POVINNÁ VÝHRA

POVINNÁ VÝHRA

Podle očekávání se Strakonice své letošní premiérové výhry nedočkaly, byť na úvodu mírně vedly. Postupem času na ně stačil i náš druhý sled a na konci se nám počítalo vítězství 71:53.

Možná není výhra tak vysoká, jak by odpovídalo rozdílu umístění na druhém a jedenáctém patře ligové tabulky. Ovšem naše klíčové hráčky Wells a Chomenčuk nestrávily na palubovce více než dvacet minut. Naopak mladé Dvořáková a Sklenářová odehrála každá více než 26 minut. Nikola dokonce nejvíce ze všech, bez 11 sekund půl hodiny.


Ve většině statistických údajích jsme svého soupeře předčili, jen ve střelbě za tři body a trestných hodech jsme na tom nebyli lépe. Dokonce by se dalo říct, že trestné hody byly opravdu za trest, ale pro nás. Díky tomu, že jsme poměrně často najížděli do koše, dostali jsme hodně příležitostí skórovat po jednom bodu, leč z 45 pokusů jsme proměnili jen 23.


Čeho jsme naopak měli na rozdávání byly čepice. Domácí hráčky, které přeci jen to mají od chladných šumavských plání jen co by kamenem dohodil, dostaly podle technického zápisu šest kulichů, ve skutečnosti jich možná bylo ještě o dva více.


Utkání začaly o trochu lépe domácí hráčky, které vedly 6:2. Celkem třikrát nás domácí zastavili při nájezdu ke koši za cenu faulu, a protože jsme koš proměnili, přibývaly body po třech za koš s faulem. Trenér Kurucz poměrně brzy střídal, ale zpravidla, zvlášť na úvod utkání zůstaval na palubovce někdo zkušenější. Během první čtvrtiny byla na palubovce zvláštní sestava, kdy Tereza nastupovala na pozici pivota. Během první čtvrtiny rozdíl směřoval k desítce, ale u devítky se zastavil. Desetibodový náskok se nám podařilo prolomit už na začátku druhé čtvrtiny. Sice se zlepšil útočný doskok z křídel, ale stále je na čem pracovat. Zhruba v polovině druhé čtvrtiny jsme vedli 29:15, ale po několika chybách jsme pustili domácí na 21:29. Snahu Strakonic o vyrovnání jsme odrazili poměrně brzy a poločas skončil naší výhrou 38:25.


Až do třetí čtvrtiny se oba týmy musely obejít bez úspěšné trojkové střely. Naše střelba byla 0/7 a a Strakonic 0/5. První se z dlouhé vzdálenosti prosadila Tereza a za zaznamenání stála i riskantní, ale účinná přihrávka z vrcholu šestkového oblouku od Chloe do podkošového prostoru na Johannu. Někdy ukázali domácí i určitou dávku naivity, protože zkoušet přelobovat Sašu, pokud nehodíte míč ke stropu, je skoro nemožné. V průběhu třetí čtvrtiny jsme domácí zatlačili do nejhlubší jámy dvaceti bodů. V poslední čtvrtině padlo nejméně bodů a skončila smírně 12:12.


„Povinná výhra ve Strakonicích asi nikoho nepřekvapila. Holky ze základní sestavy byly hodně unavené z těžkého zápasu v Maďarsku, z něhož jsme se vrátili včera, ale zase si pěkně a hodně zahrály naše mladice: 17-letá Nikola Dvořáková 30 minut a 18-letá Simona Sklenářová 26.

Za vítězství jsem pochopitelně rád. Teď nás čeká reprezentační pauza a pak hned hodně ostrý start: 28.11. Eurocup v Ružomberoku!,“ řekl trenér Kurucz


Body: Jeništová 14, Fadrhonsová 8, Tomšovicová a Petrušková 7, Rosecká 5, Halátková 4, Jozová a Vadlejchová 3, Brušáková 2 – Krakovičová 13, Chomenčuk 12, Bittar 11, Prytz 10, Stehlíková 9, Sklenářová 6, Dvořáková a Wells 4, střelba za 2 body: 44/15:43/21, trojky: 11/3:16/2, TH: 20/14:45/23, doskoky: 40:45, bloky: 0:6, ztráty: 23:17, fauly: 29:28, čtvrtiny: 11:19, 14:19, 16:21, 12:12

 
vloženo: 10.11.2018 16:32 / přečteno: 24567x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.