DERNIÉRA PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ

DERNIÉRA PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ

Úterním utkáním proti hradeckým Lvicím, který jsme vyhráli 72:63, jsme udělali tečku za přípravnými zápasy a teď už zbývá vyladit tým na první zápas proti nevyzpytatelným Karlovým Varům.

Trenér Kurucz měl poprvé od začátku přípravy v plnou sestavu hráček, které si pro letošní sezonu vybral do kádru. Na palubovku se na významnou dobu dostala i Saša Chomenčuk, která s týmem neabsolvovala žádný trénink, protože přiletěla až v pondělí vpodvečer.
 

Úvod utkání nás nezastihl v plné koncentraci a po dvou ztrátách jsme po šesti minutách prohrávali 8:13. „Byli jsme nedůrazní v obraně, jako bychom nečekali, že Hradec bude hrát agresivně. Pomohl až oddechový čas,“ zlobilo trenéra Kurucze. Domácí velice přesně stříleli, ze střední nebo delší vzdálenosti. Pod koš se při vidině souboje s Egle nebo Sašou moc nehrnuli. Uklidnění přinesla do hry Veronika Bortelová, která nezačínala v základní sestavě. S přehledem proměněnou trojkou zažehla naší snanu o vyrovnání, což se na konci 8.minuty povedlo (16:16). Domácí ještě do konce první čtvrtiny o čtyři body odskočili.

 

Na začátku druhé desetiminutovky se dvěma rychlými koši prezentovala domácí posila Bure a Hradec vedl o osm bodů. Důrazný time out našeho trenéra za stavu 24:16 měl jasný cíl – zastavit rozlet domácích. To se povedlo dokonale. Nejprve Tee Taylor dala kontaktní trojku, pak se prosadila Bortelová ze střední vzdálenosti a nájezdu po získaném míči, tři body přidala Egle a v 16.minutě bylo opět vyrovnáno (26:26). Po trojce Véry na 29:26 měla proslov ke svým hráčkám pro změnu trenérka domácích Ptáčková. Na chvíli se Lvicím podařilo zastavit náš bodový příděl. Domácí se dostali dokonce do vedení 30:29, ale po dvou koších Kuster a jednom Bartákové jsme vedli zase my 36:30. Od té doby už Hradec tahal za různě dlouhý ale stále kratší konec provazu.

 

Třetí čtvrtinu jsme zahájili lépe my (42:34), ale mezi třetí a šestou minutou se trefovali jen domácí a po trojce Křížové vyrovnali. To oplatila Kuster stejnou mincí, ale domácí Matušková využila větší vzdálenost obránce a trojkou naposledy vyrovnala. Za poslední tři minuty třetí čtvrtiny dali domácí jen dva body z trestných hodů a my deset. Poprvé se za náš tým prosadila Chomenčuk, která však už před tím několika bloky výrazně přispěla k vyrovnanému skóre.     

 

Poslední čtvrtina začala lépe pro domácí (51:55 z pohledu Hradce), ale tři naše koše poprvé posunuly rozdíl ve skóre do dvouciferné hodnoty. Poslední koš ze hry padl na konci 37.minuty a pak se už jen šestkovalo. Trochu překvapivě více trestných hodů házeli domácí. Naše hráčky měly už ve 34.minutě 4 týmové fauly, přesto jimi trochu nelogicky nešetřili. „Vedení nás ukolíbalo. Přestali jsme aktivně řešit clony,“ okomentoval závěr utkání náš kouč.

 

„Jsem rád za vítězství. Konečně jsme hráli v plné sestavě. V zápase se stříbrnými medailistkami loňské ŽBL se ukázalo, že v našem týmu je velká síla. Naše lavička je široká a v dnešním zápase nemohu říct, že by někdo zklamal. V posledním přípravném utkání jsem si mohl vyzkoušet různé varianty sestavy, ať už se dvěma rozehrávačkami nebo se dvěma nejvyššími hráčkami,“ přidal pár poznatků ze zápasu trenér Daniel Kurucz. 


Body: Bure 14, Kuthanová 11, Křížová 9, Lekhoranta 8, Rosenbaumová 6, Matušková 5, Andělová 4, Zavázalová 3, Kaňuková 2 – Kuster 19, Bortelová 17, Taylor 11, Šikšniute 10, Chomenčuk 7, Bartáková 4, Huňková 3, Šípová 1, trojky: 3:6, TH: 20/15:11/8, čtvrtiny: 20:16, 12:20, 15:19, 16:17

 
vloženo: 16.09.2015 08:36 / přečteno: 28368x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.