DOBRÝ ZÁPAS S ARADEM

DOBRÝ ZÁPAS S ARADEM

S rumunským velkoklubem jsme v mnohých částech zápasu sehráli více než vyrovnanou partii. Velké problémy na doskoku a schopnost hostů potrestat jakoukoliv chybičku, byly příčinami naší třináctibodové prohry 63:77. 

Naše basketbalistky nevstoupily do zápasu vůbec špatně a papírového favorita, který letos ve Středoevropské lize neprohrál zatím ani jediný zápas, se vůbec nezalekly. Dobře střílely z dálky a udržovaly si mírný náskok. Arad pak ovšem přitlačil na pilu a především na obranné polovině dostával domácí basketbalistky pod tlak. Bohužel jsme se museli v zápase obejít bez Američanky Monroe, která nám do rotace citelně scházela. Nejen tím, že jsme nedokázali soupeře přeskákat, ale také tím, že soupeřky mohly naší druhou pivotku Rolle zdvojovat a někdy až ztrojovat. Doskoky tak byly Achillovou patou našeho týmu. 

 

Hodně jsme se na střelecký úspěch nadřeli, a když se k neúspěšným zakončením začaly přidávat ještě ztráty, vypadalo to s námi nedobře. Pomohl až druhý time out v krátkém čase trenéra Kurucze. Po něm jsme sepřeci jen prosadili a zastavili nárůst skóre ve prospěch Aradu. Nebýt však rumunských ukvapených zakončení, mohl být poločasový rozdíl mnohem méně přívětivý.

 

Ve chvíli, kdy naše děvčata přestala kazit, byla rumunskému favoritovi více než vyrovnaným soupeřem. Arad však dokázal každou chybičku domácích nekompromisně trestat rychlým protiútokem. Naše basketbalistky se přiblížily až na pět bodů, ale klíčové útoky, kdy mohly zápas zlomit, nezakončily. Arad tak do koncovky získal pohodlný náskok, který už nepustil a dokonal tak zítřejší rumunské finále (14:00). Nymburk o třetí místo vyzve od 11 hodin Piešťanské Čajky.

 

Daniel Kurucz: „Bylo to trochu štěstí. My jsme se vždycky dotáhli a pak ztratili míč zbytečnými přihrávkami. Šli jsme tři na jedna a hodili míč do autu. Soupeř nám z protiútoků dal dvě trojky. Rozhodly zbytečné chyby v přechodu do útoku a doskakování soupeře. My když jsme nedali, tak jsme neměli druhou šanci. Oni jich měli víc. Potíž je, že s námi není druhý pivot Monroe. Waltieu Rolle zdvojovaly věřily, že druhý pivot nevystřelí z dálky. V závěru jsme riskovali a ustupovali do bedny, abychom měli doskoky a soupeř nám dával trojky. Pokud jde o výkon, jsem spokojený. Hráli jsme na hraně svých možností. Arad je devítinásobný mistr Rumunska. Ukázal, že je největší favorit. Arad jsme 38 minut trápili.“

 

„Chtěli bychom být třetí. Bude to složité. Čajky mají dobrou střelu za tři body, ale myslím, že máme šanci na pivotech. Na druhou stranu mají výbornou hráčku na pozici tři. Bude to vyrovnaný zápas plný bojovnosti. Musíme to chtít urvat víc. Budeme potřebovat podporu našich diváků, abychom překřičeli jejich. Bude to boj do poslední minuty. Nesmíme ztrácet míče a musíme ubránit střelbu za tři body.“

 
vloženo: 08.03.2015 01:30 / přečteno: 33956x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.