BRONZOVÁ SÉRIE STARTUJE V PÁTEK

BRONZOVÁ SÉRIE STARTUJE V PÁTEK

V semifinále se nám nepodařilo přemoci KP Brno, a proto nás čeká od tohoto pátku souboj o poslední sadu medailí z bronzu. Soupeřem nám v sérii na tři vítězné zápasy bude Sokol Nilfisk Hradec Králové.

O boji o třetí místo se často říká souboj zklamaných, kde motivace se hledá hůře než ve finále. V případě ženské ligy je vždy jedno družstvo už před tímto duelem v zápasech semifinálové série smířeno s osudem. Je to ten tým, který nastoupí proti nejlepšímu českému týmu v ženské nejvyšší soutěži ZVVZ USK Praha.

 

Hradec Králové, který skončil po základní části na čtvrtém místě, podle očekávání všechny tři zápasy s USK v semifinále jednoznačně prohrál. Rychlé ukončení ovšem s sebou nese i jednu výhodu a to je více času na regeneraci, jež může být na konci sezony alfou a omegou mnohých utkání.

 

My jsme se v semifinále praly s KP Brno ve čtyřech extrémně vyrovnaných zápasech, kdy hráčky musely „jít na dřeň“ a tomu také odpovídají i drobné šrámy na tělesné schránce. „Během volných dnů snad doléčíme všechny zdravotní neduhy, abychom měli všechny hráčky připravené na první zápas boje o třetí místo,“ doufá Dan Kurucz. Snad jen malou náplastí je, že série neskončila 2:3, protože pak by se hrálo ještě toto pondělí a čas na odpočinek by se scvrknul na necelých 100 hodin. Určitou kompenzací únavy posledních dní může být zachování zápasového rytmu.  

 

V letošní sezoně máme s Hradcem pozitivní bilanci. V obou ligových zápasech jsme vyhráli. První domácí duel v ŽBL jsme po 39 minutách ve ztrátě nakonec o pět bodů vyhráli. Pak přišlo semifinále Nilfisk Českého poháru, které nám hrubě nevyšlo a na domácí palubovce jsme s Lvicemi prohráli „o parník“. Další zápas nás čekal jen pár dní po tomto nepodařeném zápase. Pouze s osmi relativně zdravými hráčkami jsme odjeli do Hradce a s prořídlou sestavou jsme utkání, které v té době pro nás bylo hodně důležité z hlediska postavení v tabulce, jsme o deset bodů vyhráli. S Hradcem je tedy naše série 2:1 na zápasy v náš prospěch, na skóre jsme ve ztrátě jediného bodů 219:220.

 

Historie našich zápasů o bronzové medaile není spojená s příjemnými vzpomínkami. Už dvakrát jsme nastupovali v sérii poražených semifinalistů a ani v jednom případě jsme nevyhráli. V minulé sezoně jsme zůstali na lopatě „proklatého“ KP Brno 3:1 na zápasy, když jsme do série nastupovali po předchozí prohře s USK. V prvních třech zápasech si oba týmy držely domácí neporazitelnost. Ve čtvrtém domácím utkání. Kromě úvodu, kdy jsme rychle odskočili do osmibodového vedení, byl celý zápas vyrovnaný. My jsme využili podkošové výškové převahy k bodům z druhé šance, Brno nás ničilo z rychlých protiútoků po našich chybách. Zápas nakonec skončil tříbodovým vítězstvím KP.  

 

V sezoně 2014/15 jsme se utkali v sérii o bronz s Trutnovem. Tehdy se hrálo systémem 2-2-1 a v prvním dvojzápase jsme měli výhodu domácího prostředí. O jediný bod jsme však prohráli hned první zápas. Pro domácí Trutnov však nebyl výhodou ani jejich první domácí a pro změnu jsme v Podkrkonoší vyhráli my. Série se nakonec rozhodovala v prodloužení pátého zápasu v Nymburce. Do poslední čtvrtiny jsme šli s mankem deseti bodů, ale dvě minuty před koncem jsme prohrávali o jediný bod. Jeden bod nám chyběl i několik sekund před koncem, když na čáře trestných hodů stála Waltiea Rolle. Bohužel první neproměnila a druhý stačil jen na over time. Pětibodové vítězství Trutnova v prodloužení nám nakonec pověsilo na krk jen bramborové medaile.

 

„Věřím, že napotřetí tuto sérii zlomíme. Očekávám, že nás nymburští fanoušci nenechají ve štichu a půjdou nám pomoci získat bronzové medaile. V zápase s Hradcem Králové nás čeká rozhodně zajímavý zápas, protože se utkají dva kvalitní týmy české ligy,“ zve Daniel Kurucz.

 
Termíny zápasů:
20.04.2018 – 18:30 – Nymburk
24.04.2018 – 17:30 – Hradec Králové
26.04.2018 – 18:30 – Nymburk
Případně, nebude-li rozhodnuto:
28.04.2018 – 16:00 – Hradec Králové
01.05.2018 – 13:00 – Nymburk 
 
vloženo: 19.04.2018 08:40 / přečteno: 24846x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.