TRÉNINK S PAVLEM BENEŠEM

TRÉNINK S PAVLEM BENEŠEM

To, že má Nymburk zastoupení v nejvyšší soutěži žen i mužů svoje zastoupení, s sebou nese i některé zpočátku možná neočekávané konsekvence.

Jednou z nich je možnost vnesení prvků přípravy mužské složky do tréninku ženského týmu ŽBL. Trenér Kurucz se totiž dohodl s Pavlem Benešem na občasném vedení tréninku, ať už jen určité části nebo případně celého. Na čtvrtečním tréninku se Pavel pro dívky nečekaně objevil. „Nebylo to poprvé, co byl Pavel Beneš na tréninku. Už před nedávnem vedl rozcvičení před jedním tréninkem. Dneska to ale bylo překvapení, protože žádná z nás nevěděla, že Beny přijde,“ přiznala kapitánka týmu žen Veronika Bortelová.

 

Jako to pro ženy nebyla první zkušenost s trenérem, který obvykle trénuje muže, ani pro Pavla to nebyla premiéra. „Když jsem hrál v Brně, pomáhal jsem asi půl roku s tréninkem žen University Brno ve druhé lize. Ovšem trénovat děvčata, hrající nejvyšší soutěž, byla premiérová,“ hrdě potvrdil náš trenér Basketbalové akademie.

 

„Mám pocit, že se holky snažily ještě více než obvykle,“ prozradila o průběhu tréninku Veronika Bortelová. Spokojený byl i Pavel Beneš: „Z mého pohledu se holky opravdu snažily a já si z tréninku odnáším spoustu informaci o ženském basketbalu a jen pozitivní náladu.“

 

Nabízí se porovnání mužského a ženského basketbalu. „Mužský basketbal je pro diváky zajímavější, je rychlejší, oni umí zarážet,… těžko se to porovnává,“ přemítá Bortelová. Trochu jiný přístup připouští i Pavel Beneš: „Musel jsem v určitých ohledem zmírnit nároky, ale podstata hry a povinnosti holek nebo kluků jsou totožné.“

 

A jaké je hodnocení čtvrtečního tréninku z obou stran? Pozitivní! „Jsem si jistá, že Pavel mužské prvky přípravy do tréninku ať už vědomě nebo nevědomky vnesl a to je pro nás dobré,“ chválila Veronika Bortelová.  „Trénink mě moc bavil a těším se na další,“ zakončil Pavel Beneš. 

 
vloženo: 27.09.2014 18:07 / přečteno: 34073x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.