DOBRÝ VSTUP DO SEZONY

DOBRÝ VSTUP DO SEZONY

Naše hráčky vstoupily do sezony velice dobře. Na půdě loňského semifinalisty ŽBL týmu VALOSUN Brno nepustily domácí ani jednou do vedení a po zásluze zvítězily rozdílem devíti bodů 81:72.

Hned v první čtvrtině jsme si vytvořili mírný náskok, když jsme využili nepřesnou střelbu Valosunu a výborným obranným doskokem jsme nedali domácím opakovanou šanci na skórování. Po první čtvrtině jsme měli dvojnásobný počet doskočených míčů oproti domácím. Tři útočné doskoky nám přinesly sedm bodů, přesně tu distanci, o kterou jsme první čtvrtinu vyhráli. Díky nátlakovému útoku jsme také nutili domácí hráčky k faulům, které nás posílaly na čáru trestného hodu. Zatímco Valosun střílel jednu šestku, my šest a navíc všechny úspěšné. I tím jsme vyvažovali mírně horší střelbu z pole.

 

Poprvé se vedení dostalo do dvouciferné hodnoty na úvod druhé čtvrtiny, když nejprve proměnila trojku Verlíková, po ztrátě Valosunu se za dva trefila Taylor a po obranném doskoku další dva body přidala opět Verlíková (průběřný stav 18:29). Domácí sice trojkou zpoza clony snížili naše vedení, ale výborná obrana vnitřního prostoru nedávala šanci domácím hráčkám dostat míč do blízkosti koše. Nechyběla nám ani bojovnost a snaha získat neutrální míče. Ze ztrát domácích se rodily naše snadné koše a v případě, že to bylo možné, jsme se snažili o rychlé přenesení hry. Nejvyšší vedení v zápase jsme docílili v 18.minutě (24:41) po trestných hodech Mišurové za nesportovní faul domácí hráčky Sprague. Valosun pak mírně snížil náš náskok. Škoda, že naše hráčky skončily první poločas už v polovině 19.minuty. Náskok mohl být stále dvouciferný.

 

Třetí čtvrtina byla z naší strany nejméně povedená. Nejen, že se nám nedařilo střelecky, ale naše okénka v obraně umožnila domácím stále snižovat náskok. Ani jednou se vedení našich hráček nedostalo do dvouciferných hodnot, naopak s některých okamžicích se scvrklo na pouhé tři body.

 

Rozhodující úsek závěrečné čtvrtiny a možná i celého zápasu padl do rozmezí 33. a 36.minuty. Ohraničila ho dvěma koši Veronika Rybová. Nejprve upravila dvojkou na 54:59 a pak trojkou o tři minuty později na 58:70. Dvanáctibodové vedení na posledních pět minut jsme si už zkušeně uhlídali. Ve 37.minutě se navíc vyfaulovala domácí hráčka Sprague, když během dvou vteřin získala osobní chybu po oboustranném faulu s Monroe, útočný faul a technickou chybu za odhozený míč. Domácí se sice ještě z mínus 15 dostali na mínus devět, to ale byla jen kosmetická úprava konečného výsledku a naší první výhry. 


Vyjádření Daniela Kurucze k zápasu.

Podařilo se nám na začátku zachytit nástup domácích. Vedli jsme od samého začátku a tím jsme určili ráz zápasu. Náš náskok byl výrazný, ale zbytečnými chybami jsme se připravili o ještě jasnější výhru. To nic neznamená na tom, že jsme průběh zápasu plně kontrolovali od první do poslední minuty.

Soupeř nastoupil s hodně agresivní obranou křídel a hodně nám eliminoval rozehrávku do křídel a shození na pivota. I přesto se nám povedlo několik nacvičených akcí a míč jsme do podkošového prostoru dostali. Právě souhra rozehrávaček s dlouhými hráčkami stála za úvodním vedením. Ve druhé polovině jsme bohužel podobné akce neproměňovali a dovolili jsme soupeři náskok stáhnout. V tu chvíli jsme neměli štěstí ani v trestných hodech (6/1).

 

V první půli se mi líbila především obranná činnost a výpomoc ze slabé strany, která ve druhé části trochu chyběla. Na druhou stranu jsme dokázali dostat míč na dlouhé hráčky a to bylo rozhodující.

 

Kromě dobrého výkonu obou pivotek Monroe a Rolle, se mi líbil výkon Taylor, která dokázala velmi dobře bránit a proměňovat nájezdy. Byla pro domácí nebezpečná jak v obraně, tak v útoku. Výborný výkon podala i Darina Mišurová, na které se vystřídaly tři hráčky, ale ona dokázala vydržet se silami skoro 35 minut. Tlak na ní vytvářely nejen hráčky soupeře ale také domácí trenér.

 

V zápase jsme vystřídali všech 12 hráček. Nebyla s námi rekonvalescentka Rejchová a Naďa Salačová. Naďu jsem nenominoval proto, že jsem kvůli způsobu hry Brna potřeboval více hráček na křídle než v podkošovém prostoru. Ze střídajících hráček se mi líbil výkon Veroniky Rybové, která dokázala kromě obrany proměnit klíčové střely a také se mi líbila Monika Verlíková, která si v prvním ligovém zápase připsala pět bodů.

 

Škoda že jsem mohl na palubovce nechat jen minutu čtyřicet Ivu Peklovou, které zůstala po pádu chvíli otřesená. Při uniku byla malinko přistrčená, spadla a při nekontrolovaném pádu se trochu udeřila hlavou o podlahu. Chvíli se jí motala hlava, ale teď se zdá být v pořádku a do dalšího zápasu by měla být připravená. 

 
vloženo: 22.10.2014 21:42 / aktualizováno: 22.10.2014 23:27 / přečteno: 34447x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.