USK NÁS MLELO CELÝ ZÁPAS

USK NÁS MLELO CELÝ ZÁPAS

Proti euroligovému týmu ZVVZ USK Praha v plné sestavě jsme na jejich palubovce neměli ani v kompletní sestavě šanci na úspěch. Po deseti minutách bylo jasné, kam se bude utkání, ve kterém jsme nakonec prohráli 51:95, ubírat.

„USK vyhrálo zaslouženě, rozdíl byl větší, než mohl být,“ mrzelo po zápase našeho trenéra Kurucze. Domácí hráčky nastoupily v nejsilnější sestavě Režan – Ayayi – Thomas – Elhotová Kat. a Oblak, ale v prvních pěti minutách velký rozdíl nebyl vidět. Dokonce jsme krátce vedli. Zónová obrana domácím hráčkám chvíli nevoněla, a nedařila si jim střelba z dlouhé vzdálenosti. První trojku zaznamenala Kateřina Elhotová a pak se k ní přidala vysoká podkošová hráčka Režan a ještě než v 8. minutě vystřídala, měla na svém kontě 11 bodů (z osmnácti USK). „Zónu jsme stáhli, protože jsem pouštěl na palubovku další hráčky,“ vysvětlil trenér, proč od úspěšného obranného systému upustil. Navíc se nedalo čekat, že by USK na náš způsob obrany nenašlo recept. Do dvouciferného náskoku se USK dostalo ještě do konce první čtvrtiny po koši s faulem střídající Romero.

 

Druhou čtvrtinu opět začaly lépe hráčky z Královky a pomalu navyšovaly svůj náskok. Díky dobrému obranému doskoku si tak mohly vytvořit v klidu postupný útok, který převážně končil košem. Basketbalistky USK velmi dobře bránily a díky tomu navýšily v první polovině druhé čtvrtiny svůj náskok na rozdíl 25 bodů (42:17). Kromě dominantní Režan se přidávaly další domácí hráčky. Pravidelné zvyšování náskoku domácích rozrušily dvě naše trojky a dva dvoubodové koše (Krakovičová 2+3, Hošková 3, Wells 2), na které odpovědělo USK jen jedním košem Režan. Nebýt v poslední minutě šesti bodů USK v řadě, mohli jsme mít z konce prvního poločasu docela dobrý pocit. Takto se rozdíl opět vrátil na 25 a bylo jasné, že vyrovnaný zápas není v našich silách.

 

A to zvlášť poté, co druhý poločas otevřela Kateřina Elhotová osmi rychlými body za minutu a pět sekund. „Johanna Prytz nedokázala uhlídat Elhotovou, přestože byla vyšší, ale bohužel i pomalejší na nohách. Bylo chybou dát vysokou hráčku na „malou“ Elhotovou. Úvod 8:0 určil ráz celé čtvrtiny,“ poznamenal trenér Kurucz. Ve třetí čtvrtině svěřenkyně Natálie Hejkové nám dovolily pouhých 7 bodů a samy nastřílely 22, proto opět bodový náskok domácích vzrostl. Ve třetí čtvrtině byla nejvíce vidět Kateřina Elhotová. V poslední čtvrtině se do rotace dostaly všechny hráčky z lavičky jak naší, tak domácí. Hráčky USK kontrolovaly svůj velký náskok a dotáhly utkání do vítězného konce a připisují si další výhru v řadě. Série trvá v české lize už od roku 2013.

 

U našich hráček je sympatické, že se do listiny střelců zapsaly kromě Prytz všechny hráčky, včetně nejmladší Dvořákové, která poměnila v závěru, kdy dostala na tři minuty šanci, svou jedinou střelu. Na druhou stranu jsme nedokázali ani jednu hráčku dostat nad hladinu jednociferných střelců.

 

„Pochopitelně jsme šli do zápasu s cílem vyhrát, byť to zní velice troufale, ale žádný jiný cíl přeci družstvo před utkáním mít nemůže. USK je však individuálně daleko lepší. Bohužel jsme nevyhráli ani jednu čtvrtinu. Mezi svými hráčkami bych vyzdvihl výkon tří hráček Elišky Mircové, Saši Chomenčuk a v první půli Aleny Huňkové. Saša se nebála střílet, byla poměrně aktivní v útoku. Eliška byla výborná ve druhé polovině a nejlépe rozdělovala míče v útoku, jediná to nebrala na sebe a ani nepanikařila. Byla to „klidná síla“. Alena se mi líbila na začátku v zóně. Dlouhou dobu bránila Oblak a ta na ní neumí. Dala ji jen 2 body. Všechny ostatní hráčky měly dobré momenty, Kamila Hošková na útočném doskoku nebo Míša Krejzová, ale v celku nepodaly výkon, který by měly podat,“ zhodnotil zápas i individuality trenér Kurucz.

 

Body:  Režan 23, Kat. Elhotová 15, Hanušová 10, Ayaiy a Romero 9, Vyoralová 8, Thomas 7 Březinová a Kar.Elhotová 5, Oblak 4 - Chomenčuk 9, Krakovičová, Hošková a Wells po 7, Huňková 5, Bittar 4, Mircová a Stehlíková 3, Sklenářová, Krejzová a Dvořáková po 2, střelba za 2 body: 57/30:50/15, trojky: 17/6:24/5, TH: 19/17:10/6, doskoky: 53:42, asistence: 25:13, ztráty: 12:18, zisky: 10:8, fauly: 20:14, čtvrtiny: 24:12, 30:17, 22:7, 19:15

 
vloženo: 18.10.2018 23:34 / přečteno: 26966x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.