MOŽNÁ ANI JEDNOU LETADLEM

MOŽNÁ ANI JEDNOU LETADLEM

Na první postřehy po losování soupeřů v základní části FIBA EuroCup Women jsme se cestou z Mnichova do Čech zeptali trenéra Dana Kurucze.

Jak jste spokojen s letošním losem?

Osobně mi loňská skupina přišla těžší než letošní. Vloni v ní byly dva velmi silné týmy Szekszárd a Ragusa, letos zbyl pravděpodobně jen jeden. Jako ekonom jsme spokojený hodně, protože neletíme ani do Portugalska na Azory, ani na Sicílii a bude to vycházet cenově příznivěji.

 

Přesto jsme se opět nevyhnuli poraženému z kvalifikace o Euroligu, jako rok zpátky…

Ano, je to tak. Bavil jsem se oběma zástupci a oba dva si na postup věří. Nevím, jak to dopadne. Oba dva týmy budou silné, ať k nám propadne kdokoliv. Oba kluby mají připravený rozpočet na Euroligu a tomu i odpovídající hráčky. Bude to prostě vidět. Tým z tohoto prvního koše bude znovu největším favoritem naší skupiny.

 

Z hlediska vzdálenosti je ze dvou kvalifikantů příznivější maďarský tým. Koho jste si přál Vy?

Z finančního hlediska je výhodnější Szekszárd, jako trenér raději Francouzky, protože v Maďarsku jsme už byli. I pro hráčky to bude lepší destinace. Věřím, že raději poletí letadlem do Francie, než jet autobusem do Maďarska. Možná bude i jako tým hratelnější; s francouzskými družstvy jsme neodehráli v minulosti špatné zápasy.

 

Los nám ze třetího koše přihrál MBK Ružomberok. Jak jste spokojený s touto volbou?

Vzhledem k tomu, že ve stejném koši byly i Azory, tak hodně (smích).

 

Přeruším Vás, ale ve třetím koši bylo i KP Brno a regule by dovolovaly hrát i s tímto týmem. Nebyl by toto ještě lepší soupeř?

Jako abychom si zahráli možná osmkrát za sezonu (smích)…. Ano bylo by to nejlevnější a nejrychlejší cestování, ale myslím, že jsme s KP Brno sehráli v posledních dvou letech už hodně zápasů a že už by to mohlo stačit.

 
Vraťme se tedy k Ružomberku…

Když jsem se bavil se zástupcem slovenského týmu, vzájemně jsme si přáli být ve stejné skupině. Bude-li se nám dařit, máme objektivně větší šanci než proti Raguse. Předpokládám, že Ružomberok bude mladý tým s několika zkušenými hráčkami. Vím, že shání nějaké Američanky. Myslím, že i skutečnost, že Ružomberok byl dvakrát vítězem Euroligy, dává tomuto soupeři punc atraktivity a pokud vím, tak v jejich domácí hale bývá hodně bouřlivá atmosféra.

 

Už jste někdy proti Ružomberku vedl svůj tým?

Zatím v žádném oficiálním utkání, jen dvakrát v přípravě. Jednou jsme o devět vyhráli a jednou o deset prohráli. Pikantní je, že se spolu střetneme na turnaji v Trutnově, necelé dva měsíce před zápasem v ECW.

 

Tým z poslední skupiny by teoreticky měl být nejslabší, ale v tomto případě to tak zrovna nevypadá. Co víte o Celje?

Ano, je to silný tým a do čtvrtého koše se dostal jen proto, že neměl jako nováček dostatečný počet bodů pro zařazení do vyšších pater. Pro mě to specifický soupeř hned ze dvou důvodů. Jednak znám velice dobře město Celje, kde jsem byl mnohokrát pracovně právě ve firmě Cinkarna (výrobce titanové běloby - pozn.) a s některými manažery, pokud tam ještě jsou, se osobně znám. Druhým důvodem, proč mám ke slovinskému týmu vztah, je jejich bývalá hráčka Lucie Čonková. Tu jsem objevil za svého působení v dorosteneckých družstvech USK Praha, vyhráli jsme spolu dva tituly Mistra ČR a ona se pak stala hvězdou družstva z Celje.  

 

Jak nepříjemné by pro Vás bylo být v kůži KP Brno, které nezná hned dva své soupeře?

To je velice nepříjemné. Nelze se na soupeře pořádně připravit ani herně ani logisticky. To je osud… Brno si štěstí vybralo vloni, na rozdíl od nás.

 

Jak byste stručně shrnul herní rozložení sil ve skupině H základní části Eurocupu žen?

Je to skupina, kde je jeden jasný favorit a tři vyrovnané týmy. Rozhodovat bude možná každý koš. Myslím, že druhé až čtvrté místo je otevřené a postup je v naší moci. Bez zajímavosti není, že možná nebudeme muset ani jednou k zápasu vzlétnout letadlem.   

 

Pro zajímavost vzdálenosti (po silnici) z Nymburka:

Celje - 620 km
Szekszárd - 630 km
Vileneuve - 1200 km
Ružomberok - 420 km
 
vloženo: 06.07.2018 00:39 / přečteno: 24312x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.