PŘÍPRAVA LIGOVÝCH ŽEN

PŘÍPRAVA LIGOVÝCH ŽEN

Příprava ženského týmu ŽBL se blíží k polovině. Kromě tréninků mají za sebou několik přípravných zápasů, většinou s vítězným koncem. V dalším článku se poohlédněme za uplynulým měsícem.

Příprava nymburských ligových žen, která začala před měsícem 18.srpna, je ve srovnání s přípravou mužů o jednu až dvě jednotky týdně kratší.To však vůbec nevadí. Ligová soutěž totiž začíná až na konci října. „Není to snadné připravovat tréninky tak, abychom udrželi koncentraci a směřovali stoupající výkonnost až k začátku ligové sezony,“ řekl asistent trenéra Kurucze Jiří Havran.
 

Ženy absolvují týdně šest tréninkový jednotek po 90 minutách od pondělí do pátku. V pondělí jsou dvě a pak v ostatních dnech po jedné. Pondělí až středa trénují v Praze, ve čtvrtek a pátek v Nymburce. Skladba tréninků se nijak neliší od obvyklých postupů. „Věnujeme se nácviku individuální práce s balónem, herních činností jednotlivce, hra jedna na jednu, dvě na dvě, drilujeme útočné a obranné systémy,“ potvrdil Jiří Havran.

 

Kromě práce s míčem nezapomínají trenéři na atletickou přípravu. Tu má v týmu na starosti Ivan Šlehobr dvakrát až třikrát týdne. Ivan Šlehobr je bývalým běžcem na krátkých tratích a má i zkušenosti s fyzickou přípravou basketbalistů. V letech 2006 až 2009 za trenéra Katzurina zastával stejnou funkci u ligového týmu mužů Nymburka.

 

K přípravě neoddělitelně patří také přípravné zápasy. Do dnešního dne jich odehrály ženy pět. Sparing partnery jim byly na začátku přípravy týmy z nižších soutěží Autoškoda Mladá Boleslav, Nová Paka, Basket Slovanka P-H Sadská. „Ve všech třech zápasech, které se hrály v Nové Pace, jsme jasně zvítězili. Výsledky pro nás nebyly podstatné, důležitější byl herní projev a odhalení nedostatků v naší hře,“ řekl Jiří Havran.

 

Ostřejší zkouškou byla konfrontace s reprezentací Mosambiku, který se připravoval v Trutnově společně s českým národním výběrem. „Byl to vynikající zápas. Soupeř byl rychlý a tvrdý, a přestože jsme prohráli, byl jsem velice spokojen,“ pochvaloval si Havran. Nymburské hráčky, v nekompletní sestavě, prohrály nejtěsnějším rozdílem 66:67.

 

V tomto týdnu se utkaly ženy s ligovými Karlovými Vary. I když ani jeden tým neukázal určitě všechny své trumfy, mělo utkání úroveň. Po horší první polovině naše ženy zabraly po přestávce a po významném bodovém příspěvku Verlíkové a poté Mišurové dostaly zápas do vyrovnaného stavu. Poslední dvouminutovkou nakonec zápas zlomily. Více o utkání najdete zde  .

 

V sobotu 13.září čeká na nymburské hráčky příprava se Slovankou MB a BLK Slavií Praha a ve středu 17.září od 18:00  hodin v Nymburce odveta s Karlovými Vary.

 
 
vloženo: 13.09.2014 09:30 / přečteno: 31181x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.