VE VARECH S HRADCEM

VE VARECH S HRADCEM

Po středeční cestě na východ čeká na hráčky dnes cesta na západ. Domácí utkání s Hradcem Králové se totiž uskuteční na palubovce KV Arény v Karlových Varech.

Utkání proti hradeckým Lvicím je součástí projektu spolupráce, nikoliv jak některá média uvádějí spojení, DSK Basketball Nymburk a Lokomotivy Karlovy Vary. Zápas, který začíná už v 14:00, svede dohromady dva loňské soupeře o bronzové medaile. Ovšem jejich kádr prošel mnoha poměrně výraznými změnami.

 

„V přípravě jsme s Hradcem odehrály dva velmi vyrovnané zápasy s bilancí 1:1. Oba zápasy skončily pouhým tříbodovým rozdílem. Od sobotního zápasu můžeme očekávat opět vyrovnaný duel. Bude to náš první zápas ŽBL odehraný v Karlových Varech a my budeme chtít před naším karlovarským publikem odvést co nejlepší výkon a vybojovat cennou výhru,“ řekl před zápasem Kamila Hošková, jedna z novicek v našem týmu.

 

Naše hráčky se utkaly v letošní sezoně s Hradcem na dvou turnajích. V Ostravě jsme v prodloužení urvali výhru my a díky tomu jsme turnaj vyhráli. V Trutnově o 14 dní později byl zase Sokol Hradec Králové o tři body úspěšnější. Díky tomu nám utekl postup do finále turnaje a museli jsme se „spokojit“ se třetím místem.

 

Jak už jsme naznačili, fluktuace hráček v týmu našeho soupeře byla poměrně výrazná. Odešlo celkem osm hráček: Březinová, Bartoňová, Šípová, Hrušková, Růžková, Grindelová, Kuthanová a Natabou. Příchodů bylo méně, je v podobě například Petry Kulichové významné. Pravdou je, že Petra zatím zasáhla do jednoho zápasu ze tří a mnoho škody soupeři nenadělala.

 

Soudě podle prvních kol, je daleko větší posilou Klára Vojtíková, která přišla z Ostravy. Současně je nejužitečnější hráčkou Hradce a také nejlepší střelkyní. V přípravných zápasech se dařilo Karolině Šotolové, v lize zatím svou pozici ještě hledá. „Karel“ minulou sezonu hrála v našem týmu jako hostující hráčka ze Studánky. Pro tuto sezonu měla přejít do Trutnova společně se svou sestrou, ale nakonec se kola dějin pohnula jinak a Kája se ocitla v Hradci bez sestry.

 

Novými jmény na soupisce jsou i Bolartová a Fišerová, obě přišly z juniorky. A vlastně ještě jedno jméno je nové: Andrea Klaudová. V tomto případě jen došlo ke změně příjmení a skrývá se pod ním Andrea Ovsíková. Před tímto zápasem došlo k ještě k jednomu doplnění soupisky. Do Hradce se vrací Běloruska Tatsi Lichtarovič, která už na východě Čech hrála v sezoně 2014/15, kdy Hradec skončil na druhém místě. V této sezoně odehrála Lichtarovič průměrně 32,5 minut na zápas, nastřílela 15,5 bodů na utkání a byla šestou nejlepší střelkyní ligy toho roku. Máme se na co těšit.

  
 
vloženo: 12.10.2018 22:06 / přečteno: 27769x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.