PODKOŠOVÁ PROHRA = PROHRA CELKOVÁ

PODKOŠOVÁ PROHRA = PROHRA CELKOVÁ

Utkání proti Hradci Králové jsme prohráli pod košem, kde domácí získali o 18 míčů při doskoku navíc. Sokol Hradec králové : DSK Basketball Nymburk 62:55.

Přesně došlo na slova trenéra Kurucze, které prohlásil před utkáním : „Hodně pozornosti musíme věnovat doskakování pod oběma koši.“ Tento úkol se nám nepodařilo splnit a trest přišel na konci zápasu. „Bohužel nasazení hradeckých hráček, především křídel, bylo o hodně větší než to naše, jejich křídla do zápasu dala všechno, bránila tvrdě a velmi těsně, byla ochotna na hřišti asi i zemřít pro vítězství,“ vadilo nejvíce trenéru Kuruczovi.


V první čtvrtině jsme hráli s Hradcem vyrovnanou partii. Domácím se nedařilo střelecky, protože se dík naší obraně nedostávali do dobrých střeleckých pozic. Občas přišel blok Saši. Ovšem ani náš útok nebyl produktivní, i když o volné střely nebyla nouze. Pokud bychom proměnili alespoň polovinu, nebyl by stav po pěti odehraných minutách 4-5, ale vedli bychom alespoň o sedm bodů. Na druhou stranu, kdyby Hradec neztrácel tolik míčů, mohl být poměr klidně i obrácený. Díky lepšímu závěru první čtvrtiny jsme vyhráli 15:11.


Ve druhé čtvrtině Hradec vyrovnal na 17:17, když jsme nedokázali zastavit dva průniky. V dalším průběhu se i nadále Hradec tlačil do podkošového zakončení, které jsme mu většinou překazili, ovšem jen za pomoci nedovolených zákroků. Trestné hody domácí hráčky proměňovaly a díky vzrůstajícímu počtu útočných doskoků se skóre utkání dostalo až na 26:19 po odehraných sedmi minutách druhé čtvrtiny. Naději na úspěch vykřesala Nina Delić trojkou, ale domácí hráčky zase svoje vedení navýšili na 6 bodů. Škoda, že se nechytl na konci prvního poločasu trojkový pokus Chloe.


Na začátku druhého poločasu nám nevyšly dva nájezdy pod koš, i když byly oba dobře vymyšlené a provedené, chyběla na konci kapka štěstí. To byla velká škoda, protože ani Hradec v té době nehrál nic světoborného. Dva koše našich nejlepších hráček Wells a Chomenčuk pomohly k dotažení na 32:30. Vyrovnat se nám nepodařilo, naopak Hradec po dalším útočném doskoku zaznamenal dva body. Vyrovnat (39:39 v 16. minutě) se nám podařilo jen díky úspěšným zakončením Chloe Wells. Dva pokusy jme měli na to, abychom se dostali do vedení, ale nakonec to byli domácí, kteří zaznamenali body. Nakonec se ve třetí čtvrtině nic podstatného pro vývoj utkání neodehrálo.


První koš poslední čtvrtiny zaznamenal Hradec, měl hodnotu tří bodů a posunul skóre na 49:43. Po time outu jsme sice dali dva body, ale Lvice Effangová dala další trojku. Hradec zagresivnil obranu a těžko se nám rozehrával míč. Domácí se dostali do devítibodového vedení 54:45. Osud utkání mohl změnit nesportovní faul na Kamilu Hoškovou. Kamča obě šestky bezpečně proměnila a vyšel i následný útok. Jenže domácí si už vedení nenechali ukrást.


„Statistika doskoků křídel ze základních pětek vyplývá 3-11 v náš neprospěch (Lichtarovič 8, Kloudová 5 - Huňková 0, Krakovičová 3, a ty až když hrála pivotku,“ našel rozdílový moment trenér Kurucz. „Za náš tým snesou měřítko v podstatě jen vynikající Chloe a Saša, a snad ještě Ashley (Paris), Nina (Delić) a Kamila (Hošková). Ostatní byly minusové,“ pustil se do hodnocení jednotlivkyň trenér. Potěšily mě dvě statistiky: proměnili jsme všech 17 trestných hodů a díky dobrému intenzivnímu rozcvičení jsme na začátku vedli a 1.čtvrtku vyhráli 15:11,“ našel pozitiva trenér Kurucz.


Body: Kulichová 10, Klaudová 9, Lichtarovič a Marečková 8, Zavázalová a Effangová 7, Minarovičová a Matušková 6, Vojtíková 1 - Wells 22, Chomenčuk 16, Paris 6, Delić 5, Hošková 4, Mircová 2, střelba za 2 body: 39/17 : 46/16, trojky: 18/3:15/2, TH: 23/19:17/17, doskoky: 50:32 (z toho útočné 14:7), ztráty: 19:16, zisky: 8:10, fauly: 20:24, čtvrtiny: 11:15, 21:11, 14:17, 16:12

 
vloženo: 20.01.2019 15:49 / přečteno: 23030x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.