S KÝM SE NAŠE CESTY ROZDĚLÍ

S KÝM SE NAŠE CESTY ROZDĚLÍ

V nové sezoně se soupiska poměrně zásadním způsobem změní. V tomto článku se podíváme, které hráčky již za Nymburk pravděpodobně nebudou nastupovat. I když do začátku sezony zbývá ještě dost času …

Monika Hamplová

Už v průběhu minulé sezony se ze sestavy vytratila Monika Hamplová. V minulém roce Monika ukončila studium na Karlově universitě se společně s civilním zaměstnáním do týmu vrátila, i když až po předsezonní přípravě. Do zápasů Eurocupu zasáhla na 32 minut ve čtyřech z nich a ve statistikách má 4 doskoky. V ŽBL Monika odehrála v období od 27. září do 21. ledna patnáct zápasů. Za solidních 16 minut na zápas stihla 53 bodů a 31 doskoků. Po utkání se Žabinami však naše křídlo kariéru přerušilo. Povedlo se ji totiž uspět v konkurzu na letušku ČSA a tato profese se s vrcholovým basketbalem už skloubit nedá.

 
Kyara

Pod košem nebude operovat ani Kiki Linskens. Jedenadvacetiletá reprezentantka Belgie bude v příští sezoně nastupovat za Gorzów Wielkopolski, vloni sedmý tým polské ligy. 

V Ženské basketbalové lize si Kiki připsala ve 32 zápasech průměrně 25,1 minuty a zatížila konto soupeřů 390 body (12,2/zápas) při 55% úspěšnosti střelby. K tomu si připsala 309 doskoků a 40 bloků. V počtu doskoků jako jediná hráčka ŽBL překonala hranici tří set. V poháru Eurocup odehrála Kiki 34,2 minut na zápas a zaznamenala 12,5 bodů na utkání. Doskoků měla dokonce 78, což je 13 na zápas a bloků 17 (2,8 na zápas). V počtu doskoků na zápas by pravděpodobně skončila na 2.místo, ale v oficiálním pořadí FIBA jsou započítány výkony hráček až od sedmi odehraných zápasů výše.

 
Krystal Vaughn

Pod nymburskými koši nebudeme moci podporovat ani tři roky po sobě nejlepší střelkyni ŽBL Krystal Vaughn. Její výkony v ŽBL jsou prostě famózní. Ve třiceti zápasech nastřílela 600 bodů, což ji vyneslo opět nejvíce bodů v lize absolutně i na jeden zápas. Na chlup přesně stejný nástřel měla Krystal i v loňském roce za Slávii, jenže tehdy na 600 bodů trávila na palubovce v zápase o dva a půl minuty delší čas. Krystal nastřílela za tři roky v ŽBL dohromady 1737 bodů což se doposud v české lize žádné cizince nepovedlo. Kromě nastřílených bodů zaujme ve statistikách i 176 získaných faulů, což znamená, že Krystal v přepočtu „vyfaulovala“ v každém zápase nejméně jednu hráčku. Česká liga tak bude asi muset v příštím roce hledat jinou královnu. 

V Eurocupu si Krystal v šesti zápasech (36,2 min / zápas) zapisovala vždy dvouciferný počet bodů, dohromady 109. Doskoků Krystal přidala 38.

 
Petra Bakajsová

Pod košem v nymburském dresu neuvidíme ani Petru Bakajsovou. Podle dobře informovaných zdrojů do Nymburka alespoň jednou přijede, ale jako soupeřka. Konkrétní tým je zatím utajen. Petra nastupovala zpravidla jako třetí pivot, kdy nahrazovala buď Sašu nebo Kiki. V ECW to bylo na 8,7 minuty s celkem 12 body a 7 doskoky. Ve třiceti zápasech ŽBL se Petra zapojovala průměrně na 16,5 minuty, ve kterých stihla nastřílet 125 bodů. Velice platnou hráčkou však byla na doskoku. Pod košem vlastním a soupeře dohromady uchvátila 145 míčů, což je téměř pět doskoků na utkání a více než solidní průměr.   

 
Karolina Šotolová

Na soupisce bude chybět také Karolina Šotolová. Nejmladší hráčka k nám hostovala ze Studánky Pardubice, kde hrála extraligu U19 a v této soutěži i jednu z klíčových rolí týmu. Také v Nymburce nenastupovala na zanedbatelné porce minut. Dvanáct a půl minuty na utkání při premiérové účasti není vůbec špatné. Ve 24 zápasech (v některých nemohla nastoupit kvůli kolizi termínu s extraligou U19) nastřílela 93 bodů, získala 43 doskoků, připsala si 26 asistencí a 16 získaných míčů. Karolina si odbyla v Nymburce i premiéru v evropských pohárech na klubové úrovni (jako mládežnická reprezentantka má zahraničních zkušeností hodně). V Eurocupu odehrála všech šest zápasů, když nastupovala průměrně na 7 minut a za dvě trojky a jeden trestný hod si do své individuální statistiky může zaznamenat 7 bodů, k tomu 5 doskoků a 6 asistencí. Příští roku bude Karolina pravděpodobně hrát za Trutnov, který vyhověl požadavku o angažování také její sestry do týmu ŽBL. Věřme, že se s touto nadějnou basketbalistkou naše kroky ještě střetnou a ne jen protnou.

 
Karolína Žampová

Podle posledních zpráv nebude v týmu ŽBL pokračovat ani druhá loňská Karolína. Kája Žampová dala přednost civilnímu životu. V ŽBL nastoupila vloni k 25 zápasům. Ke 34 bodům přidala 57 doskoků a 14 asistencí. To vše za průměrných 9 minut na palubovce. Ve dvou zápasech Eurocupu neskórovala, doskočila však 4 míče. Je ještě otázkou, zda se s Kájou pod bezednými koši potkáme alespoň v našem B-týmu v rámci III.ligy žen, která přeci jen tak na volný čas náročná není.   

 
Chloe Wells

Na rozehrávce neuvidíme ani rtuťovitou Chloe Wells, která přišla v průběhu sezony, aby nahradila Sašu Tarasovou. V ŽBL byla druhou nejvytěžovanější hráčkou našeho týmu s téměř 27 minutami na zápas. Do koše soupeře dokázala nasoukat 327 bodů (14,2 bodů na zápas) – 17. nejproduktivnější hráčka ligy. Její body často přicházely v klíčových bodech utkání. K tomu byla naší nejlepší nahrávačkou s 109 asistencemi (4,74), čímž byla třetí nejlepší v ŽBL. Její předvídavost pomohla ke získání 53 míčů, což při průměru 2,3 zisku na zápas znamenalo 6. místo v ŽBL. V Eurocupu nastoupila pouze ve dvou zápasech na 50 minut a stihla 18 bodů, 10 asistencí a 2 zisky. Kromě basketbalu Chloe učila na ZŠ Sadská anglickou konverzaci. Pro příští rok plánuje Chloe návrat do Evropy, ale za náš klub bohužel hrát nebude. 

 
vloženo: 19.06.2018 08:34 / přečteno: 26059x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.