ZNOVU DO VÝCHODNÍCH ČECH

ZNOVU DO VÝCHODNÍCH ČECH

Po pohárovém vítězství v Trutnově, zamíříme na palubovku dalšího východočeského rivala Sokola Hradec Králové, ve snaze urvat dva cenné body do tabulky.

„Čeká nás v Hradci těžký zápas, ve kterém můžeme potvrdit pozici na druhém až třetím místě anebo naopak, kdybychom zaváhali, můžeme se dostal do pozic na třetím až pátém místě, což by bylo velmi nepříjemné,“ poznamenal na úvod k zápasu trenér Kurucz a jak vidno, je rozhodně o co hrát.


Hradecké Lvice jsou naším častým soupeřem, již jsme spolu odehráli 26 zápasů. Vyhráli jsme v 17 z nich a celkové vzájemné skóre je 1947:1855, tedy rozdíl není ani sto bodů a to svědčí o vyšší vyrovnanosti utkání. I letos jsme se s Hradcem utkali už třikrát. V prvním přípravném utkání v Ostravě jsme o tři body vyhráli, v Trutnově jsme o tři body prohráli. První ligový zápas v této sezoně jsme s Lvicemi odehráli v Karlových Varech a do poločasu vyrovnaný zápas jsme rozhodli po změně stran. Ve třetí čtvrtině jsme nakopli vrtuli a ještě ve třetí čtvrtině jsme vedli o deset a na úvod poslední části dokonce o 15. Hradec ještě ve 34.minutě snížil na rozdíl 9 bodů. Náš kolotoč se zase roztočil a rozdíl vyletěl na třiadvacet bodů. Poslední koš zaznamenala Marečková, ale jen snížila na 101:80.


Bez ohledu na výsledek prvního zápasu nás čeká velmi těžký soupeř, který hraje rychle z ruky, má nejméně deset vyrovnaných hráček a téměř dvoumetrovou zkušenou Kulichovou. „Hraje rychlý protiútok a je aktivní na doskoku. Má výborné střelkyně za 3 body, některé jeho pivotky hrají velmi dobře na perimetru, čímž uvolňují prostor pro nájezd křídel, které tuto možnost hojně využívají. Abychom vyhráli, musíme si dát pozor na ztráty a hodně pozornosti věnovat doskakování pod oběma koši. Pak bychom mohli mít šanci na vítězství,“ plánuje trenér Kurucz.


Jak mu jeho plány vyjdou uvidíte v Hradci Králové se staré sokolovně na Eliščině nábřeží od čtyř odpoledne. Pokud nechcete vážit cestu, fanděte alespoň při přenosu TVCOMu.  

 
vloženo: 18.01.2019 16:32 / přečteno: 24083x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.