JASNO JE O VŠECH HRÁČKÁCH

JASNO JE O VŠECH HRÁČKÁCH

Nová sezona už klepe na dveře a trenér Dan Kurucz nám odpověděl na pár otázek týkající se nové sezony.

Připomeňme, že v minulé sezoně jsme získali čtvrté místo v ŽBL,což se jako úspěch nedá brát. V Eurocupu jsme se probojovali do prvního kola play-off, kde nám postup do dalších bojů vzal italský tým Ragussa, pozdější semifinalista domácí ligy. Asi nejhůře jsme se popasovali s Českým pohárem, kde jsme se jako vítěz minulého ročníku nedostali do Final Four. Porazila nás Slávia Praha v posledním kole před postupem na závěrečný turnaj.

 

Pane Kuruczi, jaké poučení jste si vzal do nadcházející sezony?

Z basketbalového pohledu se musíme zaměřit na eliminaci ztrát, tedy zlepšit pohyb hráček bez míče a zaměřit se na vytříbení individuálních činností jednotlivých hráček. Z manažerského pohledu bych rád sestavil tým podobně, jako v sezoně 2015-2016… pochopitelně s ohledem na rozpočet týmu...

 
Co to znamená podobně jako v sezoně 2015-16?

V minulém roce jsme měli deset vyrovnaných hráček, rok před tím jsme měli šest, sedm lepších a zbytek tyto lídry doplňoval. V podobném duchu jsem sestavil tým i pro následující sezonu. 

 
Poodhalíte něco z plánů na příští sezonu?

Už teď mám jasno o všech hráčkách pro příští sezonu, ale zatím je ještě neprozradím. Mým původním cílem bylo složit tým ze samých Češek, ale to se mi v příští sezoně ještě nepodaří. Ale v té další už bych tuhle vizi uskutečnil rád.

 

Prozradíte, zda zůstane alespoň některá ze zahraničních hráček?

Jednu vám prozradím. My ji už tak trochu počítáme za Češku. Po dvou letech působení v Nymburce se naše hráčka Saša Chomenčuk rozhodla podepsat smlouvu na další dva roky, i když měla na stole finančně mnohem lepší nabídku z Turecka. Nedávno mi povídá: "Já svému agentu řekla: Zustanu v Nimburce dalsi dva goda. Mam to tadi rada..." I my jsme rádi, že tu Saša zůstane.

 
Budou pokračovat všechny české hráčky?

Nebudou. Lenka Šípová odchází do Hradce Králové, kde mají problémy s podkošovými hráčkami a Lenka zde pravděpodobně dostane více prostoru než by dostala u nás. Také Lenka Bartáková avizovala už na konci sezony, že má chuť zkusit zahraniční angažmá. Její přání respektuji a přeju ji, aby se v některém zahraničním týmu prosadila a budu rád, když uslyším, že je tam úspěšná. Katka Křížová pochopitelně také pokračovat nebude, myslím, že bude mít dost jiné práce (s úsměvem). U Katky Zavázalové zatím nevím.

 
Budete i nadále hrát Eurocup women?

Ano, i pro příští sezonu se nám podařilo najít prostředky na tuto druhou nejlepší soutěž v Evropě. Jen pro Vaši informaci, náklady se blíží dvěma milionům korun.

 
Jaké jsou ambice v českých soutěžích?

Jednoznačně se chceme vrátit na medailové pozice jak v lize, tak v českém poháru. Pochopitelně všechno se bude odvíjet od kvality hráčského kádru, ale i od kvality přípravy před sezonou. Pokud vše proběhne bez komplikací například s vízy, bude to tým, který může tyto cíle splnit.  

 

Bude se nějak měnit struktura týmu nebo vůbec organizace ženského basketbalu v Nymburce?

Nijak zásadně ne. Chceme pokračovat ve spolupráci s klubem v Sadské a možná trochu více spolupracovat s B-týmem žen v Nymburce. Z tohoto důvodu bude trenérem béčka Jirka Havran. Myslím, že tím bude více zaručena kontinuita s A-týmem. Do našeho trenérského kádru přibude také Radek Šnábl, který bude mít na starosti především individuální přípravu hráček. Jinak se nic v organizační struktuře nebude měnit, s tím, že se stále budeme snažit minimalizovat náklady na administrativu.

 
Kdy začne příprava na novou sezonu?

Příprava začala vlastně 31.května, kdy proběhl první společný trénink některých českých hráček. Do konce června budeme pokračovat v pravidelných středečních trénincích. Ke společné přípravě se pak sejdeme 15.srpna. V červnu a v mezidobí šesti týdnů budou hráčky pracovat individuálně s možností se obrátit na Radka Šnábla s konzultacemi.

 

Budete kontrolovat hráčky, jak plní svou individuální přípravu?

Věřím, že jsou všechny na takové úrovni profesionality, že zadané úkoly budou plnit s maximálním úsilím. Až pak začneme v srpnu intenzivně trénovat, odhalí se všechny nedostatky v jejich přípravě.  

 
vloženo: 02.06.2017 14:24 / přečteno: 33130x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   12 34
56789 1011
121314 1516 1718
1920 212223 2425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.