KLÍČOVÉ ZÁPASY PŘICHÁZÍ

KLÍČOVÉ ZÁPASY PŘICHÁZÍ

Tento víkend měly naše hráčky „volný“, přesněji řečeno, nehrály žádný zápas. V příštích dnech je však čekají tři, z nichž dva v Eurocupu budou velice důležité.

Nejprve se podívejme, jaké zápasy nás čekají. Již na tuto středu od 19:00 hodin odehrajeme ze čtvrtka přeložený zápas proti slovinskému týmu Celje v poháru Eurocup. V sobotu od 13:00 hodin nás čeká BLK Slavia Praha, tým, kterému se v posledních zápasech moc nedaří, nicméně neradno družstvo podceňovat. Ve čtvrtek opět od 19:00 hodin budeme hostit posledního soupeře v Eurocupu maďarský Szekszárd. V obou zápasech Eurocupu půjde o postup do play-off této evropské soutěže. V české lize o udržení druhého místa. V případě výhry nad Slavií budeme jediným týmem se dvěma porážkami v lize, další družstva v ŽBL mají tři a více prohraných zápasů.
 

V Eurocupu máme po čtyřech zápasech vyrovnanou bilanci dvou výher a proher. Tento poměr je v této fázi v podstatě očekávaný. Teď před sebou máme dva domácí zápasy, tedy ze všech týmů máme vlastně nejvýhodnější rozlosování.

 

Nenechme se však ukolébat skutečností, že Celje zatím všechny své body rozdalo a že jsme proti tomuto soupeři na jejich palubovce vyhráli vyšším rozdílem. „Nebude to vůbec snadné. Utkání ve Slovinsku bylo velmi těžké, zvlášť po hororovém začátku 12:29. Pak jsme se ale do zápasu dostali a zaslouženě otočili vývoj i skóre,“ vzpomíná na utkání v Celje trenér Kurucz. Sedmnáctibodové manko jsme razantně srazili už ve druhé čtvrtině na 6 bodů a ještě více ve třetí čtvrtině. Tu jsme vyhráli 31:9 a pak už jsme jen náskok udržovali. V naší skupině skončila pouze dvě utkání dvouciferným rozdílem. Jedno z nich byla naše výhra nad Celje, o 34 porazily Maďarky Slovinky.

 

Týmu Celje se zranila americká pivotka White, ale hned za ni sehnali náhradu - Anu Radovič. „Tu si možná pamatujete z roku 2016, kdy proti nám hrála Eurocup za švýcarský Fribourg,“ doplnil trenér Kurucz a pokračoval v představování dalších nebezpečných hráček soupeře. „Musíme si dát pozor na rychlé křídlo Friškovec a zejména na "trojku" Ocvirk, která je hodně vysoká, střílí dobře za tři a chodí i doskakovat. Nebezpečná bude i podkošová Bessard, která umí vystřelit z dálky a je hodně důrazná pod košem. Proti nám se dařilo i mohutné rozehrávačce Delič, která dokáže využít své razance.“

 

Celje rádo a často využívá také celoplošnou obranu, na kterou je třeba si dát pozor. Ve Slovinsku nám její překonání nečinilo žádné výrazné potíže, ale neradno brát tento způsob obrany na lehkou váhu. Je náročný na fyzickou kondici obou týmů, ale vzhledem k naší prořídlé sestavě může činit potíže i nám. „Náš tým není už měsíc kompletní a zranění místo aby ubývala, tak přibývají. Již delší dobu jsou mimo hru Eliška Mircová, Míša Krejzová a Johanna Prytz, určité nespecifikované zranění trápí i Crystel Bittar a nově i Romanu Stehlíkovou, která se ale chystá ve středu nastoupit,“ poznamenal k marodce trenér Kurucz.

  

Jaké jsou vlastně postupové šance. Pro přímý postup je třeba skončit na prvním nebo druhém místě ve skupině. Pokud oba zápasy vyhrajeme, bude naše bilance 4-2. V tom případě bude mít Szekszárd maximálně 4-2 a protože i Ružomberok může mít 4-2, bude se rozhodovat v tabulce tří. Tam by byl rozhodovacím kritériem bodový rozdíl zápasů mezi Nymburkem, Szekszárdem a Ružomberkom. Aktuálně je náš rozdíl mínus 14, Ružomberok má +14 a Szekszárd 0. Z tohoto úhlu pohledu by se mohlo zdát, že bodový rozdíl proti Celje nebude hrát žádnou roli, ale není tomu tak. Bodový rozdíl může hrát důležitou roli při porovnání týmů na třetích místech. Při stejné zápasové bilanci bude totiž rozhodovat bodový rozdíl. Pro ovlivnění postupových šancí bude velice důležitý i zápas Szekszárd - Ružomberok. Pokud vyhraje slovenský tým nad maďarským v příštím kole, bude nám k postupu v případě výhry ve středu stačit jakékoliv vítězství nad Szekszárdem na přímý postup.

 

„Celje je tým, který chceme porazit, abychom se dostali do play-off FIBA Eurocup Women. Protože se jedná o možná klíčový zápas, který rozhodne o postupujícím ze skupiny, věřím, že nás přijde podpořit opravdu hodně diváků,“ doufá trenér Kurucz.

 
vloženo: 03.12.2018 01:10 / přečteno: 26415x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.