PRŮMĚR POD KOŠEM = 2 METRY

PRŮMĚR POD KOŠEM = 2 METRY

Vedení našeho klubu podepsalo smlouvu s druhou podkošovou hráčkou. Jako alternativa k Eglé přijde do týmu Ukrajinka s ruským pasem, 202 cm vysoká Alexandra Chomenčuk (*1989).

Je to první hráčka Nymburka, která standardními zárubněmi dveří bez malé úklony určitě neprojde. Jacinta Monroe, Waltia Rolle i Egle Šikšniute to s lehký dotykem vlasů zvládly, protože všechny měřily méně než dva metry. Od dob Marie Stěpanovové (brněnské Žabiny 2004) pravděpodobně nebyla v české lize vyšší hráčka. Společně se 198 cm vysokou Egle Šikšniute by Alexandra mohla vytvořit zajímavou dvojici pivotek.

 

Angažmá ukrajinské hráčky si vynutila situace s maďarskou veteránkou Judit Kajdacsi, která se těsně před nástupem do Nymburka zranila, podstoupila operaci, a tudíž její cesta do Nymburka se uzavřela. „Nemůžeme přijmout hráčku, u které není garantováno, jak dlouho se bude léčit ze zraněného kolena,“ podotkl trenér Kurucz.

 

O nutnosti nahradit Judit se koketovalo hned od okamžiku, kdy od agenta přišla zpráva o zdravotním stavu hráčky. Probíhala jednání mezi Danem Kuruczem a agentem Alexandry Chomenčuk, ale nejvíce akcelerovala po sobotním zápase, když musela odstoupit v duelu se Ślezou Egle a tým, i přes velkou snahu všech alternujících hráček, začal výrazně ztrácet. „Během noci jsme si s agentem vyměnili snad stovku mailů,“ poznamenal s nadsázkou trenér Kurucz. Nakonec se obě strany dohodly na všech podmínkách, které byly přijatelné jak klubu, tak hráčce.

 

Alexandra Chomenčuk byla pro tuto sezonu na soupisce tureckého euroligového týmu Abdullah Gül Kayseri. Jenže vedení tureckého klubu podepsalo dvě super hráčky na pozici pivota a minuty, které mohla Alexandra strávit na palubovce, se posunuly do řádu minut. „Vyměnila minuty prosazené v Eurolize na lavičce za minuty odehrané na palubovce v Eurocupu,“ poznamenal pragmaticky trenér Kurucz. Sezení na lavičce, byť euroligového týmu, hráči ve věku 25 let nepřinese vůbec nic. Žádný trenér kvalitního týmu přeci nekupuje náhradníky.

 

Alexandra Chomenčuk má zkušenosti s Eurocupem, který hraje od roku 2006. Od sezony 2006/07 nastupovala tři roky v dresu ruského Dynama Kursk a pak čtyři roky za běloruský Horizont Minsk. Rok si vyzkoušela angažmá v Agü Spor Kayseri, se kterým získala i nějaké euroligové zkušenosti. 

 
vloženo: 15.09.2015 01:26 / přečteno: 28920x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.