TURNAJ V POLSKU PŘINESL POZITIVA

TURNAJ V POLSKU PŘINESL POZITIVA

Naše hráčky po sérii přípravných zápasů s ligovými celky vyzkoušely v Polsku mezinárodní konfrontaci s předními družstvy domácí nejvyšší soutěže.

Turnaj ve Wroclawi 

Naše děvčata se musela vypořádat se třemi zápasy s kvalitními týmy v rozmezí 48 hodin navíc po dlouhé cestě plné objížděk a uzavírek. Soupeřem jim byla postupně euroligová Wisla Krakow, úřadující mistr Polska, která jen několik dní před tím roznesla na kopytech slovenské Dobré anděly z Košic. Pro zajímavost, Košice o víkendu vyhrály kvalitně obsazený turnaj Merk’s Cup v Trutnově. Druhým týmem byl loňský vicemistr Artego Bydgoszcz, který popravil na začátku září Trutnov o 40 bodů. Třetím do party byl pořádající klub Śleza Wroclaw. Vloni sice osmý tým tabulky, ale před letošní sezonou výraznější posílený. Také Śleza změřila své síly s českým týmem a dvakrát těsně porazila Hradecké Lvice (o 6 a 4 body). „Podle názorů polské odborné veřejnosti, budou tyto tři týmy s velkou pravděpodobností největšími adepty na medailová umístění v polské lize,“ všiml si trenér Kurucz při debatách s trenéry (Litevec, Španěl, Polák a Čech) a činovníky týmů během turnaje.

 

Nymburské hráčky paradoxně sehrály nejhorší zápas proti nejslabšímu ze tří polských týmů Śleza Wroclaw. Lehkovážnost v obraně přinesla domácím pohodlné vedení od samého začátku. „Nemyslím si, že by hráčky soupeře podcenily. Možná nabyly po dobrém výkonu v pátek, že jejich způsob hry bude na soupeře stačit. Domácí se ale chytili a pak už je nebylo možné zastavit. Když se navíc vyfaulovala Egle, neměli jsme na jejich výškově vybavené pivoty protizbraň,“ vysvětloval si selhání trenér Kurucz. Mohl se také na nepřesvědčivé obraně projevit způsob přípravy v minulých dnech. „Poslední tři, čtyři tréninky jsme se věnovali zapracování Američanek do našich útočných systémů. Při takovém tréninku se přeci jen nehraje v obraně naplno,“ hledal souvislosti náš kouč.

 

Navíc se v zápase nenašel nikdo, kdo by vzal střeleckou odpovědnost na sebe. Do skládačky matného výkonu se promítla neúčast zkušené Veroniky Bortelové, která nakonec pro lehké zranění ruky do Polska neodcestovala a také se na výkonu týmu podepsala zdravotní indispozice Tee Taylor. „Už při rozcvičování byly střelecké pokusy Jessici Kuster na přední obroučku a bylo vidět, že to Jessicu trochu rozhodilo,“ všiml si trenér Kurucz dalšího momentu, který se mohl také promítnout do konečného výsledku.

Společná fotografie z turnaje Wroclawska Iglica 

V zápasech proti Krakovu i Bydhošti se našim hráčkám dařilo v obraně daleko lépe. Když ze dvou byl v obraně lepší ten druhý. I přes menší rotaci zaviněnou naraženým kolenem Egle a lehkého výronu Bartákové, daly naše hráčky do zápasu poslední zbytky sil a ke střídání odcházely jako vymačkané citróny. Výsledkem byl těsný výsledek o 6 bodů.

 

„Turnaj nám přinesl ty informace, které měl. Ukázal naše slabiny, ukázal, na čem musíme ještě zapracovat. Po sobotě jsem byl hodně negativní, po neděli jsem byl zase hodně pozitivní. Děvčata dokázala, že jsou schopná na palubovce nechat duši…. Snad to bude navždy,“ přeje se trenér Kurucz.

 

Kouč vzal na zkušenou Míšu Mocovou, která se v pátek a sobotu do zápasů zapojila. „Myslím, že ji turnaj přinesl spoustu nových poznatků a nám zjištění, že má na to, aby byla součástí našeho týmu,“ chválil Dan Kurucz. Při neúčasti Bortelové si Lenka Bartáková užila hry do sytosti. „To je pro rozehrání naší nové posily také velice důležité. Je to jeden z důvodů, proč takové turnaje hrajeme,“ podotkl Kurucz.

 Lenak Šípová - MVP našeho týmu

Nejstabilnější výkony v průběhu celého turnaje podávala Lenka Šípová, kterou po zásluze vybrali pořadatelé jako nejlepší hráčku našeho výběru. 


Pohár za 4.místo
Přehled výsledků turnaje WROCLAWSKA IGLICA:
Nymburk – Krakow = 69:79
Wroclav – Bydgoszcz = 54:90
 
Krakow – Bydgoszcz = 67:74
Wroclaw – Nymburk = 74:56
 
Nymburk – Bydgoszcz = 74:80
Wroclaw – Krakov = 71:86
 

Celkové pořadí turnaje:

1. Artego Bydgoszcz
2. Wisla Can-Pack Krakow
3. Śleza Wroclaw

4. DSK Basketball Nymburk 
 
vloženo: 15.09.2015 00:36 / přečteno: 30815x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.