HODNĚ POMOHLA KŘÍDLA

HODNĚ POMOHLA KŘÍDLA

Oba trenéři byli po utkání s Lokomotivou Trutnov docela spokojeni. Trenér Kapitulčin byl spokojený s rozdílem ve skóre a vysvětlil, proč tak často zkoušel zónovou obranu. Náš trenér Dan Kurucz zase vysvětlil, proč soupeř hrál tvrdě.

Daniel Kurucz – trenér DSK basketball Nymburk

Zápas důležitý pro naši psychickou pohodu jsme zvládli dobře a zaznamenali jasné vítězství. Tentokrát nám hodně pomohla křídla Alena Huňková a Sonia Ursu, které svými sedmi trojkami dohromady rozbily snahu Trutnova o zónovou obranu. Soupeř hodně bojoval, hrál na hranici faulů. Trutnov pochopil, že jedinou možností, jak porazil basketbalovější tým, je hrát tvrdě.

 
Petr Kapitulčin – trenér Loko Trutnov

Domácí tým potvrdil roli favorita. Pro nás jsou takové zápasy obrovskou školou. Se soupeřem jsme drželi krok, i v situaci, kdy se dvě klíčové hráčky Bouman a Hindráková vyfaulovali. Před sezonou by takový zápas od nás možná nikdo ani nečekal. Ano, vnímáme chyby, udělali jsme spoustu zbytečností, které rozhodly zápas, ale se zápasem jsem spokojený.

V zápase jsme častěji využívali zónovou obranu. V prvním poločase to bylo proto, že Nymburk nasadil na palubovku obě pivotky Chomenčuk a Pavel, a my nemáme druhou velkou pivotku. Ve druhém poločase jsme se do zóny pustili i proto, že jsme potřebovali ušetřit fauly.


Alena Huňková – hráčka DSK Basketball Nymburk

Na začátku to vypadalo špatně, prohrávali jsme a myslím, že jsme byly až příliš svázané nervozitou z důležitého utkání. Ve druhé čtvrtině jsme proměnily nějakou trojku, zahrály jsme pár rychlých protiútoků a dokázaly jsme si dobře vyhovět pod košem. Tentokrát jsme se v zápase více prosadily z křídel, ale po zranění Chomenčuk se dobře dařilo i Elisabeth Pavel. Toto bylo pro nás důležité vítězství, které nás odrazí k další v co nejdelší vítězné sérii.

  
Milena Prokešová – hráčka Loko Trutnov

Dneska jsme hráli s eurocupovým týmem a o většinu zápasu jsme hráli dobře. Díky problémům s fauly se na palubovku dostaly i naše juniorky, které odvedly dobrou práci. Myslím, že můžeme odjet se vztyčenou hlavou.

Domácí i přes absenci tří hráček mají širší rotaci a vždycky se některá hráčka chytne. Po zranění Saši Chomenčuk, jsme měli úlohu trochu ulehčenou. Jsme tým, který má jen jednoho pivota.

 
MVP: Alena Huňková
 
vloženo: 07.02.2017 03:21 / přečteno: 31731x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.