CENNÁ VÝHRA NA ÚVOD ECW

CENNÁ VÝHRA NA ÚVOD ECW

Ve čtvrtek se hrál v Nymburce v rámci EuroCupu žen výborný basketbal. Dramatickou koncovku jsme zvládli lépe my, když jsme sehráli šest sekund před koncem akci, která po vyhazování vedla ke koši znamenající vítězství nad MBK Ružomberok 71:70.

Na úvod zápasu se nad našimi hráčkami stahovala těžká mračna. Hosté, podporovaní fanoušky do půli těla svlečenými, vytěžili z naší zakřiknuté hry koše z nájezdů, ze střelby ze střední vzdálenosti, i z dobrých přihrávek na uvolněné hráčky v podkošovém prostoru. Na druhé straně hřiště naše střelecké pokusy jen otloukaly obroučku. I když jsme získali několik útočných doskoků, na skórování to nestačilo celé tři minuty. V čase 2:59 za stavu 0:10 si bral náš kouč time out. Konečně se ze střední vzdálenosti trefila Saša, ale divák pesimista byl stále ve svém živlu. Když se zlomila sedmá minuta na osmou, prohrávali jsme po dvou útočných doskocích soupeře už 6:16. Jenže trojka Romany Stehlíkové z pravého rohu zvěstovala obrat. Střeleckou neschopnost jsme ochotně předali na ruce Ružomberku. Když pak trefila půl minutku před koncem střídající Sklenářová trojku zleva, byli optimisté na koni a na tabuli svítilo 16:16. Hosté sice vsítili rychle pět bodů, ale buzzerbeater patřil Simoně Sklenářové a její trojce #2 ze stejného místa. Na první přestávku se nám odcházelo rozhodně veseleji než čtyři minuty zpátky.

 

Druhá čtvrtina byla obrovskou přetahovanou o vedení v zápase. Sice byl delší dobu ve vedení Ružomberok, ale nejvyšší náskok, který si vypracoval, byly čtyři body zhruba uprostřed druhé čtvrtiny. Pokud hrozil nějaký posun rozdílu do vyšších hladin, přišla trojka Chloe nebo Stehlíkové a když pak 14 sekund před koncem trefila Saša další trojku, dostali jsme se bodově před soupeře 43:42 a bylo to naše nejvyšší vedení v zápase. Tak skončil i první poločas. Pohled na poločasovou statistiku ukazoval zajímavá čísla. Byli jsme horší v úspěšnosti střelby za dva body i trestných hodů, měli jsme o dvě ztráty více. Po ztrátách jsme dali dva body, ale dostali dvanáct, body z rychlých protiútoků byly také ve prospěch Růží. Co však hovořilo pro nás, byly trojky. Proměnili jsme sedm z tuctu pokusů, hosté jen jeden ze šesti a měli jsme o 4 útočné doskoky více. I v rankingu byli lepší hosté, na body však prohrávali.

 

Jenže ve třetí čtvrtině se hrálo podle jiných not. Naše obrana dovolila hostům jen jednociferný počet nastřílených bodů a sami jsme dali přesně dvojnásobek. Především ve druhé části třetí desetiminutovky jsme svou zlepšenou hru konečně dostali i na výsledkovou tabuli ve skóre. Výrazně nám pomohlo pět získaných míčů, když jsme několikrát zachytili přihrávku do podkošového prostoru. Bez vlivu nebylo ani sedm ztrát Ružomberku, tedy dvě nevynucené. Po trojce Ály a koši Chloe jsme vedli 52:45 a trenér hostů si vzal oddechový čas (odehráno bylo 5:15 z třetí čtvrtiny). Na naší straně byl klid, zvlášť když po dvou šestkách Simony jsme vedli 61:49. Poslední akce trochu se štěstím hostům vyšla a upravili s koncem třetí čtvrtiny na 61:51.

 

V poslední čtvrtině se hosté stále nenápadně přibližovali, až bylo na konci 38. minuty vyrovnáno. Dramatická koncovka mohla být odstartována. Do konce hrací doby chyběly 2 minuty a 3 sekundy. Hloupý faul Jatskovec poslal na čáru trestných hodů Romanu, ta proměnila jednu šestku (69:68). Naše vytažená obrana komplikovala rozehrávku, ale nakonec se to Ružomberku povedlo a půlku přešel včas. Ovšem svůj útok zazdil ztrátou a do rychlého protiútoky vyslala Romča Elišku. Ta svůj nájezd 1-0 neproměnila, protože se k ní přiblížila Jatskovec a střelu ji zkomplikovala. Další útok Růží skončil hrou nohou při souboji o míč, tedy další ztrátou (do konce 4. čtvrtiny chybělo 1:30). Náš útok skončil ubráněnou 24. Opět trochu s komplikacemi přišli hosté půlku, ale kdyby nehrála Ellenberg sobecky, mohli i ohrozit koš. Takhle to skončilo už třetí ztrátou. To už se zbývající čas dostal pod 40 sekund. Přešlap půlící čáry a tady „přes půl“ zastavilo naši akci, když obě Američanky nahrnuly Chloe do bezvýchodné situace. Do konce zbývalo 17,1 sekundy a hosté si vzali oddechový čas. Svou akci po něm zvládli dobře a Jeffery i přes solidní obranu z nájezdu střelu proměnila. Šest sekund a 33 setin před koncem se hra po našem time outu posunula na útočnou polovinu. Po dobře postavené Simonině cloně se do volného prostoru dostala Chloe a volným koridorem na ní směřovala přesná přihrávka zpoza postranní čáry. Ostatní hráčky si všímaly svých, výpomoc nepřišla (neměla odkud) a Chloe z bezprostřední blízkosti nechybila (71:70). Do konce zůstávalo 04,51 sekundy a time out hostů posunul vhazování opět na jejich útočnou polovinu. Akce hostů nebyla sehrána špatně, ale Jatskovec se netrefila a na nic dalšího už nezbyl čas.         

 

Body: Wells 19, Stehlíková 16, Chomenčuk 13, Sklenářová 10, Huňková 9, Hošková a Krejzová 2 - Ellengerg 17, Jeffery 14, Mištinová, Šikšniute a Jatskovec po 11, Stašová 6, střelba za 2 body: 48/16:51/27, trojky: 23/10:14/2, TH: 13/9:17/10, doskoky: 41:48, asistence: 18:14, ztráty: 14:17, zisky: 10:6, fauly: 19:18, čtvrtiny: 19:21, 24:21, 18:9, 10:19

 
vloženo: 26.10.2018 01:46 / přečteno: 27546x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.