V TRUTNOVĚ JSME SI DOŠLI PRO POSTUP

V TRUTNOVĚ JSME SI DOŠLI PRO POSTUP

Utkání v Českém poháru, které je díky své fatálnosti vždy ošidné, jsme porazili Loko Trutnov 77:55 a postupujeme do Final Four, jenž se bude hrát devátého a desátého března v Karlových Varech.

Výsledek zápasu ukazuje na jednoznačný zápas, ve kterém druhý tým ligové tabulky dominoval. Jenže průběh nebyl rozhodně tak jednoznačný, jak vypovídá výsledek a je pro domácí Trutnov až nepřiměřeně krutý.


Domácí nastoupili s dobrou taktikou a možná i s povědomím, že první ligový zápas této sezony skončil 64:51 pro Nymburk, když po třiceti minutách byl stav 46:42. Lokomotiva zahustila podkošový prostor a my jsme se snažili povětšinou dostat míč na naše hráčky pod košem, kde jsme měli buď výškovou nebo hmotnostní převahu. Jenže v bedně mnoho místa nebylo a i přes delší ruce Saši nebylo snadné se dostat ke střelbě. To by mohlo být snad možné po opravdu precizní milimetrové přihrávce, což ale na druhou stranu nebylo pro množství rukou jednoduché. Trutnov pak v útoku pálil jednu trojku za druhou a ještě, že měl střelbu 12/2. Obecně se dalo říct, že jsme se v první čtvrtině hodně trápili a skóre po první čtvrtině 17:10 odpovídalo dění na hřišti. A to body Trutnovu začaly padat spíše ve druhé polovině první čtvrtiny, prvních pět minut skončilo 5:6.


Ve druhé čtvrtině se skóre pomalu začalo obracet. Bodově nás potáhla Míša Krejzová, která zaznamenala v tomto období 9 bodů a po Chloe byla druhou nejlepší střelkyní zápasu. Ve druhé čtvrtině jsme trochu změnili taktiku a snažili jsme se dobýt koš trojkovou střelbou, ale se úspěšností 12/2 zůstalo jen u snahy. Zlepšenou obranou a také účinnějším útočným doskokem jsme se na konci prvního poločasu dostali do mírného vedení.


Zatím ještě ani třetí čtvrtina neukazovala žádný velký pokrok. Bránili jsme solidně, jen jsme nedokázali zastavit Adams a Carter, které si mezi sebe rozdělily 12 bodů ze čtrnácti Lokomotivy ve třetí čtvrtině. Domácí minutu a půl před koncem třetí čtvrtiny po koši Kozumplíkové vyrovnali na 46:46. Z hlediska dalšího vývoje skóre to vypadalo, jako když čtyřicet šestka byla políčkem „Teď několik kol nehraj“. Do konce čtvrtiny třikrát svou střelu hráčky Lokomotivy neproměnily a festival zahozených šancí pak pokračoval.


První koš poslední čtvrtiny jsme dali až na popáté. Tři útočné doskoky nepomohly, až po čtvrtém proměnila Tereza Krakovičová trojku, kterou ještě v téže minutě potvrdila z pravého rohu Eliška Mircová. Po minutě jsme vedli o 10 bodů a utkání nabralo jiný směr. Domácí hráčky se sesypaly a dalších několik útoků končilo neúspěšnou střelou. Ashley Paris si konečně udělala prostor i pod košem, do listiny střelců se zapsala Bittar a Delić. Kolektivní prací jsme až do osmé minuty poslední čtvrtiny drželi čisté konto. Když Kozumplíková dávala trojku, prohrával Trutnov už 46:68.


Body: Adams 14 (12 doskoků), Carter a Kozumplíková 13, Potočková 6, Šípová a Rylichová 4, Finková 1 - Krejzová 17, Wells 15 (11 doskoků), Krakovičová 14 (12 doskoků), Paris 10, Delic 6, Mircová 5, Hošková a 4, Bittar 2, střelba za 2 body: 43/14:56/20, trojky: 30/7:24/6, TH: 10/6:8/7, fauly: 15:15, doskoky:42:60, asistence: 13:15, ztráty: 15:14, čtvrtiny: 17:10, 15:27, 14:13, 9:27

 
vloženo: 17.01.2019 16:38 / přečteno: 25631x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.