DOTAHOVALI JSME, ALE NEDOTÁHLI

DOTAHOVALI JSME, ALE NEDOTÁHLI

Naše děvčata odjela do Ružomberku s devíti zdravými hráčkami, a přestože byly domácí hráčky po většinu zápasu ve vedení, nikdy nebyl jejich náskok tak velký, aby nebylo možné ho zlikvidovat v poměrně krátké době.

V utkání čtvrtého kola Eurocupu proti MBK byla většina statistických údajů vyrovnaná, jen jedna položka se lišila četností i úspěšností. Byla jí střelba z nejdelší vzdálenosti. Domácí dali 13 trojek z 24 pokusů a my jsme na 5 trojek spotřebovali 22 střel. Vůbec nejvíce se dařilo Ellenberg, která do našeho koše nasypala hned 8 trojek. „Na její trojky jsme nedokázali najít odpověď,“ rozdýchával zklamání trenér Kurucz. Hráčka s bohatou kšticí nám nakonec nastřílela 31 bodů při 50% úspěšnosti.
 

Vůbec v zápase bylo málo střelců. Na slovenské straně se zapsalo 6 hráček, na naší dokonce jen pět, ovšem skoro polovinu bodů mají na svědomí české hráčky, v Ružomberku pouze jedna slovenská hráčka Mištinová dala bodů 7, ostatní střelkyně byly zahraniční hráčky. Nejpřesnější ruku měla Tereza Krakovičová, která z pole pálila s úspěšností 70%, na straně domácích Američanka Jeffery 69,2%. Saša Chomenčuk si připsala double-double za 13 bodů a 11 doskoků, ale její ruka v prvním poločase moc přesná nebyla. Výborný part sehrála Kamila Hošková. Ze svých 12 bodů dala 8 z čáry trestných hodů při bezchybné exekuci. „Kamilu jsem pro tento zápas nasadil na čtyřku a proti vyšší a pomalejší Markovič se Kamila výborně prosazovala. Její soupeřka musela brzdit její průniky jen za cenu faulu, a to byla voda na Kamily mlýn,“ prozradil taktickou variantu, která výborně vyšla, trenér Kurucz.

 

První čtvrtina byla vyrovnaná a remízou také skončila. Většinu času jsme byli ve vedení, nikdy však rozdílem větším než 5 bodů. Škoda tří chyb v útoku, kdy jsme se připravili minimálně o tři útoky. Ty by nám bývaly mohly přidat větší náskok a také větší jistotu. Ke konci první čtvrtiny jsme vedli 19:14, ale Jeffery nás sama nepustila do většího vedení. Od druhé čtvrtiny se karta obrátila a v pozici pronásledovatelů jsme se ocitli my. Po celou druhou desetiminutovku jsme byli v dosahu dvou košů, přičemž se zápas tvořil především na obranné polovině. Ani jeden tým se příliš neprosazoval a poločas skončil čtyřbodovým vedením domácích.

 

První koš druhého poločasu zaznamenala Tereza Krakovičová, když proměnila křižnou přihrávku od Chloe Wells v úspěšnou tříbodovou střelu. Dotáhli jsme na rozdíl jediného bodů 38:37, ale pak přišla minuta hrůzy. Domácí dokonce za necelých 60 sekund vedli o deset bodů 47:37, odehrány byly necelé tři minuty třetí čtvrtiny. Padly totiž tři trojky, když jsme nejprve dvakrát krátce zaváhali v obraně a Ellenberg a Jeffery, které své trojky proměnily. Za clonou pak vypálila dvakrát Ellenberg a domácí vedli 50:39. Už to vypadalo, že se domácí rozjedou a semelou nás na šrot. Jenže Chloe dvojkou a trojkou vrátila domácí na zem, a protože se nám i poté dařilo, snížili jsme náskok domácích jen na dva body (57:55). Poslední útok Ružomberku výborně zahrála Ellenberg a košem s faulem upravila na 60:55.

 

Poslední čtvrtinu zahájila americká rozehrávačka další trojkou a domácí se začali vzdalovat. Záchranné lano hodila Kamila, nějaké body přihodila Chloe a lepšící se Saša. Jenže, když Ellenberg přidala svou šestou trojku, byl náskok osmibodový (71:63) a trenér Kurucz cítil potřebu porady. Na and one Chloe Wells odpověděla Ellenberg „už trapnou“ trojkou. Ke snížení přispěla svou bojovností Wells, která si doskočila odražený míč po vlastní nepřesné střele a přihrávkou do rozhozené obrany pod košem vyzvala Sašu k pohodlným dvěma bodům. Kamila z odvážného průniku upravila na 74:70 a všechno bylo zase otevřené. Domácí však změnu ve vedení nepřipustili. Na dovršení své dominance poslala Ellenberg poslední pozdrav do našeho koše s hodnotou tří bodů. „Bohužel třetí čtvrtina a dotahování v ní, nám vzalo mnoho sil, které v závěru chyběly,“ poznamenal na závěr trenér Kurucz. 

 
vloženo: 29.11.2018 03:11 / aktualizováno: 30.11.2018 06:11 / přečteno: 25488x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.