VÝHRA SE POČÍTÁ

VÝHRA SE POČÍTÁ

První utkání čtvrtfinále bylo vyrovnané až do samotného závěru. Byť jsme byli třiatřicet minut ve vedení, ani v jeden okamžik jsme neměli jistotu konečného vítězství. DSK Basketball Nymburk : Slovanka MB 70:66.


Spíše urputný souboj než krásný zápas plný pohledných akcí byl k vidění v prvním poločase zápasu. Slovanka dobře bránila a naše hráčky byly možná i trochu nervózní, že se zápas nevyvíjí tak, jak by chtěly. Ani jeden tým nedisponoval žádnou oslnivou střelbou, hodně chyb na naší straně vznikalo při nesprávně volených přihrávkách, čemuž odpovídalo i našich 10 ztrát. Převahu jsme měli podle očekávání na doskoku, ale to zatím samo o sobě nestačilo na výraznější vedení po prvních dvaceti minutách než 34:31.

 

Ve druhém poločase se obraz hry o mnoho nezměnil. Dokázali jsme dvakrát, třikrát odskočit na rozdíl větší než šest bodů, ale nikdy to nebylo o tolik, aby hosté ztratili naději na vyrovnání. Minutu a 14 sekund před koncem utkání se Slovanka dokonce dostala do vedení o jediný bod (66:65). Krystal pak ale prokázala pevné nervy a dvě šestky proměnila. Když dala ještě další dva body, zatímco se Slovanka nedokázala prosadit, mohli jsme se už uklidnit.

 

První čtvrtfinále proti Slovanka MB - basketbal žen jsme nakonec vyhráli 70:66. Vzhledem k tomu, že se v play-off jedná pouze a jenom o výhru nebo prohru, smutnit nemusíme. Série pokračuje v sobotu v Mladé Boleslavi od 18:00 hodin. Připravujeme na tento zápas zájezd. Pokud máme zájem, informujte nás prostřednictvím mailu (tomas@basket-nymburk.cz) nebo SMS (724 162 732) do pátku 10:00 hodin, abychom ještě byli schopni zařídit potřebné.   

 
Řekli po zápase:

Radek Šnábl - trenér Slovanky

Je evidentní, že dnešní zápas a celá série je střet dvou úplně odlišných basketbalových koncepcí. Domácí hrají na dvě klasické pivotky uvnitř, my hrajeme na tři a chvílemi na čtyři vysoká křídla zvenčí. Střet koncepcí přináší pro diváky poměrně zajímavý basketbal. Dostane-li se míč dovnitř, tam nemáme obranu. Na druhou stranu ve chvíli vysoké, těžké, nemotorné hráčky soupeře se dostávají na perimetr, tak zase ony nejsou schopné zahrát. Dneska jsem pyšný na svoje holky. Podařilo se nám soupeře překvapit, bohužel procento trestných hodů a počet zbytečně minutých střel zpod koše rozhodly o tom, že dnes vyhrál šťastnější. Dneska mohl vyhrát kdokoliv a rozhodovalo se v posledních třiceti sekundách.

 
Daniel Kurucz

Je to play-off, je to jiná soutěž. Slovanka dnes nadšeně bojovala, ale my jsme vyhráli. Vzhledem k tomu, že jsme vedli skoro celý zápas, je dnešní vítězství zasloužené. Na druhu stranu soupeř dobře vzdoroval, bránil dobře vnitřní prostor a my jsme nedávali některé jasné „šoupáky“ . Zahodili jsme velké množství střel zpod koše a vůbec volných střel. Soupeř také střílel dvakrát více trestných hodů, nad čímž bych se chtěl pozastavit, protože si myslím, že jsme nefaulovali více než soupeř. Opět se ukázalo, že necitlivé pískání sudích, může vést k tomu, že se nevyrovnaného zápasu může stát vyrovnaný.

 

Tereza Motyčáková - hráčka Slovanky

Z naší strany to byl vydařený zápas. Dařilo se nám v obraně i útoku. Mrzí mě dlouhé střely, které jsme nedávaly já s Denisou (Harapesová). Minuly jsme i střely bez obránce zpod koše. Nezvládly jsme koncovku, kdy jsme měly na vítězství… smůla. Ze zápasu ale nejsem zklamaná. Můžeme se od toho odpíchnout, najít chyby a třeba hned v sobotu Nymburk porazit. 

 
Kyara Linskens

Vyhráli jsme o čtyři body, ale druhý tým proti sedmému by měl vyhrávat větším rozdílem. O více to nebylo, protože jsme udělali nějaké základní chyby. Ty už dělat nebudeme. Zítra na tréninku to probereme a věřím, že další zápas vyhrajeme přesvědčivěji. Myslím, že soupeřky měly obrovskou motivaci a hlavně velkou motivaci měl trenér, který v Nymburce vedl letos individuální přípravu, chtěl ukázat, že nás může porazit. 

 
vloženo: 22.03.2018 05:57 / přečteno: 27796x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.