HODNOCENÍ TURNAJE VE VARECH

HODNOCENÍ TURNAJE VE VARECH

Na naše hráčky odehrály o víkendu v Karlových Varech zajímavě obsazený turnaj pěti týmů, který byl zahraniční konfrontací i konfrontací s nižší soutěží. Po třech výhrách a jedné prohře jsme obsadili 2.místo.

V Karlových Varech se prvního ročníku Lázeňského turnaje zúčastnilo pět týmů ze tří zemí. Kromě našeho družstva zde byly pořádající Karlovy Vary a druholigová BA Sparta Praha. Z Německa přijel tým Lions Halle a ze Švédska (tedy přesněji z Nymburka, kde je tento tým na týdenním soustředění) družstvo Udominate Basket Umea.

 

První zápas jsme hráli v pátek od osmi večer a střetli se v něm s Udominate. Z nepovedeného úvodu utkání jsme se dokázali ještě zvednout a první čtvrtinu vyhrát, ale pak se projevila lepší hra soupeře, který do poloviny třetí čtvrtiny svoje vedení navyšoval. To se zastavilo až na 21 bodech, ale naše zlepšená střelba nakonec vedla k tomu, že jsme se k Udominate přiblížili na rozdíl osmi bodů. Podobným rozdílem nakonec celý zápas skončil.

„Utkání jsme prohráli na rozehrávce. Jejich rozehrávačka Brown byla rychlejší a zkušenější než naše rozehrávačky. Ukázalo se, že Saša Tarasová ještě není v dobré fyzické kondici,“ zhodnotil zápas trenér Kurucz.

 

Druhé utkání proti Karlovým Varům bylo z hlediska minulé sezony překvapivě vyrovnané. „Vary hrály dobře. Pochvalme trenéra Pavelku, který s nimi dělá dobrou práci, a na rozdíl od minulosti hrají hodně týmově,“ chválil Dan Kurucz.

V první čtvrtině se po dvou šňůrách dvakrát změnilo vedení v zápase a po deseti minutách na tom byli lépe domácí. Ve druhé části se nám podařilo vyrovnat, ale s nepatrným náskokem šli do druhého poločasu Karlovy Vary. Třetí čtvrtina byla vyrovnaná a smírně skončilo i celých prvních třicet minut. Ve čtvrté čtvrtině jsme vedli většinou my, ale závěr byl ještě dramatický. Z tříbodového vedení  domácích jsme se dvě minuty před koncem dostali, a protože jsme pak ještě přidali tři body, vyhráli jsme.

„Vary hrály slušně a všechno trefily. My jsme hodně v obraně zkoušeli pick and rolly a to občas nevycházelo dobře. Dostávali jsme zbytečné koše a Vary se držely až do konce. Vývoj jsme kontrolovali, ale s výsledkem spokojený nejsem, neměli bychom dostávat 82 bodů. Naštěstí nás držela střelba Vaughn a Huňkové (dohromady 35 bodů),“ dodal k zápasu náš kouč.

 

Po dvou hodinách jsme nastoupili k dalšímu utkání. Druholigový soupeř přeci jen nekladl velký odpor, byť jsme střídali všechny hráčky. Vedli jsme v podstatě celý zápas a do listiny střelců se nejčastěji zapisovala Krystal Vaughn.

„Utkání jsme vyhráli, ale protože Sparta hraje o dvě úrovně nižší soutěž, nemělo utkání tak velkou vypovídací hodnotu,“ řekl Dan Kurucz.

 

V neděli byl na programu pouze poslední zápas proti Halle. V něm jsme zahráli asi nejlepší basketbal na turnaji a soupeře jsme před sebe výrazně nepustili. Jen v první čtvrtině bylo utkání vyrovnané, od druhé už jsme poctivě pracovali na budování náskoku. V zápase se bodově prosadilo všech dvanáct hráček, dvouciferný počet bodů nastřílela přesně polovina z nich. Stý bod zaznamenala Kyara Linskens.

„Hráli jsme vytaženou obranu. V útoku jsme hodně posouvali míč a to rozhodlo, protože jsme měli volné střely. Výborně zahrála Veronika Rybová a můžeme říct, že zápas definitivně utrhla sestava Šotolová, Rybová, Tarasová, Mocová a Bakajsová,“ pochválil kouč Kurucz.

 

Ve čtyřech zápasech jsme nastříleli 332 bodů (průměr 83,0) a obdrželi 283 (průměr 70,75). Celkem jsme zaznamenali dvacet trojek. Není překvapením, že nejvíce bodů nastřílela Krystal Vaughn. Druhá v pořadí Kyara Linskens přihodila polovinu z Krystalina výkonu. A potěšující je, že zápis do listiny střelců ve dvou a více zápasech mají všechny hráčky.


Celkový počet bodů hráček:

Vaughn 81 | Linskens 40 | Chomenčuk 38 | Huňková 33 | Tarasová 27 | Šotolová 23 | Rybová 21 | Mircová a Bakajsová 17 | Gallasová 15 | Žampová 14 | Mocová 6

 
Výsledky zápasů:
  • BA Karlovy Vary : BA Sparta Praha  58:50
  • DSK Basketball Nymburk : Udominate Basket   67:77
  • BA Karlovy Vary : DSK Basketball Nymburk   82:85
  • Udominate Basket : Halle Lions   74:71
  • DSK Basketball Nymburk : BA Sparta Praha   79:49
  • Halle Lions : BA Karlovy Vary   77:84
  • Halle Lions : BA Sparta   90:63
  • Udominate Basket : BA Karlovy Vary   83:74
  • DSK Basketball Nymburk : Halle Lions   101:76
 
vloženo: 12.09.2017 01:33 / přečteno: 29246x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
34 567 89
101112 131415 16
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.