkání jsme měli plně pod kontrolou.

 

O vývoji zápasu lépe než slova vypovídá graf průběhu zápasu

Summary - Nymburk vs. Slovanka
 
 

U našeho týmu se na palubovku dostaly všechny hráčky a žádná z nich neodehrála více než 26 minut. Pozitivní bylo, že také své minuty využily všechny hráčky ke skórování. Do prvního zápasu po zranění nastoupila také Martina Rejchová. Sice byla malinko nejistá po půlroční herní pauze, ale její minuty byly pro tým pozitivní. Nastřílela nějaké body, doskočila míče, jen si propříště musí dát pozor na fauly.

 

Ještě jedna věc byla na pátečním zápase pozitivní. I když se termín zápasu změnil na poslední chvíli, diváci přišli a tentokrát se musely hráčky cítit jako skutečně v domácím prostředí. Trumpetka, hlasité povzbuzování, potlesk… prostě výborná atmosféra, za kterou trenér i hráčky fanouškům děkují.

 
     
 
vloženo: 15.11.2014 08:13 / aktualizováno: 15.11.2014 14:32 / přečteno: 34047x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.