DNES SOUPEŘ NEJTĚŽŠÍ

DNES SOUPEŘ NEJTĚŽŠÍ

Dnes si na Královce vyzkoušíme "zadarmo", jak se hraje proti euroligovému týmu. V dalším pokračování Ženské basketbalové ligy nás hostí tým ZVVZ USK Praha. 

Dnešní zápas na USK ukáže, zda se ubíráme správnou cestu, nebo jestli stojíme na místě. Letos máme poměrně hodně vyrovnaný tým, což by nemuselo být pro USK tak příjemné, protože i "druhá pětka" může "zlobit". Samozřejmě zcela respektujeme sílu suveréna české ligy, a proto nechceme mít jakkoli "velkohubé řeči". USK je jasný favorit a všichni předpokládají že dnes zvítězí. Asi se tak stane, přesto chceme největšího favorita přimět naši dobrou hrou k maximálnímu výkonu. Plánuji, že jako ve většině zápasů nastoupí za náš tým všechny hráčky, takže pro některé to bude proti euroligovému týmu premiéra," řekl před zápasem trenér Dan Kurucz. 

Ani letos nezačalo USK jinak než v minulých letech. Vyhrál všechny čtyři zápasy a ve třech z nich naděloval soupeři stovku. Proti Slovance přeplnil stovku o třicet , proti Strakonicím o dvacet čtyři, proti Trutnovu o sedm. Ani jeden ze soupeřů se nezmohl na více než 50 bodů. Jen Žabiny velkého suveréna trochu trápily a v poločase byl stav skoro vyrovnaný. To je směr, kterých bychom se chtěli vydat i my v dnešním zápase. 

Nás může hřát výrazné vítězství z minulého kola proti Hradci Králové, ale USK to je jiný level. Jim v závěru pravděpodobně nedojdou síly. Za týden jim začíná Euroliga, a tak se dá předpokládat, že forma už bude finišovat.  

Z týmu USK před sezonou odešly Xargay, Zahui, Mainclová a také Míša Krejzová, která si tak poprvé v ŽBL zahraje proti svému bývalému mateřskému týmu. Nových hráček má USK více, přišly: Alyssa Thomas, Teja Oblak (nám známá z Eurocupu), Renata Březinová (z Hradce), Valeriane Ayayi. Z mládežnické líhně budou zkoušen nasávat atmosféru nejlepšího týmu v lize mladé Petra Malíková a Eliška Žílová. 

Utkání začíná dnes v 18:00 hodin na Královce a sledovat ho budete v přenosu na 4 kamery na serveru TVCOMu. 

 
vloženo: 17.10.2018 14:27 / přečteno: 26407x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.